Σε μία έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Annals of Dermatology το 2009, υγιείς γυναίκες άνω των 45 ετών συμμετείχαν σε ένα πείραμα, στο οποίο τους χορηγήθηκαν δύο διαφορετικές δόσεις συμπληρώματος αλόης βέρα από το στόμα
(χαμηλή δόση: 1,200 mg/ημέρα, υψηλή δόση: 3,600 mg/ημέρα) για 90 μέρες. Τα αποτελέσματα ήταν αξιοσημείωτα. Οι ερευνητές μέτρησαν τα κλινικά χαρακτηριστικά και τις βιοχημικές αλλαγές της δερματικής γήρανσης πριν και μετά την κατανάλωση του συμπληρώματος και βρήκαν ότι:
(χαμηλή δόση: 1,200 mg/ημέρα, υψηλή δόση: 3,600 mg/ημέρα) για 90 μέρες. Τα αποτελέσματα ήταν αξιοσημείωτα. Οι ερευνητές μέτρησαν τα κλινικά χαρακτηριστικά και τις βιοχημικές αλλαγές της δερματικής γήρανσης πριν και μετά την κατανάλωση του συμπληρώματος και βρήκαν ότι:
«Μετά την πρόσληψη αλόης βέρα, οι ρυτίδες του προσώπου βελτιώθηκαν σημαντικά (p<0.05) και στις δύο ομάδες και η ελαστικότητα του προσώπου βελτιώθηκε στην ομάδα της χαμηλής δόσης… Η αλόη βέρα βελτιώνει σημαντικά λοιπόν τις ρυτίδες και την ελαστικότητα στις περιπτώσεις φωτογήρανσης του ανθρώπινου δέρματος».Εαν είστε νέοι στην κατανάλωση της αλόης, δοκιμάστε αυτές γρήγορες και εύκολες συνταγές. Περισσότερο για την αλόη μπορείτε να βρείτε εδώ.
Smoothie με αλόη βέρα
Συστατικά:
- ¼ κούπας τζελ αλόης βέρα (φρέσκο από το φύλλο)
- 1 ½ κούπα παγωμένες φράουλες
- 1 κούπα νερό
- 1 ½ κ.σ. σιρόπι σφένδαμου
- 1 κ.σ. χυμός λεμόνι
Οδηγίες:
Χτυπήστε όλα τα υλικά στο μπλέντερ σε υψηλή ταχύτητα έως ότου τι μίγμα να γίνει λείο.
Εάν θέλετε να το ενισχύσετε ακόμη περισσότερο, ρίξτε μέσα σκόνη πρωτεΐνης ή σπόρους τσία.
Κοκτέιλ Αλόη-Ανανάς
Συστατικά:
- ½ κούπα χυμός ανανά
- ¼ έως ½ κούπα χυμός αλόης βέρα
- 2 κ.σ. χυμός κράνμπερυ χωρίς ζάχαρη
- 1 κ.σ. σιρόπι αγαύης ή μέλι προαιρετικά
- Φέτα λάιμ για γαρνίρισμα
Οδηγίες:
Συνδυάστε όλα τα συστατικά σε μία μικρή κανάτα. Ρίξτε το μίγμα πάνω σε πάγο και σερβίρετε με μία φέτα λάιμ.
Φρέσκια Καλοκαιρινή Σαλάτα Αλόης Μέντας
Συστατικά:
- Ένα μεγάλο, φρέσκο φύλλο αλόης
- Μία χούφτα βιολογικά φύλλα μέντας
- 1 μέτρια ντομάτα
- 1 λεμόνι ή λάιμ
- Μία πρέζα σκόνη σκόρδου
- Μία πρέζα σκόνη από φύκια
- Λευκοί ή μάυροι σπόροι σησαμιού, προαιρετικά
Οδηγίες:
Ετοιμασία της αλόης:
- Πάρτε ένα μεγάλο κομμάτι αλόης και κόψτε το σε φιλέτα. Προσπαθήστε να κρατήσετε το διαφανές τζελ σε ένα μεγάλο κομμάτι.
- Σε μία επιφάνεια κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόψτε το ζελ σε λωρίδες. Βάλτε τα κομμάτια αλόης σε ένα μπολ και μουλιάστε τα σε φιλτραρισμένο νερό για 10 λεπτά.
- Στη συνέχεια σουρώστε τις λωρίδες αλόης και ξεπλύντε τις καλά. τοποθετήστε τις σε ένα μπολ.
Ετοιμασία της σαλάτας:
Η συνταγή εξαρτάται από την ποσότητα αλόης που κόψατε. Τα υπόλοιπα συστατικά μπορούν να προσαρμοστούν ανάλογα με τα γούστα σας. Ρίξτε όλα τα συστατικά σε μία σαλατιέρα και σερβίρετε κρύα ή σε θερμοκρασία δωματίου.
Ποτό Αλόης Βέρα
Συστατικά:
- 1 ½ κούπα νερό καρύδας
- 2 κ.σ. βρώσιμο τζελ αλόης ή χυμό
- 1 μέτριο αγγούρι ξεσποριασμένο και τεμαχισμένο
- ½ κούπα μήλο ξεφλουδισμένο και τεμαχισμένο
Οδηγίες
Προσθέστε το νερό καρύδας, την αλόη βέρα, τα γγούρια και το μήλο στο μπλέντερ και χτυπήστε τα έως ότου το μίγμα να γίνει λείο. Σουρώστε το αν θέλετε. Σερβίρετε αμέσως με πάγο.
0 коммент.:
Δημοσίευση σχολίου