RSS

Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2019

Το ελιξίριο νεότητας της βασίλισσας της Ουγγαρίας- το μυστικό νερό της ουγγρικής βασίλισσας.

το-νερό-της-ουγγρικής-βασίλισσας
Τo νερό της ουγγρικής βασίλισσας, όπως λένε στα περισσότερα βιβλία αρωμάτων, ήταν από τα πρώτα, αν όχι τα πρώτα, αλκοολούχα ποτά.
  Σύμφωνα με το μύθο, με την πάροδο του χρόνου, η Βασίλισσα Erzhebet άρχισε να παρατηρεί πως η ομορφιά και η υγεία της σταδιακά εξασθενούσαν. Κάποτε, κάνοντας μια βόλτα με άλογο στο δάσος,
γνώρισε έναν αλχημιστή και του ζήτησε να ετοιμάσει μια λοσιόν που θα την βοηθούσε να ανακτήσει την ομορφιά και την ελκυστικότητά της. Ο αλχημιστής έφτιαξε μια τέτοια λοσιόν που βασίστηκε σε αλχημικό βάμμα δεντρολίβανου με την προσθήκη αντιγηραντικών και αναζωογονητικών αιθέριων ελαίων, που έδωσαν στο μείγμα ένα θαυμάσιο άρωμα. Σε σύντομο χρονικό διάστημα η απώλεια της υγείας και της ομορφιάς επέστρεψε στη Βασίλισσα Erzhebet. Αυτή η φόρμουλα, γνωστή σε όλη την Ευρώπη κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα και της Αναγέννησης, ήταν γνωστή ως το νερό της ουγγρικής βασίλισσας.
 Αναφέρεται στη Φαρμακοποιία του Λονδίνου του 1683 ως μέσο θεραπείας πολλών ασθενειών.
Η φόρμουλα, η οποία απολάμβανε μεγάλη δημοτικότητα μεταξύ των ευγενών κυριών εκείνης της εποχής:

το-νερό-της-ουγγρικής-βασίλισσας
Τα λουλούδια δεντρολίβανου συλλέγονται σε μια ξεχωριστή μέρα και ώρα, βυθισμένα στο αλκοόλ και τις αφήνετε να μουλιάσουν για ένα μήνα, στη συνέχεια αφαιρούνται από το αλκοόλ και καίγονται σε λευκή τέφρα, η οποία χύνεται στο βάμμα. Μετά από αυτό βυθίζεται μια δεύτερη μερίδα φρέσκο δενδρολίβανο και το αφήνετε για ένα μήνα επίσης . Η διαδικασία παρασκευής του φαρμάκου περιλαμβάνει τρεις εγχύσεις και τρεις καύσεις. Αφού ολοκληρωθεί, το βάμμα διηθείται και προστίθεται 5% ενός μείγματος αιθέριων ελαίων δεντρολίβανου, λεβάντας, πορτοκαλιού και λεμονιού. Το έτοιμο βάμμα γεμίζει τα μπουκάλια και τα συσκευάζει. 


το-νερό-της-ουγγρικής-βασίλισσας
Στο Παρίσι υπάρχει ένα μουσείο αρωμάτων, το οποίο άνοιξε το 1982. Το Scented Museum βρίσκεται σε ένα αρχοντικό χτισμένο το 1860 από τον αρχιτέκτονα Lesufache. Εκεί, σε ένα επιχρυσωμένο πλαίσιο κοσμούν τη μεσαιωνική συνταγή "Νερό της βασίλισσας της Ουγγαρίας", γραμμένη σε περγαμηνή. 

Το νερό της ουγγρικής βασίλισσας έχει μια τόνωση, αναζωογονητικό και καθαριστικό αποτέλεσμα. Δίνει δύναμη, ενεργοποιεί, ανακουφίζει από την ψυχική και σωματική κόπωση. Ενεργοποιεί τη μικροκυκλοφορία, επομένως βοηθά στην εξάλειψη των υπερβολικών υγρών και τοξινών, βελτιώνει την φλεβική και λεμφική αποστράγγιση, ανακουφίζει από την μυική κόπωση. Αυξάνει τη διαπερατότητα του δέρματος για τα δραστικά συστατικά των παρασκευασμάτων που εφαρμόζονται μετά τη χρήση του. 

Η ημερομηνία δημιουργίας της ποικίλει από το 1320 έως το 1370.

Ορισμένες εγκυκλοπαίδειες περιέχουν ένδειξη ότι το νερό της ουγγρικής βασίλισσας περιέχει ένα αρωματικό συστατικό - δεντρολίβανο. Έτσι, στην  Household Cyclopedia (circa 1880) δίνεται μια τέτοια συνταγή (η μετάφραση είναι ελεύθερη)
 -"Πάρτε τέσσερις φόρες αποσταγμένο βότκα, - 3 μέρη, και 2 μέρη κορυφές δενδρολίβανο και λουλούδια, συνδέστε, σφραγίστε ερμητικά για 50 ώρες σε ζεστό μέρος, αποστάξτε και χρησημοποιήστε  για πλύσιμο προσώπου μία φορά την εβδομάδα "
Λακωνικό και απλό.

Το Roy Gender στο βιβλίο του "Άρωμα μέσω των Εποχών" δίνει μια συνταγή από την Beckmann's 1783 Beckmann's History of Inventions. Η ίδια συνταγή επισημαίνεται από τον Septimus Piess τον 19 αιώνα.

Rectified alcohol 1 gallon
Otto of English rosemary 2 oz.
“ lemon-peel 1 oz. 
“ balm 1 oz. 
“ mint 1 drachm. 
Esprit de rose 1 pint 
Extract of fleur d'orange 1 "

Για 100 ml αλκοόλης
 αιθέριο έλαιο δενδρολίβανο - 26 στ.
 αιθέριο έλαιο λεμονιού - 12 στ.
 αιθέριο έλαιο μελισσόχορτου- 12 στ.
 αιθέριο έλαιο μέντα - 16 στ.
 αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλου - 0.38 της σταγόνας
 αιθέριο έλαιο neroli - 6 στ.
Όπως μπορούμε να δούμε, η συγκέντρωση είναι η Κολωνία, δηλαδή το άρωμα ήταν φρέσκο, ασταθές, εξαφανίζεται γρήγορα. Κατά συνέπεια, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε επανειλημμένα καθ 'όλη τη διάρκεια της ημέρας. 

Υπάρχουν απλουστευμένες επιλογές συνταγών. 

το-νερό-της-ουγγρικής-βασίλισσας

 Για παράδειγμα, αναφέρετε ένα μείγμα από έλαια από δενδρολίβανο και λεβάντας σε αλκοόλ. 
 Κάποιοι δείχνουν ότι αντί για έλαιο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βάμμα νωπού ή ξηρού δενδρολίβανου. 
 Ή το έλαιο δεντρολίβανου αραιώνεται σε αλκοόλη, και μετά προστεθείτε ροδόνερο  ή / και λεβάντας.
 Ή φτιάχνετε βάμμα από φλούδα πορτοκαλί, αποξηραμένο μέντα και δεντρολίβανο μαζί. 
 Και σχεδόν πάντα, η διαδικασία βάμμα ακολουθείται από τη διαδικασία της απόσταξης.

Σύμφωνα με αυτή τη συνταγή, νομίζω ότι μπορείτε να προσπαθήσετε να δημιουργήσετε το νερό της ουγγρικής βασίλισσας στο σπίτι- "A la ουγγρικό βασιλικό νερό". Η απόσταξη στο σπίτι μπορεί να παραλειφθεί.

Σε ένα όμορφο μπουκάλι ρίχνουμε ξηρά άνθη από λεβάντα, κλαδάκια δεντρολίβανου, φλούδα πορτοκαλιού και ρίχνουμε καθαρό ιατρικό αλκοόλ 96%. Αφήστε το σε ένα σκοτεινό μέρος για ένα μήνα - και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε!

Να είστε πάντα όμορφη!!!

0 коммент.:

Δημοσίευση σχολίου