RSS

Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019

Τι Μπορείτε να Φτιάξετε με την Αλόη Βέρα

τι-μπορείτε-να-φτιάξετε-με-αλόη

Η αλόη βέρα μπορεί να είναι πολλά περισσότερα από μία σούπερ τροφή ή θεραπεία για τα μαλλιά και το δέρμα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για άλλες καθημερινές δουλειές όπως το βούρτσισμα των δοντιών και την διατήρηση της φρεσκάδας των τροφίμων. Ορίστε 10 πράγματα που μπορείτε να κάνετε με την αλόη βέρα.

φτιάξε-μονή-σου-οδοντόκρεμα-με-αλόη

1. Οδοντόκρεμα και Στοματικό Διάλυμα

Το τζελ της αλόης βέρα έχει αντισηπτικές ιδιότητες που μπορούν να βοηθήσουν στον καθαρισμό των δοντιών και των ούλων. Επειδή δεν περιέχει σκληρά συστατικά το καταπραϋντικό τζελ μπορεί να είναι καλύτερη επιλογή για άτομα με ευαίσθητα δόντια. Το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας δηλώνει ότι το συστατικό μπορεί να μειώσει τη φλεγμονή των ούλων που προκαλείται από ουλίτιδα ή περιοδοντίτιδα.

2. Συντηρητικό Τροφίμων

Το 2005, κάποιοι ερευνητές στην Ισπανία ανακάλυψαν ότι προσθέτοντας στα φρούτα και στα λαχανικά μια επικάλυψη αλόης βέρα τα βοηθάει να διατηρούνται για περισσότερο. Το 2014 ερευνητές δοκίμασαν την αποτελεσματικότητα της αλόης βέρα ως επικάλυψη σε ντομάτες.
Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η αλόη βέρα εμπόδισε την ανάπτυξη παράσιτων και μυκήτων στις ντομάτες. Η ποιότητα του φρούτου διατηρήθηκε αλλά η επικάλυψη της αλόης καθυστέρησε την ωρίμανση.

3. Τζελ Ξυρίσματος

Οι ενυδατικές ιδιότητες της αλόης την καθιστούν ένα φυσικό και αναζωογονητικό τζελ ξυρίσματος. Επίσης βοηθά στην πρόληψη των ερεθισμών από το ξυράφι και καταπραΰνει τα κοψίματα. Αναμίξτε ένα μέρος ελαιόλαδο και τρία μέρη καθαρή αλόη βέρα για να φτιάξετε το δικό σας μίγμα. 
ενυδατικό-σπρέι-αγγούρι-αλόη

4. Σπρέι Προσώπου / Σώματος

Το τζελ της αλόης είναι πολύ δροσιστικό. Με μερικά συστατικά μπορείτε να φτιάξετε ένα αναζωογονητικό σπρέι για το σώμα και το πρόσωπο. Ορίστε η συνταγή από το MindBodyGreen.

   Ενυδατικό Σπρέι Αγγούρι - Αλόη

Συστατικά:
  • 1 μικρό αγγούρι
  • 1/3 κούπας αποσταγμένο νερό
  • 1 κ.γ. αλόη βέρα
  • 1 κ.γ. αμαμηλίδα
Οδηγίες:
Ξεφλουδίστε και κόψτε το αγγούρι (είτε με μαχαίρι ή σε ένα μούλτι). Εάν χρησιμοποιείτε μούλτι, σουρώστε το μίγμα με ένα τουλπάνι για να εξάγετε τον χυμό του αγγουριού και να κάνετε το σπρέι ελαφρύ. Συμπεριλάβετε μερικά από τα κομμένα κομμάτια στο μίγμα. Ρίξτε το σε ένα γυάλινο μπουκάλι σπρέι μαζί με το νερό, την αλόη βέρα, την αμαμηλίδα και χτυπήστε το.

5. Καταπολέμηση της Πιτυρίδας

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που η αλόη βέρα μπορεί να αντιμετωπίσει την πιτυρίδα. Το βέβαιο είναι ότι ενυδατώνει αλλά τα συστατικά του τζέλ καταπολεμούν τα βακτήρια και τους μύκητες που προκαλούν τις φλοίδες δέρματος. Μπορείτε να βρείτε φυσικά σαμπουάν αλόης βέρα που δεν περιέχουν χημικά ή μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας.

6. Παγάκια

Δεν είναι αρκετά δροσιστική για εσάς η αλόη; Φτιάξτε παγάκια! Μπορείτε είτε να κόψετε το φρέσκο τζελ σε κομμάτια 3 εκατοστών και να το καταψύξετε ή να βάλετε το τζελ μέσα σε παγοθήκες. Μόλις παγώσουν, μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για ηλιακά εγκαύματα και άλλες τοπικές ανάγκες.

7. Απολυμαντικό Χεριών

Το σπιτικό απολυμαντικό χεριών από αλόη γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλές στους υποστηρικτές της υγείας. Μερικές συνταγές συμπεριλαμβάνουν το τρίψιμο με αλκοόλ ενώ άλλες χρησιμοποιούν ένα μίγμα αιθέριων ελαίων και αμαμηλίδας μαζί με την αλόη. Το αιθέριο έλαιο Τεϊόδεντρου (Tea Tree) έχει αντιβακτηριακές ιδιότητες και μπορεί να συδυαστεί καλά με τις ενυδατικές ιδιότητες της αλόης.

8. Κρέμες Δέρματος

Αλόη Βέρα ΚρέμαΟι κρέμες προσφέρουν ανακούφιση στο ξηρό, σκασμένο δέρμα και δουλεύουν επίσης ως προστατευτικό στρώμα συν το ότι είναι πολύ εύκολο να τις φτιάξετε στο σπίτι.
Η αλόη είναι κοινό συστατικό στις κρέμες χάρη στις αντιφλεγμονώδεις και δροσιστικές ιδιότητές της. Λειτουργεί ως ελαφρυντικό και επιτρέπει στην κρέμα να γλιστράει πιο εύκολα στο δέρμα.
Για να φτιάξετε κρέμα αλόης θα χρειαστείτε ένα έως τρία φύλλα αλόης.

  • Μέσα σε ένα κατσαρολάκι καλύψτε με ελαιόλαδο μερικά βότανα της επιλογής σας (δοκιμάστε άνθη δεντρολίβανου και καλέντουλας) και θερμάνετε τα σε χαμηλή φωτιά για τρεις ώρες. Βεβαιωθείτε ότι το νερό από τα βότανα εξατμίζεται αλλιώς μπορεί να προκύψει μούχλα.
  • Σουρώστε τα βότανα και συλλέξτε όσο περισσότερο από το ελαιόλαδο γίνεται.
  • Προσθέστε το ελαιόλαδο στο τζελ της αλόης βέρα και αναμίξτε.
  • Για δύο μέρη ελαιόλαδο θα χρειαστείτε ένα μέρος κερί μελισσών. Προσθέστε το κερί.
  • Τοποθετήστε το μπολ που περιέχει το μίγμα πάνω από ένα κατσαρολάκι με νερό που βράζει.
  • Μόλις το μίγμα λιώσει εντελώς, μπορείτε να το βάλετε σε ένα δοχείο να κρυώσει.
πίλινγκ-προσώπου-με-αλόη

9. Πίλινγκ Προσώπου

Η αλόη βέρα έχει αντιβακτηριακές και αντιμυκητιακές ιδιότητες πράγμα που την καθιστά ένα φυσικό καθαριστικό. Συνδυάστε την με συστατικά από την κουζίνα όπως πίτουρο βρώμης ή σόδα για να φτιάξετε ένα απολεπιστικό πίλινγκ προσώπου.

10. Έλαιο Αλόης Βέρα

Αναμίξτε τζελ αλόης βέρα με λάδι καρύδας και θερμάνετέ τα σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά για περίπου 10 λεπτά. Αυτό το λάδι μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για οποιεσδήποτε ανάγκες του δέρματος, αλλά είναι ιδανικό για ενυδάτωση μετά το ντους.

0 коммент.:

Δημοσίευση σχολίου