RSS

Τρίτη 1 Μαρτίου 2016

Σταφυλέλαιο για πάντα νεανικό δέρμα.

 Ένας από τους πιο σεβαστούς και ιερούς καρπούς του κόσμου! 
Γιατί το σταφυλέλαιο είναι τόσο εξαιρετικό για αντιγήρανση και για δυναμική πρόληψη των ρυτίδων; Γιατί συστήνεται σε όλες τις δραστικές σπιτικές μάσκες για ανανέωση και ανάπλαση; Τα σταφύλια είναι ένας μαγικός καρπός. Είναι έτσι κι αλλιώς ελιξίριο ζωής και υγείας.

Στην κοσμετολογία το προϊών αυτό είναι σεβαστό για τις ακόλουθες ιδιότητες


  •   Τα βιοφλαβονοειδή των σταφυλιών προστατεύουν το κυτταρικό DNA από την οξειδωτική καταστροφή.
  •   Ένα ελιξίριο ζωής και αποτοξίνωσης λοιπόν το σταφύλι και τα προϊόντα του.
  •   Αναζωογονεί και ανανεώνει την επιδερμίδα.
  •    Τα οξέα φρούτων είναι πολύ βασικά στοιχεία για την ανάπλαση των κύτταρον. Συγκεκριμένα το σταφυλέλαιο περιέχει αυτά τα  πολύτιμα στοιχεία, (οξέα φρούτων) που έχουν την τάση να ξεφλουδίζουν τα νεκρά κύτταρα από το δέρμα μας. Τα οξέα φρούτων θα τα συναντήστε άπειρες φορές σε ετικέτες ακριβών και πολλά υποσχόμενων καλλυντικών, ειδικά σε αυτές που υποστηρίζουν ότι μειώνουν τις λεπτές γραμμές , τις ρυτίδες και συσφίγγει τους πόρους.
  •   Χρήσιμο για λιπαρό,ξηρό και μικτό δέρμα και απορροφάτε εύκολα.
  •   Επίσης μη ξεχάσουμε - σκοτώνει τα βακτηρίδια  και είναι κατάλληλο για τη θεραπεία και φροντίδα του δέρματος. 
  •   Τα σταφύλια, ενεργούν θεαματικά στο δέρμα, με τις εξής πλούσιες και σε αφθονία βιταμίνες τους.  Α, Β και C, ενώ η φλούδα τους περιέχει το πολύτιμο φυτικό συστατικό ρεσβερατρόλη.


 Και τώρα λίγο  πιο αναλυτικά...

Η περιποίηση του δέρματος
Προσώπου και σώματος φροντίδα περιλαμβάνει τα εξής θέματα: δερματίτιδα, ακμή, τις ρυτίδες και τις ραγάδες, μώλωπες, ξηρότητα και κνησμός του δέρματος, τα σημεία ηλικίας.

Το λινελαϊκό οξύ, το οποίο περιέχεται στο σταφυλελαιο , διαθέτει αντι-φλεγμονώδεις ιδιότητες και είναι χρήσιμο στη θεραπεία της ακμής και δερματίτιδα, οι ιδιότητες που περιέχουν νερό που χρησιμοποιείται για την πρόληψη της ξηρότητας του δέρματος και κνησμό. Οι αντιοξειδωτικές ιδιότητες του ελαίου συμβάλλουν στην παραγωγή του κολλαγόνου και της ελαστίνης, η οποία είναι πολύ σημαντική για μια υγιή εμφάνιση του δέρματος.

 *απλά χρησιμοποιήστε λάδι από σπόρους σταφυλιών για το πρόσωπο και το σώμα, σε καθαρή μορφή της, για την πληγείσα περιοχή 2-3 φορές την ημέρα. Όταν χρησιμοποιείτε έλαια για το δέρμα με τάση για ακμή, σε λάδι σπόρους σταφυλιών, μπορείτε να προσθέσετε μερικές σταγόνες λαδι jojoba  και αιθέρια έλαια από σανδαλόξυλο, λεβάντα, δεντρολίβανο. Εφαρμόστε στην προσβεβλημένη περιοχή 2-3 φορές την ημέρα. Υπολείμματα προκύπτον μείγμα θα πρέπει να φυλάσσεται σε ψυγείο.

*ακόμα μια απλή συνταγή μάσκας που κάνει θαύματα. Αφού πλένετε πολύ καλά τα σταφύλια, μπορείτε να τα πολτοποιησετε μέσα στο μπλέντερ ακόμη και με τα κουκούτσια(ακόμα καλύτερα)-και άμεσος να απλώσετε τον πολτό τους στο πρόσωπο σας. Κρατήστε αυτή τη μάσκα από 20 έως 30 λεπτά.

  **μυστικό-παγώστε τις μάσκες σε παγοκυψελες.

Ως ενυδατική λοσιόν

Το σταφυλελαιο  μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ενυδατώνει το δέρμα, ακόμη και μετά το ξύρισμα. Ενυδατική και θεραπευτικού παράγοντα για σκασμένα χείλη. Απλά εφαρμόστε το λάδι στο δέρμα, οι οποίες έχουν ανάγκη από φροντίδα. Μια άλλη επιλογή, προσθέστε 5 σταγόνες από το αγαπημένο σας κρέμα δέρμα ακριβώς πριν από τη χρήση.

 Για τα μαλλιά
Πρόσθετη φροντίδα για εύθραυστα και λεπτά μαλλιά και μια πρόσθετη θεραπεία για τη πετιριδα  και την τριχόπτωση. Απλά προσθέστε μερικές σταγόνες λάδι στο μαλακτικό σας  αμέσως πριν από τη χρήση του.

Θεραπεία εγκαυμάτων, συμπεριλαμβανομένων εγκαυμάτων από τον ήλιο, τα αντηλιακά
Σταφύλέλαιο χρησιμοποιείται για την προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία. Η καθημερινή χρήση του ελαίου, μπορεί να ελαχιστοποιήσει τον κίνδυνο εγκαυμάτων από τον ήλιο και να μειώσει την πιθανότητα της εμφάνισης των στιγμάτων.

Ως λάδι μασάζ

λάδι από κουκούτσια σταφυλιού μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μασάζ, τόσο σε καθαρή μορφή ή σε συνδυασμό με άλλα έλαια (π.χ. αμυγδαλέλαιο ή ροδάκινο).

 Για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας μασάζ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ακόλουθη συνταγή: 

35 ml έλαιο από κουκούτσια σταφυλιού,
 5 σταγόνες έλαιο λεμονιού, γεράνι και μάραθο

 ή 35 ml από λάδι σπόρους σταφυλιών και 5 σταγόνες από αιθέριο έλαιο από δεντρολίβανο, λεβάντα και πατσουλί.

Η επανορθωτική θεραπεία για τα νύχια

Με απλά λόγια το σταφυλελαιο  στα νύχια και τα πετσάκια σας για λίγες ημέρες.

Αρωματοθεραπεία.
Πριν από το μπάνιο, προσθέστε στο  νερό μία κουταλιά της σούπας έλαιο σταφυλιού και τρεις κουταλιές της σούπας θαλασσινό αλάτι (αλάτι μπορεί να αντικατασταθεί με τρεις κουταλιές της σούπας μέλι). Το λουτρό πρέπει να λαμβάνεται όχι περισσότερο από 20 λεπτά.

Παρενέργειες
Ατομική μισαλλοδοξίας. Εάν έχετε αλλεργία  στα σταφύλια, να αρνούνται να δεχθούν και τη χρήση των προϊόντων που περιέχουν αυτό το συστατικό.
 Η υπερβολική δόση του εκχυλίσματος μπορεί να προκαλέσει πονοκέφαλο, ναυτία, ζάλη και κοιλιακό άλγος.

Όταν λαμβάνετε φάρμακα, θα πρέπει να συμβουλευτείτε το  γιατρό σας για την παράλληλη λήψη εκχυλίσματος  σταφυλιών και σταφυλελαιου.

0 коммент.:

Δημοσίευση σχολίου