RSS

Σάββατο, 12 Μαρτίου 2016

Λάδι αβοκαντο


λάδι αβοκάντο Κάθε γυναίκα είναι έτοιμη να πάει σε οποιαδήποτε μήκη να διατηρήσει τη νεολαία και την ομορφιά της. Αβοκάντο και το λάδι αβοκάντο έχει πραγματικά  μοναδικες αντιγηραντικές ιδιότητες. Το λαδι  αβοκάντο παρασκευάζεται από αποξηραμένο πολτό φρούτων (πολύ πιο σπάνια από σπόρους), ψυχρής έκθλιψης. Τέτοια τεχνολογία επιτρέπει να διατηρήσει πλήρως όλες τις χρήσιμες ιδιότητες του λαδιού, βιταμίνες του, τα ανόργανα άλατα, οξέα, και άλλες βιολογικώς δραστικές ουσίες.
Ραπόκτηση έλαιο είναι ένα παχύ σκούρο πράσινο υγρό, και έχει μια χαρακτηριστική γεύση καρυδιού και άρωμα. Υπό την επίδραση του λαδιού  στο φως του ήλιου γίνεται καφέ. Εάν το λάδι έχει ένα ελαφρύ κίτρινο χρώμα, αυτό σημαίνει ότι έχει περάσει τη διύλιση, και ήδη δεν μπορεί να χαρακτηριστεί πλήρης. Το λάδι αβοκάντο μπορεί (και πρέπει) να λαμβάνεται από το στόμα, καθώς είναι απαραίτητη πηγή βιταμίνες, μέταλλα και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα. Μεταξύ αυτών - ελαϊκό, παλμιτικό, λινολεϊκό, λινολενικό, παλμιτελαϊκό, στεατικό και λιπαρά οξέα, βιταμίνες Α, Ε, D, B1, B2, Κ, ΡΡ, καθώς και κάλιο, ψευδάργυρο, και σκουαλένιο. Επίσης το αβοκάντο περιέχει λεκιθίνη, πολλή χλωροφύλλη, ιστιδίνη, και φυτοστερόλες. Ακόμα και αν το κάνετε λίγο από αυτό που λέγεται παραπάνω συστατικά, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι είναι πολύ ευεργετική επίδραση σε ολόκληρο το σώμα. Το φυσικό λάδι αβοκάντο συνιστάται 1 κουταλάκι του γλυκού τουλάχιστον 2 φορές την ημέρα, 40 λεπτά πριν το γεύμα,για 20-30 ημέρες.

   Σχετικά ιδιαίτερα δημοφιλής χρήση του λαδιού  αβοκάντο στην κοσμετολογία . Επιπλέον, σήμερα, αυτό το λάδι  έχει αναγνωριστεί ως ένα από τα πιο αποτελεσματικά εργαλεία που έχουν σχεδιαστεί για την ενυδάτωση, τη διατροφή και την αναζωογόνηση του προσώπου.
  Το λαδι  αβοκάντο θεωρείται ένα βασικό λάδι. Αυτό σημαίνει ότι  μπορεί να αραιώνεται με άλλα φυτικά έλαια (όπως στην περίπτωση με αιθέρια έλαια), και με βάση αυτό να παράγουν μια ποικιλία από μάσκες, κρέμες, και άλλα καλλυντικά, αλλά επίσης και μπορεί να χρησιμοποιηθεί από μόνο του, χωρίς πρόσθετα. Ολες οι θρεπτικές ουσίες στο μέγιστο αριθμό που περιέχεται το λάδι να διεισδύσει εκεί που χρειάζονται. Το αβοκάντο είναι κατάλληλο  για όλους τους τύπους δέρματος. Επιπλέον, σε αντίθεση με πολλά άλλα φυτικά έλαια, απορροφάται γρήγορα και δεν αφήνει λιπαρό υπόλειμμα στο πρόσωπό σας.

Καλλυντικές ιδιότητες του ελαίου αβοκάντο


Το λάδι  αβοκάντο ενυδατώνει και μαλακώνει το δέρμα, πλήρως αυτό κορεσμό με τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Βοηθά επίσης να βελτιώσει την κυκλοφορία του αίματος στο δέρμα του προσώπου, εμπλουτίζοντας το με ιστό το οξυγόνο. Και λόγω της βαθιάς διείσδυσης του δέρματος, λάδι αβοκάντο διεγείρει την παραγωγή του κολλαγόνου και της ελαστίνης, τα οποία είναι άμεσα υπεύθυνη για την σφριγηλότητα και την ελαστικότητα του δέρματος. Επίσης  περιέχονται στις στερόλες  (φυτικών ουσιών με ιδιότητες παρόμοιες με ορμόνες φύλου) που  βοηθάει  στην πρόληψη πρόωρη γήρανση του δέρματος, ο σχηματισμός των βαθιών ρυτίδων και την εμφάνιση της ηλικίας κηλίδες .
 Η χρήση του λαδιού  είναι εξαιρετικό  για την καθημερινή φροντίδα του δέρματος. Ξηρό, ευαίσθητο, λιπαρό ή κανονικό δέρμα - δεν έχει σημασία, έλαιο αβοκάντο είναι εξίσου χρήσιμη για οποιοδήποτε είδος του.
  Μπορεί να χρησιμοποιηθεί όπως είναι για ενυδάτωση, τη διατροφή και την αναγέννηση των κατεστραμμένων κυττάρων του δέρματος, και για την αντιμετώπιση των διαφόρων ερεθισμούς και εξανθήματα στο δέρμα, ακμής, λεπτές ρυτίδες, ξηρότητα και το ξεφλούδισμα.
  Επίσης είναι ιδανικό για τη φροντίδα στο  λεπτό δέρμα γύρω από τα μάτια, καθιστώντας το μαλακό, υγρό, καλά-καλλωπισμένο, εξαλείφοντας τις λεπτές ρυτίδες του προσώπου και τη χαλάρωση του δέρματος. Σχετικά  καλή η χρήση  του λαδιού αβοκάντο για το πρόσωπο κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες. Για παράδειγμα, στη φροντίδα του δέρματος το καλοκαίρι - θα το προστατεύσει από την επιβλαβή υπεριώδη ακτινοβολία, και το χειμώνα - από το κρύο.

   Η χρήση του  λαδιού  αβοκάντο

  Λάδη  αβοκάντο μπορεί να εφαρμοστεί σε καθαρή μορφή, για μασάζ στο πρόσωπο, μάσκες, εφαρμογές, και τον εμπλουτισμό των καλλυντικών (για κάθε 10g κρέμας, λοσιόν ή τονωτικό προστίθενται 10 σταγόνες από  έλαιο).
  Για  μάσκα αβοκάντο χρησιμοποιείται για την εξάλειψη ξηρότητας  και χαλάρωσης του δέρματος, καθώς και για την αντιμετώπιση πολλών άλλων προβλημάτων της (φλεγμονή, ερεθισμό). Απλά βάλτε  στο πρόσωπο και μετά από 30-40 λεπτά, αφαιρέστε την  περίσσεια με ένα απορροφητικό χαρτί. Αν τα προβλήματα του δέρματος είναι σοβαρή, μια τέτοια μάσκα συνιστάται να κάνει δύο φορές την ημέρα. Επίσης μπορεί  να χρησιμοποιηθεί καθαρό λάδι αβοκάντο για την περιποίηση του δέρματος γύρω από τα μάτια .
  Το  μη αραιωμένο λάδι αβοκάντο μπορεί να χρησιμοποιηθεί 
        * αντί για  κρέμα νύχτας,
        * χρησιμοποιείται όπως λιπαρή θεμέλια για  φυσικές κρέμες ( προσθέστε 1 κουταλάκι του γλυκού σε οποιοδήποτε μείγμα των εγχωριων μάσκες).  
   Όταν χρησιμοποιείται τακτικά λάδι  αβοκάντο, εξαφανιζουντε  κάθε φλεγμονή του δέρματος, λεπτές γραμμές στο πρόσωπο, το δέρμα είναι και πάλι ελαστική και υγιή. 






0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου