RSS

Δευτέρα, 7 Μαρτίου 2016

ΦΤΙΑΞΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΛΑΔΙ

 Λάδι κανέλας 
Γεμίστε ενα βαζο των 100μλ με ραβδους  κανέλας. Καλυψτε τους μεχρι πανω με λαδι ελιας (η αμυγδαλελαιο). Κλείστε το καπάκι και αφηστε το βαζο στον ηλιο για 3-4 εβδομαδες. Η κανελα θα αποδεσμευσει τα δραστικα συστατικα της στο λαδι και ετσι θα εχετε ενα θαυματουργι λαδι ευκολα και οικονομικα . Μη βγαλετε τις ραβδους απο το μπουκαλι.Οσο μενπυν μασα τοσο το λαδι σας θα γινεται πιο δυνατο.
Ιδιότητες στην επιδερμίδα
θερμαντικη,αντισηπτικη,κατα των ελευθερον ριζων,αποτοξινωτικη.


Ας δούμε και αλλους απλους  και εύκολους  τρόπους  παρασκευής ενός υπέροχου λαδιού....
ενός λαδιού με υπέροχο άρωμα και...
με πολλές-πολλές χρήσεις....
λάδι λεβάντας λοιπόν...
παίρνουμε ένα λίτρο αγνό βιολογικό λάδι ελιάς(η αμυγδαλελαιο) το βάζουμε σε ένα γυάλινο δοχείο με καπάκι  και μέσα ρίχνουμε 2 χούφτες φρέσκα ή αποξηραμένα άνθη λεβάντας.αφού το κλείσουμε το αφήνουμε για τρεις μέρες στον ήλιο
κατόπιν το σουρώνουμε και στο ίδιο λάδι ρίχνουμε άλλες 2  χούφτες άνθη λεβάντας,
κλείνουμε πάλι το βάζο και το αφήνουμε άλλες τρεις μέρες στον ήλιο.
επαναλαμβάνουμε την διαδικασία αυτή μέχρι το λάδι μας να αποχτήσει την έντονη μυρωδιά της λεβάντας.
ίσως χρειαστεί να επαναλάβουμε την διαδικασία δύο με τρεις φορές ακόμα. Όταν τελειώσουμε το σουρώνουμε και  βάζουμε το λάδι μας σε ένα σκουρόχρωμο μπουκάλι και το φυλάσσουμε σε σκοτεινό-ξηρό σημείο.
μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το λάδι μας
 -σε μασάζ
-σε ερεθισμούς του δέρματός μας
-σε ελαφριά εγκαύματα
-σε εισπνοές για την ιγμορίτιδα
-σε εκζέματα
-στον έρπη
-για τον έρπη και το έκζεμα μπορούμε να κάνουμε συχνές επαλείψεις στα πάσχοντα σημεία
-στον πονοκέφαλο
-στο μπάνιο μας
-ή σαν απλό άρωμα με 1-2  σταγόνες πίσω από τους λοβούς των αυτιών μας ή στους κροτάφους μας
Άλλος  μέθοδος   - με γουδί
θα χρειαστείτε
-φρεσκα ανθη λεβανδας
-ελαιο βασης ( ελαιολαδο,αμυγδαλο,τζοτζοβα η αλλο)
-γουδι,σουρωτηρι
Τοποθετήστε τα άνθη μέσα σε ένα γουδί και προσθέστε έλαιο βάσης να τα καλυψει εντελος. Κοπανιστε τα ανθη μαζι με το λαδι για αρκετη ωρα, 20-30 λεπτα. Οσο πιο πολλη ωρα  δουλεψετε το μιγμα τοσο περισσοτερα συστατικα θα απελευθεπωθουν.Προσθεστε και αλλο λαδι ωστε να γεμισει το γουδι κατα τα 2/3. Καλυψτε με μεμβρανη και αφηστε το να σταθει για 2-3 μερες. Στην συνεχια σουροστε το μιγμα  και πιεστε με κουταλι τα ανθη για  να παρετε ολο το λαδακι που θα απομεινει. Βαλτε το λαδι μεσα σε ενα αποστειρωμενο σκουρο  βαζο .Θα διατηρηθει για 5-6 μηνες,στο ψυγειο -εως και 12 μηνες
***P.S. με το ίδιο τρόπο παρασκευής μπορείτε να φτιάξετε λάδι καλεντουλας και αλλα...
Καλη  επιτυχία!!!



0 коммент.:

Δημοσίευση σχολίου