RSS

Τετάρτη 13 Μαΐου 2020

Σταφιδονερο- πως το φτιάχνουμε και γιατί?

Είναι μια παλιά και αποδεδειγμένη συνταγή και ως φάρμακο. Αυτό είναι πραγματικά ένας θησαυρός για το σώμα, τα αιμοφόρα αγγεία, την καρδιά, το ανοσοποιητικό σύστημα, το συκώτι, το κεφάλι.

  •  Τα αποξηραμένα φρούτα περιέχουν το 15% της ημερήσιας δόσης μαγνησίου, το οποίο ομαλοποιεί τη συναισθηματική κατάσταση και σας επιτρέπει να αντιμετωπίζετε το άγχος και την απώλεια δύναμης. Αλλά, εκτός από αυτό το μικροστοιχείο, οι σταφίδες περιέχουν νικοτινικό οξύ και βιταμίνες Β1, Β2 και Β5, οι οποίες έχουν χαλαρωτική επίδραση στο νευρικό σύστημα και καταπολεμούν την αϋπνία. 
  • Οι γιατροί σημειώνουν ότι το τσάι σταφίδας είναι επίσης χρήσιμο για αναπνευστικές λοιμώξεις, βρογχίτιδα, πνευμονία, επειδή περιέχει oleanolic οξύ. 
  • Οι αθλητές το χρησιμοποιούν μετά από σοβαρό σωματικό και συναισθηματικό στρες, καθώς ενεργοποιεί τον εγκέφαλο και επιταχύνει τη διέλευση των νευρικών παλμών.
  •  Αποτοξίνωση  του ήπαρΕίναι σημαντικό να θυμάστε ότι ενώ χρησιμοποιείτε αφέψημα με ζεστό νερό και σταφίδες, πρέπει να σταματήσετε να πίνετε αλκοόλ και ανθρακούχα ποτά. Μόνο σε αυτήν την περίπτωση, οι τοξίνες από το ήπαρ μπορούν να αφαιρεθούν πλήρως.
  • Λόγω της υψηλής συγκέντρωσης καλίου, το αφέψημα των σταφίδων αντιμετωπίζει τέλεια ένα τόσο ευαίσθητο πρόβλημα όπως η δυσκοιλιότητα. Διεγείρει την εντερική κινητικότητα, ενώ ενεργεί απαλά. Τα αποξηραμένα βερίκοκα, τα δαμάσκηνα και τα σύκα έχουν παρόμοιο αποτέλεσμα. Εκτός από το κάλιο, άλλα ιχνοστοιχεία εισέρχονται επίσης στο σώμα, επηρεάζοντας ευεργετικά όχι μόνο την πέψη.
  •  Αφέψημα σταφίδας είναι πολύ χρήσιμο για τους ηλικιωμένους. Δεδομένου ότι το βόριο περιέχεται σε σταφίδες, ένα αφέψημα αυτού του προϊόντος λαμβάνεται ως προφύλαξη από οστεοπόρωση.
  • Οι σταφίδες καθαρίζουν το αίμα, βοηθούν με καρδιακές παθήσεις, αποκαθιστούν τους αθλητές μετά από σοβαρή άσκηση, ενεργοποιούν τον εγκέφαλο και επιταχύνουν τη διέλευση των νευρικών παλμών. 
  • Επιπλέον, η χρήση σταφίδας βοηθά στην ενεργοποίηση της παραγωγής αιμοσφαιρίνης, στην ομαλοποίηση της διαδικασίας σχηματισμού αίματος, στην αποκατάσταση της καρδιακής λειτουργίας, στην ενίσχυση των αιμοφόρων αγγείων.
  •  Χάρη στις σταφίδες, μπορείτε να απαλλαγείτε από ημικρανίες και κατάθλιψη, να κοιμηθείτε και να βελτιώσετε τη γενική κατάσταση του σώματος. 

Δυστυχώς, έχει επίσης αντενδείξεις. 

Οι σταφίδες πρέπει να αποκλείονται από τη διατροφή για ασθενείς με διαβήτη, καθώς περιέχει ακόμη περισσότερη ζάχαρη από τα σταφύλια.

Συνταγή 

Το σταφιδονερο καλύτερα να το φτιάξετε  σε θερμό. Άλλα μπορείτε και σε γυάλινο βάζο.  Σε αναλογία 1 κουταλιά της σούπας ανά ποτήρι βραστό νερό. Για ένα λίτρο νερού, λαμβάνονται 4-5 κουταλιές της σούπας σταφίδες. Ο ζωμός πρέπει να αφεθεί να εγχυθεί για τουλάχιστον μισή ώρα, μετά την οποία μπορεί να καταναλωθεί. το ιδανικό είναι να το φτιάξετε από βραδύ και να το πιείτε πρωί σε άδειο στομάχι .

 Πίνετε μισό λίτρο την ημέρα, το πρωί ένα ποτήρι με άδειο στομάχι 1,5 ώρες πριν από τα γεύματα και τα υπόλοιπα μπορούν να χωριστούν σε δύο, ή το βράδυ επίσης ένα ποτήρι πριν από τον ύπνο, αλλά όχι νωρίτερα από τρεις ώρες μετά το γεύμα. Οι σταφίδες μπορούν να καταναλωθούν. Και την επόμενη μέρα το άλλο μισό λίτρο.

Να είστε πάντα καλά!

0 коммент.:

Δημοσίευση σχολίου