RSS

Κυριακή 24 Μαΐου 2020

Θυμάρι και καλλυντικές του ιδιότητες.

Το θυμάρι πέρα από της θεραπευτικές ιδιότητες έχει σημαντικές καλλυντικές ιδιότητες για υγιές δέρμα και μαλλιά.

1. Ακμη
Το θυμάρι ίσως αποτελεί την καλύτερη θεραπεία για την ακμή, σύμφωνα με ειδικούς του Μητροπολιτικού Πανεπιστημίου του Λιντς.
Το τόσο γνωστό στους Ελληνες όπως και σε άλλους μεσογειακούς λαούς αρωματικό φυτό αποδεικνύεται, όπως λένε οι ερευνητές, μια πολύ καλή και άκρως φυσική εναλλακτική για τους πάσχοντες από ακμή που έχουν ευαίσθητο δέρμα και συνήθως εμφανίζουν ερεθισμούς εξαιτίας της εφαρμογής αντιβακτηριακών αλοιφών.

2. Κυτταριτιδα.
Το αιθέριο ελαιο του θυμαριου μπορει να χρησιμοποιηθεί διαλυμενο σε ελαιο μασαζ . Βοηθά στην αντιμετώπιση της κατακράτησης υγρών, προκαλεί υπεραιμία με μαλαξεις στις επιθυμητες περιοχες.

3. Αντιγηραντικο
Συμβαλει στην πρόληψη της γήρανσης της επιδερμίδας, προστατεύοντας απο οξειδωση και απο τις ελεύθερες ρίζες.

4. Τριχόπτωση.
Το θυμάρι είναι από τα λίγα βότανα που σταματούν την τριχόπτωση και δυναμώνουν το τριχωτό της κεφαλής. Βοηθά στην αντιμετώπιση της πιτυρίδας άλλα και καθάρισμα με φυσικό τρόπο από τις ψείρες. ( λίγες σταγόνες του αιθέριου ελαίου στο σαμπουάν η έγχυμα μετά το λούσιμο)

5. Δερματικές παθήσεις.
Προσφέρει προστασία και αντιμετώπιση δερματικών μολύνσεων, οιδημάτων,μωλώπων και γενικότερα δερματικών παθήσεων και ανακούφιση κατόπιν τσιμπήματος από έντομα.

Προσοχή
- Στης μεγάλες δόσης προκαλεί ερεθισμό στο δέρμα 
- Απαγορεύεται η χρήση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και για ανθρώπους με υπέρταση.

0 коммент.:

Δημοσίευση σχολίου