Μερικές συνταγές ακόμα by James Wong, “Grow Your Own Drugs”) από τα προϊόντα με εκπληκτικές ιδιότητες είναι το αγγούρι και το τζελ αλόης βέρα. Μάλιστα και τα δύο αποτελούν συστατικά πολλών καλλυντικών προϊόντων για την καταπολέμηση των ρυτίδων καθώς και για τη θρέψη, τη σύσφιξη και την αναζωογόνηση του δέρματος.
Τζελ για μάτια
Τρόπος Χρήσης:
Εφαρμόστε στην περιοχή των ματιών πριν τον ύπνο και ξεπλύντε το το πρωί.
Αποθήκευση:
Διατηρείται στο ψυγείο για έως 6 εβδομάδες.
Συστατικά:
- 1 φύλλο αλόης βέρα
- 1 μικρό αγγούρι ψιλοκομμένο
- ½ κούπα απόσταγμα αμαμηλίδας
- 1 πακέτο ζελατίνη
- 1 φακελάκι λευκό τσάι
- 3 σταγόνες αιθέριο έλαιο μέντας
Οδηγίες:
- Ξεφλουδίστε και κόψτε σε φέτες το φύλλο της αλόης για να βγάλετε το τζελ.
- Βάλτε το αγγούρι και το τζελ αλόης σε ένα μπλέντερ και χτυπήστε το μέχρι το μίγμα να γίνει λείο.
- Σουρώστε το μίγμα με ένα σουρωτήρι για να εξάγετε τον χυμό, αφήνοντας στο πλάι ½ κούπα από τον στραγγισμένο χυμό.
- Προσθέστε την αμαμηλίδα σε ένα μικρό κατσαρολάκι, ανακατέψτε μέσα την ζελατίνη και το φακελάκι τσαγιού. Θερμάνετε ελαφρώς το μίγμα έως ότου μόλις αρχίσει να πήζει. Απομακρύνετέ το από την θερμότητα.
- Καθώς κρυώνει, αφαιρέστε το φακελάκι τσαγιού και μετά αναμίξτε μέσα το χυμό αλόης και αγγουριού και προσθέστε το έλαιο μέντας.
- Ρίξτε το τζελ σε ένα αποστειρωμένο, αεροστεγές δοχείο με αντλία
Σαμπουάν με Ισορροπημένο pH
Το γάλα καρύδας είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη, κάλιο και φυλλικό οξύ (μια φυσική πηγή βιταμίνη Β9) καθώς και απαραίτητα λιπαρά, ανόργανα άλατα, σίδηρο και μαγγάνιο τα οποία είναι πολύτιμα και ζωτικής σημασίας θρεπτικά συστατικά για την ανάπτυξη, την ενυδάτωση, την ενίσχυση της υφής και της λάμψης των μαλλιών, όπως και την πρόληψη της τριχόπτωσης.
Τρόπος Χρήσης:
Ξεπαγώστε έναν κύβο σε ένα μπολ τη νύχτα πριν τη χρήση. Χρησιμοποιήστε το όπως ένα κανονικό σαμπουάν.
Συστατικά:
- 1 κονσέρβα γάλα καρύδας
- 1 ¾ κούπες καθαρό τζελ αλόης βέρα
- Αιθέρια έλαια, προαιρετικά
Οδηγίες:
Χτυπήστε με σύρμα τα συστατικά σε ένα μπολ.
Ρίξτε το μίγμα σε παγοθήκες.
Βάλτε το στην κατάψυξη και περιμένετε μερικές ώρες να παγώσει εντελώς.
0 коммент.:
Δημοσίευση σχολίου