RSS

Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2019

Ωφέλιμες ιδιότητες των φύλλων μανταρινιού

 Στα προηγούμενα άρθρα σας είπα για τις ιδιότητες των μανταρινιων και της φλούδας τους. Τώρα ας δούμε τις ωφέλιμες ιδιότητες των φύλλων μανταρινιού:


 1. Βοήθεια με κρυολογήματα. Οι φυτοκίνες και τα αιθέρια έλαια βοηθούν τον οργανισμό να καταπολεμά τους ιούς και τα βακτηρίδια.
 2. Τα φύλλα έχουν έντονο αντισηπτικό αποτέλεσμα, το οποίο θα είναι χρήσιμο για περικοπές, πληγές και άλλους τραυματισμούς του δέρματος.
 3. Τα φύλλα των μανταρινιών ανακουφίζουν την κατάσταση των εντερικών διαταραχών, μειώνουν την κινητικότητα των εντερικών τοιχωμάτων και εξαλείφουν τη διάρροια.


4. Το φύλλα μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην κοσμετολογία, για παράδειγμα, με την ακμή και τη φλεγμονή, την επέκταση και το φράξιμο των πόρων, τα πρώτα σημάδια γήρανσης, κυτταρίτιδας.

Οι αντενδείξεις για τη χρήση φύλλων μανταρινιού είναι λίγες: αν έχετε αλλεργία στα εσπεριδοειδή και ατομική υπερευαισθησία.

Πώς να χρησιμοποιήσετε τα φύλλα των μανταρινιών; Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να γίνει αυτό:

 1. Εγχυση
Για την προετοιμασία της έγχυσης  ψιλοκόψτε 10 φύλλα και γεμίστε με δύο ποτήρια βραζμενου νερού. Κλείστε καλά το δοχείο και αφήστε το να εγχυθεί για δύο ώρες. Φιλτράρετε την έγχυση με γάζα και πεινετε  ένα τρίτο ενός ποτηριού μετά το γεύμα, όταν υποφέρετε από διάρροια. Επίσης,  μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το ξέπλυμα του λαιμού και του στόματος με φλεγμονώδεις ή μολυσματικές ασθένειες.
 2. Το βάμμα 
 είναι αποτελεσματικό για κρυολογήματα και γρίπη. Για να το φτιάξετε, πρέπει να πάρετε είκοσι φρέσκα φύλλα και να τα κόψετε με οποιονδήποτε τρόπο. Ρίξτε σε αυτό το μείγμα τρία ποτήρια υψηλής ποιότητας βότκα ή ιατρική αλκοόλη αραιωμένη με νερό. Κλείστε καλά το δοχείο και φυλάξτε για δύο εβδομάδες σε σκοτεινό μέρος. Σουρώστε το βάμμα,  το πεινετε μετά τα γεύματα τρεις φορές τριάντα έως σαράντα σταγόνες, αραιωμένο με νερό.
 3. Πολτός
Για να αναζωογονηθείτε, να απαλλαγείτε από την ακμή ή την κυτταρίτιδα, μπορείτε να αλέσετε τα φύλλα, να τα μετατρέψετε σε πολτό και να βάλετε αυτή τη μάζα σε προβληματικές περιοχές. Αφήστε το για μια ώρα και στη συνέχεια το ξεπλύνετε.

0 коммент.:

Δημοσίευση σχολίου