RSS

Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2019

Χρύση της μανταρινοφλουδας

Τα εσπεριδοειδή είναι πολύ χρήσιμα και πολλοί από αυτούς προτιμούν τα μανταρίνια. Γνωρίζατε ότι για προληπτικούς και θεραπευτικούς σκοπούς, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όχι μόνο τον πολτό φρούτων, αλλά και το δέρμα τους και ακόμη και τα φύλλα; Αποτελείται από αιθέρια έλαια, πηκτίνες, φυτοντοκτόνα, οργανικά οξέα, κάλιο και βιταμίνες C και Α.


Τα οφέλη
  • Ενίσχυση της ανοσίας, λόγω της παρουσίας σημαντικής ποσότητας βιταμίνης C στη σύνθεση. Επίσης, το ασκορβικό οξύ μειώνει την ελαστικότητα και τη διαπερατότητα των τοιχωμάτων των αιμοφόρων αγγείων, προστατεύοντάς τα από το τέντωμα.
  • Το κάλιο συμβάλλει στη διατροφή του καρδιακού μυός και εμποδίζει την ανάπτυξη ασθενειών όπως η ισχαιμία και η καρδιακή προσβολή.
  • Η βιταμίνη Α, πρώτα, βελτιώνει την κατάσταση του δέρματος και των βλεννογόνων και, δεύτερον, βοηθά στη διατήρηση της οπτικής οξύτητας.
  • Η φλούδα έχει αντισηπτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, χρήσιμες σε ορισμένες ασθένειες του λαιμού, του στόματος, του ουροποιητικού συστήματος και άλλων οργάνων.
  • Τα αντιοξειδωτικά στη σύνθεση εμποδίζουν την ανάπτυξη καρκίνου και επιβραδύνουν τις διαδικασίες οξείδωσης και γήρανσης των ιστών.
  • Η ευχάριστη οσμή της φλούδας μανταρινιού, λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε αιθέρια έλαια, μπορεί να ανακουφίσει την κατάθλιψη, να βελτιώσει τη διάθεση, να δώσει σθένος και θετική διάθεση.
  • Η τακτική χρήση της φλούδας θα μειώσει το επίπεδο της "κακής" χοληστερόλης στο αίμα.
  • Η φλούδα των μανταρινιών θα βοηθήσει στη διατήρηση ενός σταθερού επιπέδου ζάχαρης στο αίμα και θα αποτρέψουν τις απότομες αυξήσεις του.
  • Αυτό το προϊόν είναι χρήσιμο για τη βρογχίτιδα και άλλες πνευμονικές παθήσεις, καθώς συμβάλλει στην αραίωση και απομάκρυνση των πτυέλων και έχει επίσης αντιφλεγμονώδη αποτελέσματα.
  • Η φλούδα  των εσπεριδοειδών θα βοηθήσουν στην αντιμετώπιση του αυξημένου σχηματισμού αερίων, στην ομαλοποίηση των κοπράνων και στη σταθεροποίηση της εντερικής μικροχλωρίδας.

Σημαντικό: Μην χρησιμοποιείτε τη φλούδα για αλλεργίες στα εσπεριδοειδή, καθώς και κατά τη διάρκεια παροξυσμών γαστρίτιδας και έλκους.
 1. Φτιάχνουμε τρουφάκια.
Βράζουμε για 5 λεπτά τις φλούδες και τις αλέθουμε σε μπλέντερ αφού τις στραγγίσουμε. Προσθέτουμε ζάχαρη, αμύγδαλα και ινδική καρύδα. Αν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο κουάκερ για να γίνουν πιο συμπαγή. Αλέθουμε ξανά. Πλάθουμε μικρά μπαλάκια, τα οποία κυλάμε σε καστανή ζάχαρη και ινδική καρύδα. Τα παγώνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά και είναι έτοιμα!



2. Τσάι  με μανταρίνι
αποξηραμένη και θρυμματισμένη φλούδα μανταρινιού μπορεί να προστεθεί στο τσάι. Τότε το αγαπημένο σας ποτό θα είναι επίσης ένα εξαιρετικό προφυλακτικό έναντι κρυολογημάτων.

3. Ατμόλουτρο
 Τρίψτε το φλοιό των δύο φρούτων, ρίξτε βραστό νερό και αναπνεύστε στον ατμό για να απαλλαγείτε από τον βήχα. Αλλά μια τέτοια διαδικασία επιτρέπεται μόνο σε κανονική θερμοκρασία σώματος.

4. Για τις μυκητιακές βλάβες, οι προβληματικές περιοχές μπορούν απλά να τριφτούν ενεργά με την φλούδα αρκετές φορές την ημέρα.


5. Βάμμα μανταρινιού
Με τα κρυολογήματα και το βρογχίτιδα το βάμμα θα βοηθήσει. Για να την ετοιμάσετε, χρειάζεστε δύο κουταλιές της τριμμένη φλούδα και ένα ποτήρι βότκα ή αλκοόλης αραιωμένο με νερό. Το μείγμα εγχέεται σε σκοτεινό μέρος για μια εβδομάδα, διηθείται και λαμβάνεται σε είκοσι ή είκοσι πέντε σταγόνες, διαλύεται σε 50 ml νερού, τρεις φορές την ημέρα μετά τα γεύματα.

6. Με αυξημένο σχηματισμό αερίου, μπορεί να προστεθεί θρυμματισμένη φλούδα στη βρώμη ή σε γαλακτοκομικά προϊόντα, για παράδειγμα, το κεφίρ.

7.  Για την πρόληψη των καρδιαγγειακών παθήσεων και της χρόνιας κόπωσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την έγχυση. Τρίψτε την φλούδα των τριών φρούτων, καλύψτε με ένα λίτρο βραστό νερό, αφήστε για μια ώρα σε ένα κλειστό δοχείο, έπειτα το φιλτράρετε και πίνετε ένα τέταρτο ενός ποτηριού μετά από κάθε γεύμα.


8.Για το δέρμα
Μπορεί να προστεθεί κοπιασμένη  σε μάσκες προσώπου για να επιτευχθεί βελτιωμένο χρώμα δέρματος και αναζωογονητικό αποτέλεσμα.


9. Η προστασία στα φυτά 
η έγχυση της φλούδας του μανταρινιού είναι καλό ως λιπαζμα για τα φυτά στο σπίτι και επίσης μπορείτε να  ψεκάζετε τα φυτά σας από ακάρεα αραχνων. Επιπλέον, αν υπάρχουν γάτες στο σπίτι, που τους αρέσει να δαγκώνουν φυτά εσωτερικού χώρου συστήνουν "να διακοσμήσουν" τις γλάστρες με φλούδες μανταρίνι.

10. Για σκόρους
Βάλτε μερικές αποξηραμένες φλούδες μανταρινιού σε ένα ντουλάπι - και θα προστατεύσετε τα ρούχα σας από τους σκόρους.

0 коммент.:

Δημοσίευση σχολίου