RSS

Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2019

Λάδι και Βάμμα κισσού -ιδιοτητες.

Ο κισσός ήταν γνωστός στην Ελλάδα από την εποχή του Ομήρου και ονομαζόταν «Διονύσιον», γιατί ήταν αφιερωμένος στο θεό Διόνυσο. Οι αρχαίοι Έλληνες στεφάνωναν με κισσό τα αγάλματα του Διονύσου, τους ποιητές και τους πότες, επειδή τον θεωρούσαν σύμβολο της αθανασίας και αντίδοτο για τον πονοκέφαλο από τη μέθη.
Πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί στην εσωτερική χρήση του γιατί ανήκει στα δηλητηριώδη φυτά.
  Τα φύλλα του έχουν αντισπασμωδικές, αποχρεμπτικές, αντιβακτηριακές και αντιοιδηματικές ιδιότητες και έτσι μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε δερματίτιδες, άτονα έλκη, εγκαύματα, ρευματοειδή αρθρίτιδα, και ρευματικούς πόνους.
  Επίσης σημαντική ιδιότητα του κισσού είναι ότι μπορεί να λιώσει το λίπος, να μειώσει την κυτταρίτιδα, θεωρείται ιδιαίτερα αποτελεσματικό για την αντιμετώπιση  των ευρυαγγειών, της φλεβίτιδας (είναι κατά των θρομβώσεων και καλό αντιπηκτικό του αίματος) και των ραγάδων. Διαθέτει λιποδιαλυτικές και επουλωτικές ιδιότητες αντιμετωπίζοντας αποτελεσματικά διάφορες φλεγμονώδεις καταστάσεις του δέρματος.
Χρησιμοποιείται σε πολλά προϊόντα αδυνατίσματος και τοπικού πάχους, καθώς έχει την ιδιότητα να διαλύει τα λίπη αντιμετωπίζοντας παράλληλα την κατακράτηση υγρών από τον οργανισμό.
Το αφέψημα από φύλλα κισσού είναι καλό αντισυλληπτικό για τις γυναίκες που δεν θέλουν να τεκνοποιήσουν
Είτε εντός είτε εκτός σπιτιού, είναι ένα φυτό που πρέπει να αποκτήσετε. Μέσα σε έξι ώρες ο κισσός μπορεί να καθαρίσει το 60% των τοξινών του αέρα.

Υλικά για το λάδι 

  • 100 ml σησαμέλαιο ή ελαιόλαδο 
  • φύλλα κισσού- μισό βάζο 
  • 2 κάψουλες βιταμίνη Ε ή 1 ml 

Παρασκευή

Πλύντε και στεγνώστε καλά τα φύλλα του κισσού, τοποθετώντας τα σε ένα αποστειρωμένο βάζο και καλύψτε τα με το λάδι.
Για να φτιάξετε το λάδι, χρησιμοποιήσετε μια από τις παρακάτω μεθόδους, πάντα με αποστειρωμένα σκεύη:
 Βάλτε το λάδι και τα φύλλα του κισσού σε ένα βάζο που κλείνει αεροστεγώς. Κλείστε το βάζο και αφήστε το για 50 – 60 ημέρες, ανακινώντας το βάζο μια φορά την ημέρα.
 Η, άμα δεν έχετε υπομονή και θέλετε γρήγορα - βάλτε το βάζο με το λάδι και τον κισσό σε μπεν – μαρί (bain-marie), στην αρχή σε δυνατή θερμοκρασία και όταν αρχίσει το νερό να βράζει σε μέτρια για 3 ώρες, μετά κλείστε την εστία και αφήστε το λάδι να κρυώσει μέσα στον μπεν μαρί.
Όποια μέθοδο και αν χρησιμοποιήσετε, στο τέλος σουρώστε το μείγμα με χαρτί κουζίνα ή με ένα φίλτρο του καφέ.
Τοποθετήστε το σε σκούρο, αποστειρωμένο μπουκάλι ή βάζο που κλείνει αεροστεγώς και προσθέστε τις βιταμίνες. 
Βάλτε απαραιτήτως ετικέτα με ημερομηνία, γιατί διατηρείται για 1 χρόνο στο ψυγείο ή 6 μήνες σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.

Υλικά για το βάμμα 

  • 100 ml ξύδι 
  • 25 γραμμάρια φύλλα κισσού 

Παρασκευή

Πλύντε και στεγνώστε καλά τα φύλλα του κισσού, τοποθετώντας τα σε ένα αποστειρωμένο βάζο και καλύψτε τα με το ξύδι. 
Κλείστε το βάζο και αφήστε το σε φωτεινό και ζεστό μέρος για 50 – 60 ημέρες, ανακινώντας το βάζο μια φορά την ημέρα. 

Μασάζ

Με έλαιο φτιαγμένο από 10 γρ. βάμματος για κάθε 30 γρ. έλαιο χαμομηλιού. Είναι αποτελεσματικό στους πόνους

Καλη επιτυχια!!!

0 коммент.:

Δημοσίευση σχολίου