RSS

Σάββατο 10 Μαρτίου 2018

Shatavari - Τα οφέλη και οι παρενέργειες του Asparagus racemosus






Το Asparagus racemosus, γνωστό και ως shatavari-σαταβάρι, δεν πρέπει να συγχέεται με το συνηθισμένο λαχανικό, τα σπαράγγια, επειδή είναι ένα βότανο που χρησιμοποιείται συνήθως στην ιατρική της Αγιουρβέδα.

Κάνοντας αυτό το βότανο ένα μέρος της διατροφής σας, βοηθά στην πέψη, καθώς έχει αντι-έλκος ιδιότητες, και βοηθά επίσης στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος .

 Οι πιο δραστικές ουσίες στη χημική σύνθεση του Shatavari: 

  φυτοστερόλες - εξομαλύνουν τα ορμονικά και αναπαραγωγικά συστήματα.
  σαπωνίνες -  φυτικοί ανάλογη  των ορμονών. 
  ασπαραγίνη - βελτιώνει τη λειτουργία της καρδιάς και των αιμοφόρων αγγείων. 
  βιοφλαβονοειδή είναι ένα φυσικό αντιοξειδωτικό.

 Έχει επίσης βρεθεί ότι το βότανο έχει ιδιότητες μείωσης άγχους, αντικαταθλιπτικά και αφροδισιακά.

Υπάρχουν πολλά άλλα βότανα με παρόμοιες και πιο αποτελεσματικές ιδιότητες από το  Asparagus racemosus, αλλά εξακολουθεί να θεωρείται ως ένα από τα καλύτερα Ayurvedic φάρμακα. Είναι επίσης κοινώς γνωστό με το όνομα Shatavari, το οποίο μεταφράζεται σε "κατέχει 100 συζύγους".

Το φυτό βρίσκεται συνήθως στα υποτροπικά και τροπικά δάση και έχει χρησιμοποιηθεί για χρόνια στην Ομοιοπαθητική, την Unani και την Αγιουρβέδα για τη θεραπεία διαφόρων ασθενειών.



Ποιες είναι οι φαρμακευτικές χρήσεις του Asparagus racemosus;

Το  Asparagus racemosus είναι γνωστό ότι έχει πολύ ισχυρές αντιφλεγμονώδεις, αντισηπτικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες, γι 'αυτό θεωρείται ως ένα από τα καλύτερα βότανα στην ιατρική της Αγιουρβέδα.

Οι στεροειδείς σαπωνίνες και τα πολυκυκλικά ασπαροειδή λαμβάνονται συνήθως από την ξηρή ρίζα, ενώ έχει επίσης και πουρίνη. Ως εκ τούτου, η υπερβολική κατανάλωσή του θεωρείται πολύ επιβλαβής. Περιέχει ορισμένες πολύ χρήσιμες φαρμακευτικές αξίες, οι οποίες περιλαμβάνουν τα εξής:

  • Πλύση εξωτερικών πληγών
  • Θεραπεία γαστρεντερικών διαταραχών
  • Θεραπεία της βρογχίτιδας
  • Θεραπεία της στειρότητας στις γυναίκες
  • Θεραπεία του χρόνιου πυρετού
  • Θεραπεία του έλκους στομάχου
  • Θεραπεία της διάρροιας και υπεραντίδραση
  • Βελτιώνει τη συγκέντρωση
  • Θεραπεία της ανικανότητας και της αδυναμίας
  • Βελτιώνει φυσιολογικά τη λίμπιντο
  • Αυξάνει την παραγωγή γάλακτος σε θηλάζουσες  μητέρες
  • Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα
  • Προστατεύει τους εγκεφαλικούς νευρώνες
  • Θεραπεία της αϋπνίας, της νευρικότητας και της αργής ανάπτυξης των παιδιών
  • Θεραπεία της γονόρροιας και πασσάλων
  • Βελτιώνει τον μεταβολισμό στο σώμα

Με τόσα πολλά χρήσιμα  οφέλη που προσφέρονται από το Asparagus racemosus, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι είναι ένα από τα πιο δημοφιλή βιταμίνη Ayurvedic που χρησιμοποιείται σήμερα στην ιατρική.

Ποια είναι τα οφέλη για την υγεία του  Asparagus racemosus;

Το Asparagus racemosus προσφέρει επίσης τόνους οφέλους για την υγεία, γεγονός που επέτρεψε στους ανθρώπους να επωφεληθούν από τις ωφέλιμες ιατρικές τους ιδιότητες. Μερικά από τα σημαντικότερα οφέλη για την υγεία που προσφέρει είναι:

Το Asparagus   racemosus είναι πολύ πλούσιο σε βιταμίνη Κ , η οποία σταματά την πήξη του αίματος. Υπάρχουν πολλές μελέτες που συνδέουν τη βιταμίνη Κ με τη βελτίωση της υγείας και της πυκνότητας των οστών. Το αποτέλεσμα των μελετών δείχνει ότι η βιταμίνη Κ, έχει την ικανότητα να αυξάνει την οστική πυκνότητα των ατόμων με οστεοπόρωση και επίσης μειώνει τα ποσοστά θραύσης.

Η βιταμίνη Κ είναι επίσης γνωστή για την υποστήριξη της υγείας της καρδιάς, καθώς και για την αποφυγή της σκληρύνσεως των αρτηριών, καθώς διατηρεί το ασβέστιο εκτός των επενδύσεων των αρτηριών, όπου μπορεί να προκαλέσει βλάβη.

Έχει επίσης αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδη θρεπτικά συστατικά, τα οποία την βοηθούν στην εξάλειψη χρόνιων προβλημάτων υγείας όπως ο καρκίνος, οι καρδιακές παθήσεις και ο διαβήτης τύπου 2 .

Το  Asparagus racemosus, έχει πολλές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, μαζί με αντιοξειδωτικά, που εξασφαλίζει ότι είναι φανταστικό στην πρόληψη της νόσου. Αυτό επιτρέπει την επιβράδυνση της διαδικασίας γήρανσης και την προστασία του δέρματος από τη ζημία από τον ήλιο.

Ένα άλλο μεγάλο μέρος του   Asparagus racemosus είναι ότι έχει μοναδικές χημικές ιδιότητες, οι οποίες το καθιστούν φυσικό διουρητικό. Αυτό βοηθάει πραγματικά το σώμα να αυξήσει την παραγωγή ούρων και του επιτρέπει να βοηθήσει να απαλλαγούμε από την περίσσεια ρευστού και αλατιού από το σύστημα.

Αυτός είναι ο λόγος που χρησιμοποιείται συχνά στην άρδευση θεραπεία, δεδομένου ότι ενισχύει την παραγωγή ούρων, και συνιστάται για τα άτομα που πάσχουν από οίδημα. Είναι επίσης χρήσιμο για άτομα που έχουν καρδιακές παθήσεις ή υψηλή αρτηριακή πίεση.

Οι ερευνητές έχουν επίσης βρει ότι το βότανο είναι επίσης χρήσιμο στη θεραπεία του ουροποιητικού συστήματος, μαζί με πλήθος άλλων καταστάσεων που προκαλούν οίδημα και πόνο στην ουροδόχο κύστη.

Η έρευνα που διεξήχθη σχετικά με τα   Asparagus racemosus αποκάλυψε ότι είναι επίσης επωφελής για τις έγκυες γυναίκες, δεδομένου ότι περιέχει πολύ φυλλικό οξύ. Αυτό σημαίνει ότι το βότανο μειώνει τον κίνδυνο ελαττωμάτων των νευρικών σωλήνων στα έμβρυα και επομένως είναι πολύ σημαντικό για τις έγκυες γυναίκες να το καταναλώνουν τακτικά.

Το Φυλλικό οξύ συνεργάζεται με τη βιταμίνη C και τη βιταμίνη B12 στο σώμα, για τη δημιουργία και την αποικοδόμηση πρωτεϊνών. Βοηθά επίσης στην παραγωγή νέων ερυθρών αιμοσφαιρίων και DNA επίσης.

Ποιες είναι οι παρενέργειες του σπαραγγιού racemosus;


Το Asparagus racemosus θεωρείται εξαιρετικά Το Asparagus racemosus θεωρείται εξαιρετικά ασφαλές όταν λαμβάνεται σε γενναιόδωρες ποσότητες. Ωστόσο, δεν γίνεται έρευνα σχετικά με τις αρνητικές πτυχές της κατανάλωσης υπερβολικά μεγάλων σπαραγγιών.

Παρόλο που πολλοί ερευνητές συστήνουν να παίρνετε ένα υγιές ποσό, αλλά να μην το παρακάνετε, επειδή πάρα πολύ καλό πράγμα μπορεί να αποδειχθεί κακό για σας.

Η κατανάλωσή του σε μεγάλες δόσεις μπορεί να οδηγήσει σε αλλεργικές αντιδράσεις, ειδικά για άτομα που είναι ευαίσθητα στο σχοινόπρασο, το σκόρδο, τα πράσα και τα κρεμμύδια. Πρέπει να λαμβάνεται σε επαρκείς ποσότητες. διαφορετικά μπορεί να προκαλέσει επιπλοκές επιτρέποντας στο σώμα να απαλλαγεί από το λίθιο, το οποίο με τη σειρά του θα μπορούσε να προκαλέσει παρενέργειες.

Το λίθιο στο σώμα θα επηρεάσει τα επίπεδα νατρίου στο σώμα και θα μπορούσε να οδηγήσει σε μανιακή κατάθλιψη, επεισόδια θυμού, επιθετικότητα και υπερκινητικότητα.

Shatavari χρησιμοποιειτε στα καλλυντικά ( ειδικά σε αντι-γηραντικα), χαρη στις αντιοξειδοτικες και αντιγυραντικες ιδιότητες, τονώνει και αναζωογονεί το δέρμα,  οξυγονώνει, βελτιώνει την επιδερμίδα. τρέφει και λειαίνει το δέρμα, ανακουφίζει απο τον ερεθισμό και το στρες, καταπραΰνει το φλεγμονώδης δέρμα. Κατάλληλο για όλους τους τύπους δέρματος και τα μαλλιά.

 Το Asparagus racemosus θεωρείται ένα από τα καλύτερα βότανα στην ιατρική της Αγιουρβέδα, λόγω των πολλών ωφέλιμων ιδιοτήτων του και του γεγονότος ότι επιτρέπει στους ανθρώπους να καταπολεμούν πολλές ασθένειες. Υπάρχουν επίσης δευτερεύουσες ανεπιθύμητες ενέργειες και επιπλοκές που σχετίζονται με το βότανο, με τη μόνη συντηρητική σχέση με το ποσό που καταναλώνετε σε καθημερινή βάση.

0 коммент.:

Δημοσίευση σχολίου