RSS

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018

Ιβίσκος - ιδιότητες με αποτέλεσμα του botox.

Hibiscus τσάι - ένα νόστιμο, πολύχρωμο, όμορφο ρουμπινο κόκκινο ποτό. Δεν προκαλεί αλλεργίες, που έχει αγαπηθεί από τα παιδιά και τους ενήλικες, Hibiscus τσάι είναι πολύ ευχάριστο να πιεις το καλοκαίρι - δροσιζει και σβήνει τη δίψα, και το χειμώνα - ζεστό, θυμίζει τα όνειρα του καλοκαιριού .
 Στην Αίγυπτο, για παράδειγμα, τα μακριά φύλλα αυτού του φυτού χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία των καρδιακών και νευρικών διαταραχών, όπως επίσης και ένα δροσιστικό και ηρεμιστικό.


Χρήσιμες ουσίες
  •  φυτοστερόλες, πολυσακχαρίτες,
  •  μέταλλα (σίδηρος, μαγνήσιο, ασβεστίου, ψευδαργύρου, ...),
  •  βιταμίνες Β1, C και PP, 
  •  τανίνες, βλεννώδη και πηκτίνη.
  •  Έχει υψηλή περιεκτικότητα οργανικών οξέων: μηλικό, τρυγικό, κιτρικό και ισοκιτρικό, gibiskovoy.
  •  Τα ολιγοπεπτίδια αναστέλλουν τη μετάδοση ενός νευρικού παλμού στον μυ και εμποδίζουν τη συστολή του, με άλλα λόγια, να έχουν το αποτέλεσμα του botox. Επίσης, τα ολιγοπεπτίδια παρεμποδίζουν τον σχηματισμό των ρυτίδων και διεγείρουν την αναγέννηση των κυττάρων και τη σύνθεση του κολλαγόνου. 
  •  Τα άλφα υδροξυ οξέα απομακρύνουν αποτελεσματικά τους μολυντές και τα νεκρά κύτταρα από την επιφάνεια του δέρματος και επίσης ομαλοποιούν τη λειτουργία των σμηγματογόνων αδένων. 
  •  Τα οξέα AHA συμβάλλουν σε έναν πιο πλήρη καθαρισμό του δέρματος από τα νεκρά κύτταρα, συμβάλλουν στη μείωση των πόρων και επιβραδύνουν τον σχηματισμό μαύρων κηλίδων και μαύρων ματιών. 
  •  Ανθοκυάνες, τα οποία δίνουν στο εκχύλισμα κόκκινη απόχρωση, έχουν έντονη δραστικότητα βιταμίνης Ρ, δηλ. ενισχύουν τα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων και ρυθμίζουν τη διαπερατότητα τους, έχουν ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες και βελτιώνουν την κατάσταση του δέρματος. 
  •  Τα φλαβονοειδή εντείνουν τη δράση των ανθοκυανινών. 
  •  Αλλά το κύριο χαρακτηριστικό του είναι μια υψηλή περιεκτικότητα σε ισοκυτρικό οξύ, το οποίο είναι ικανό να δεσμεύει την λιποπρωτεϊνική λιπάση και επομένως να αναστέλλει τη λιπογένεση. 

Καλλυντική εφαρμογή


Το Εκχύλισμα Ιβίσκου (Hibiscus sabdariffa L., Malvaceae) είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε AHAs (Alpha hydroxy acids) και σε αμινοξέα. Τα AHAs του Ιβίσκου θεωρούνται AHAs "νέας γενιάς", καθώς τα οξέα του άνθους φαίνεται, από εργαστηριακές έρευνες, να έχουν (σε σύγκριση με τα παραδοσιακά AHA φρούτων) διπλάσια ενυδατική δράση, 20% μεγαλύτερη επίδραση στην αναγέννηση των κυττάρων και 30% μεγαλύτερη επίδραση στη λείανση των ρυτίδων.

Το εκχύλισμα Ιβίσκου χρησιμοποιείται σήμερα σε 2 μεγάλους τομείς καλλυντικών, στη περιποίηση των μαλλιών και της επιδερμίδας του προσώπου. 
  •  Στα προϊόντα περιποίησης μαλλιών (σαμπουάν, μάσκες μαλλιών, conditioners) το εκχύλισμα του Ιβίσκου χρησιμοποιείται για την αποκατάσταση των ταλαιπωρημένων μαλλιών, τη φροντίδα των "άγριων" μαλλιών (βελτιώνει την υφή τους και τα κάνει πιο μαλακά και απαλά) και την αύξηση της λάμψης της τρίχας. Το εκχύλισμα Ιβίσκου θεωρείται πως ενισχύει τη δύναμη της νέας τρίχας (ελαστικότητα και πάχος) και για το λόγο αυτό χρησιμοποιείται εκτεταμένα και σε προϊόντα κατά της τριχόπτωσης.
  • Σε προϊόντα περιποίησης προσώπου (ενυδατικές κρέμες, exfoliants, toners και serums) το εκχύλισμα Ιβίσκου χρησιμοποιείται για τη τόνωση, τον καθαρισμό και τον έλεγχο της λιπαρότητας της επιδερμίδας. Το εκχύλισμα Ιβίσκου θεωρείται πως επιταγχύνει την αποβολή των νεκρών κυττάρων και πως λόγω της αντιοξειδωτικής δράσης των αμινοξέων που περιέχει, τονώνει τη κουρασμένη επιδερμίδα. Θεωρείται πως αυξάνει την ενυδατική δράση άλλων συστατικών (μεταφέροντας τα πιο βαθυά στην επιδερμίδα) και πως για αυτό ακριβώς το λόγο είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό σε αντιρυτιδικά προϊόντα (λ.χ. κρέμες ματιών).

Το εκχύλισμα Ιβίσκου είναι ένα πραγματικά εκπληκτικό φυτικό προϊόν το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλούς τύπος καλλυντικών (lotions, creams, oils, scrubs, σαπούνια, σαμπουάν κ.ο.κ.). Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα ισχυρό εκχύλισμα του οποίου η συμμετοχή δεν θα πρέπει να υπερβαίνει το 2,0% σε προϊόντα βάσης.



      Ιδιότητες:
* Τονώνει το δέρμα 
* λειαίνει και αποτρέπει τις ρυτίδες 
* Ενισχύει τα τριχοειδή αγγεία 
* Εξαλείφει οίδημα 
* Ενεργός λειτουργεί σε φλεγμονές του δέρματος 
* Βοηθά στην ανανέωση του δέρματος 
* ισχυρότερη αντιοξειδωτική δράση 
βοηθά την ταχεία επούλωση των πληγών και εκδορών 
* Evens κυτταρίτιδα δέρμα



Μπάνιο με ιβίσκο

 3-5 κ.σ.-  ιβίσκο
 600-700 γρ.- αλάτι
Βάλτε σε θερμό με  ζεστό νερού το ιβίσκο και αφήστε το για 1 ώρα. Στη συνέχεια διαλύστε το θαλασσινό αλάτι στο μπάνιο, η θερμοκρασία του νερού θα πρέπει να είναι άνετη, -37-38 C. Ρίξτε το περιεχόμενό του θερμού μέσα στη μπανιέρα. Άμα θέλετε μπορείτε να το στραγγίζετε.
Κάντε μπάνιο για 10-15 λεπτά. Μέτα το μπάνιο μη  σκουπίζεστε, το δέρμα πρέπει να στεγνώσει μόνη της. 

Μάσκα-scrab

 1 κ.σ. - ιβίσκο
 1/3 φλ.- βραστό νερό 
 1 κ.σ. - καφέ 
Φτιάξτε την έγχυση, μετά από 2-3 λεπτά στραγγίστε την, και προσθέστε καφέ. Αφήστε να σταθεί για 2-3 λεπτά. Κάντε μασάζ στο πρόσωπο και λαιμό, και έπειτα  ξεπλύνετε με κρύο νερό.

Μάσκα - σύσφιξη, βελτίωση του οβάλ προσώπου - για ξηρό δέρμα

 1 κ.σ. - ιβίσκο 
 1 κ.γ. - μέλι
 0,5 φλ.- βραστό νερό
Φτιάξτε τσάι με ιβίσκο και αφήστε το για 5-10 λεπτά. Στο μέλι βάλτε το τσάι. Πρέπει να γίνει ένα μείγμα  με την πυκνότητα της κρέμας. Αν έχετε μια πολύ ρευστή μέλι, μπορείτε να αλέσετε πέταλα του ιβίσκου  σε ένα μύλο του καφέ και μετά να φτιάξετε τσάι (έγχυση). Εφαρμόστε στο πρόσωπο και το λαιμό. Αφήστε να παραμείνει για 15 λεπτά. Ξεπλύνετε με ζεστό  και μετά  με κρύο νερό. Η συνολική διάρκεια της μάσκας είναι 1 μήνας - 15 μάσκες κάθε δεύτερη μέρα.

Μάσκα-σύσφιξη για λιπαρό δέρμα

 1 κ.σ. - ιβίσκο 
 0,5 φλ. βραστό νερό
 1-2 κ.σ. - νυφάδες βρώμης
Οι νιφάδες βρώμης(αλεύρι)  αραιώνουν στο φιλτραρισμένο τσάι ιβίσκου ώστε να γίνει ένα παχύρρευστο μείγμα . Εφαρμόστε τη μάσκα στο δέρμα του προσώπου, του λαιμού και του ντεκολτέ. Αφήστε να παραμείνει για 15 λεπτά. Ξεπλύνετε με κρύο νερό.

Μάσκα αναζωογόνηση και για πρήξιμο γύρω από τα μάτια

1 κ.σ. - ιβίσκο
1 φλ.  κρύο νερό,
 Βάλτε το ιβίσκο στο φλιτζάνι με κρύο νερό  και αφήστε το για 2 ώρες, στραγγίστε. Τοποθετήστε τα πέταλα μεταξύ των στρωμάτων της γάζας και εφαρμόστε στο πρόσωπο, το λαιμό και το ντεκολτέ για 20 λεπτά. Η μάσκα είναι επίσης αποτελεσματική για την ακμή, βοηθά στον καθαρισμό του δέρματος και στη μείωση του σχηματισμού σμήγματος. Η μάσκα που εφαρμόζεται στα βλέφαρα για 10-15 λεπτά θα αφαιρέσει οίδημα γύρω από τα μάτια. Την έγχυση μπορείτε να την πιείτε. 

 Για λιπαρά μαλλιά

Βάλτε σε ένα  θερμό χούφτα ιβίσκου, ρίξτε ένα λίτρο βραστό νερό και αφήστε το για 1 ώρα, μετα από 1 ώρα στραγγίστε. Με αυτή έγχυση  ξεπλύνετε τα μαλλιά μετά το λούσιμο για 1-2 μήνες. Η διαδικασία ενδείκνυται επίσης για βαμμένα μαλλιά.
Источник: nmedik.org

0 коммент.:

Δημοσίευση σχολίου