RSS

Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018

Το αλεύρι ως καλλυντικό προϊόν

Το αλεύρι δεν είναι μόνο ένας απαραίτητος βοηθός στην κουζίνα, αλλά και ένας καλός σύμμαχος στα μυστικά της ομορφιάς .
Ο καθαρισμός των μαλλιών και του δέρματος, οι μάσκες θρέψης, το πίλινγκ - αυτά τα καλλυντικά προϊόντα μπορούν να φτιαχτούν στο σπίτι χρησιμοποιώντας το γνωστό αλεύρι.
Και στο σημερινό άρθρο θα ανοίξει το πέπλο για το πώς και για ποιο σκοπό διαφορετικό αλεύρι χρησιμοποιείται στην  κοσμετολογία.
 Ποικιλίες αλεύρων.

Ρυζάλευρο στην  κοσμετολογία.
Το αλεύρι ρυζιού είναι ένα εξαιρετικό καθαριστικό για το δέρμα. Ρύπανση, επιβλαβείς ενώσεις και τοξίνες που απορροφά από την επιφάνεια του δέρματος σαν σφουγγάρι. Οι ιδιότητες του ρυζάλευρου χρησιμοποιούνται για να φτιάξουμε  μάσκες που βοηθούν να απαλλαγούμε από τη διχρωμία του δέρματος και τις φακίδες .

1. Η απλούστερη συνταγή για τον καθαρισμό του προσώπου με βάση του ρυζαλευρου -  είναι ένα μίγμα μελιού και αλεύρου σε αναλογία 1: 3. Ένα τέτοιο πίλινγκ  είναι κατάλληλο για τον καθαρισμό του λεπτού δέρματος του προσώπου, αλλά για να φτιάξετε  πίλινγκ για  το σώμα, το αλεύρι ρυζιού αναμειγνύεται με αλεσμένο καφέ σε ίσες αναλογίες.
2. Μια ενυδατική και θρεπτική μάσκα προσώπου επίσης   δεν είναι δύσκολη. Ανακατέψτε 2 κουταλάκια του γλυκού αλεύρι με 1 κουταλιά της σούπας οποιουδήποτε φυτικού ελαίου. Το αποτέλεσμα λεύκανσης  μπορεί να επιτευχθεί προσθέτοντας 1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο ​​χυμό λεμονιού στο μιγμα.


Αλεύρι καλαμποκιού.
Το αλεύρι καλαμποκιού είναι πλούσιο σε βιταμίνες Β, άλατα μαγνησίου, ασβέστιο, κάλιο, σίδηρο. Στις συνταγές για ομορφιά στο σπίτι, αλεύρι καλαμποκιού χρησιμοποιείται για να καθαρίσει το δέρμα της ακμής, τη θρέψη του δέρματος, αλλά και στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας.
Συνταγές  είναι επίσης απλές.

1. Για παράδειγμα, για την εξάλειψη της ακμής και των μαύρων κεφαλών, ετοιμάστε μια μάσκα για την οποία προ-χτυπήστε το ασπράδι του αυγού και ανακατέψτε με 2 κουταλιές αλεύρι καλαμποκιού σε μια ομοιογενή μάζα.
2. Και για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας, ενώ το μπάνιο (όταν το δέρμα καθαρίζεται και στον ατμό) αλεύρι αντιμετωπίζονται προβληματικές περιοχές στην techenit 10-15 λεπτά. Φυσικά, το αποτέλεσμα θα είναι αισθητό όχι μετά την 1η διαδικασία.

Αλεύρι φαγόπυρου στην  κοσμετολογία.
 Οι μάσκες με το φαγόπυρο βοηθούν στην ομαλοποίηση της ανταλλαγής κυττάρων και καθαρίζουν το δέρμα.
Με αλεύρι από φαγόπυρο, μπορείτε να προετοιμάσετε καθαριστικές και θρεπτικές μάσκες για κανονικό, ξηρό, ευαίσθητο δέρμα και μάσκες μαλλιών.

1. Για να προετοιμάσετε μια μάσκα για τη φροντίδα του ξηρού / ευαίσθητου δέρματος, αρκετές κουταλιές της σούπας αλεύρι του φαγόπυρου χύνεται με μια μικρή ποσότητα βραστό νερό στην κατάσταση του παχουριού. Προσθέστε 1-2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι (λάδι ελιάς, jojoba ή λάχανο σίτου) στη μάσκα. Για το συνδυασμό δέρματος, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κεφίρ αντί για λάδι .

 
Αλεύρι βρώμης 
 Η βρώμη είναι ο πιο κοινός τύπος αλευριού στην σπιτική κοσμετολογία. Είναι σε θέση να διεισδύσει βαθιά στους πόρους, να απολέσει τα νεκρά κύτταρα και να καθαρίσει το δέρμα.
  Ιδιότητες του αλευριού της βρώμης συμβάλλουν στην ανανέωση του δέρματος, βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος και τη θρέψη των κυττάρων του δέρματος. Και το πιο αξιοσημείωτο είναι ότι οι μάσκες με βάση του αλευριού βρώμης είναι στιγμιαία και εύκολο να παρασκευαστούν.
1. Η θρεπτική, ενυδατική μάσκα για ξηρό / κανονικό δέρμα μπορεί να παρασκευαστεί χρησιμοποιώντας πλιγούρι βρώμης, κρόκο αυγού, μέλι, φυτικά έλαια. Θα αρκεί να αναμίξετε  συστατικά  Στη φροντίδα του μεικτού / λιπαρού δέρματος - το ασπράδι, το γάλα, το κεφίρ, ο χυμός λεμονιού.

Όπως βλέπετε, οι συνταγές για σπιτικές μάσκες με αλεύρι είναι αρκετά εκτεταμένες. Αρκεί μόνο να γνωρίζετε τα χαρακτηριστικά του δέρματός σας και να δείχνετε λίγη φαντασία.

Να είστε πάντα όμορφες!
Ελπίζω ότι αυτό το άρθρο θα ήταν χρήσιμο για εσάς. Αν ναι, μοιραστείτε το με τους φίλους σας στα κοινωνικά δίκτυα.

0 коммент.:

Δημοσίευση σχολίου