RSS

Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018

Μάραθο - βότανο για ομορφιά της γυναίκας,συνταγές.

 Στο δέρμα, το αιθέριο έλαιο δρα με τον πιο μαγικό τρόπο.Η ευρεία χρήση του  μάραθου στην κοσμετολογία οφείλεται στις μοναδικές του ιδιότητες, οι οποίες μπορούν να κάνουν θαύματα, χρησιμοποιούνται οι σπόροι μάραθου και το αιθέριο έλαιο. Οι σπόροι πρέπει  να έχουν προηγουμένως αλεστεί. Συχνά το μάραθο προστίθεται στις αναζωογονητικές μάσκες για το δέρμα γύρω από τα μάτια, το οποίο βοηθά στην ενίσχυση του δέρματος και την ανακούφιση του πρηξίματος. Αποτελεσματικά δρα στην δερματίτιδα, την ακμή.

 Η ισχυρή αντιοξειδωτική δράση συμβάλλει στην ομαλοποίηση των ρυτίδων του προσώπου, στην αύξηση της ελαστικότητας του δέρματος και στην αναζωογόνησή της. Το αναζωογονητικό αποτέλεσμα αποκαθιστά την ελαστικότητα και τη φρεσκάδα του δέρματος. Γίνεται πιο μαλακό και πιο σφιχτό.
 Όταν προσθέτετε μια σταγόνα αιθεριου ελαιου μάραθου στην την καθημερινή χρήση, μπορείτε να απαλλαγείτε μόνιμα από τους ερεθισμούς στο δέρμα του προσώπου και όχι μόνο, αλλά και να εξαλείψετε τη φλεγμονή.
 Το έλαιο μάραθου έχει βρει εφαρμογή στο μασάζ κατά της κυτταρίτιδας , οι ιδιότητές του επιτρέπουν την επίτευξη αποτελεσμάτων μετά την πρώτη εφαρμογή. 
Ο αιθέρας του μάραθου μπορεί να χρησιμοποιηθεί όχι μόνο για το δέρμα, αλλά και για τα μαλλιά, τα νύχια. Μερικές σταγόνες μπορούν να προστεθούν στο σαμπουάν, το βάλσαμο για τα μαλλιά, την κρέμα και τονωτικά για το πρόσωπο, τα χέρια και το σώμα. 
Σε καθαρή μορφή, το έλαιο μάραθου μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για τη θεραπεία της ακμής τοπικά, αποφεύγοντας την πρόσληψη στη υγιή  δέρμα.
 Μπορείτε επίσης να συνδυάσετε μάραθο με άλλα αρωματικά έλαια. Ανάμεσά τους είναι το πορτοκαλί, ο βασιλικός, το ylang-ylang, το γκρέιπφρουτ, το λεμόνι, το μέντα, το λεμόνι, το τριαντάφυλλο, η λεβάντα, το δεντρολίβανο και η αρκεύθου.

Συσφικτικες μάσκες


1. μισό κ.γ. σπόρους μάραθου 

    2-3 κουταλιές ζεστό ελαιόλαδο ή λάδι jojoba 
    1 κ.γ. σιμιγδάλι

Αναμειγνύεται .Αφήστε το μείγμα να ετοιμάζει, να φουσκώσει το σιμιγδάλι.Το χρησιμοποιηται για το πρόσωπο, το ντεκολτέ, το δέρμα γύρω από τα μάτια για 20-30 λ.



 2. 1 κρόκο αυγού,

     1 κ.σ. ελαιόλαδο, 
     1 κ.σ. λευκή άργιλο, 
     1 στ. τριαντάφυλλου,
     1 στ. neroli
     1 στ. μάραθο

Στο καθαρό δέρμα εφαρμόστε το μείγμα και αφήστε το για μισή ώρα. Στη συνέχεια, η μάσκα ξεπλένεται με ζεστό νερό. Συνιστάται η χρήση της μάσκας έως και 3 φορές την εβδομάδα για ένα μήνα.



Για τα μαλλιά

Το αιθέριο έλαιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην παρασκευή σαμπουάν, βάλσαμων, κοντίσιονερ και απλά μάσκα. Βοηθά στην

  •  ενίσχυση των θυλάκων των τριχών
  •  στην ανάπτυξη των τριχών και στην υγιή λάμψη τους
  •  να απαλλαγείτε από πιτυρίδα 



1. Απλά προσθέστε έως και 7 σταγόνες αιθέριου ελαιου μάραθο σε σαμπουάν ή άλλο καλλυντικό προϊόν. Μπορείτε επίσης να τα εμπλουτίσετε με βάλσαμο, το οποίο εφαρμόζεται στο κεφάλι με κινήσεις μασάζ και στη συνέχεια ξεπλένεται.

2. Σε 1 λίτρο ζεστού νερού, προσθέστε 20 σταγόνες ελαίου και, στη συνέχεια, βρέξτε τη πετσέτα στο μείγμα, εφαρμόστε την στο κεφάλι και καλύψτε με μια πλαστική σακούλα. Κρατήστε την  μέχρι και 1 ώρα. Τη πρώτη φορά η διαδικασία αυτή να μην  υπερβαίνει τα 15 λεπτά για να κατανοήσετε την αντίδραση σας.


Το αιθέριο έλαιο μάραθο για την αύξηση της προτομής 

Υπάρχει μια άποψη ότι το αιθέριο έλαιο του μάραθου συμβάλλει στην αύξηση της προτομής. Υπάρχουν συνταγές των μέσων με τα οποία μπορείτε να σφίξετε και να δώσετε όγκο.

 Και εν γνώσει, λόγω της γλυκιάς ευχάριστης οσμής του, το μάραθο διεγείρει την παραγωγή ενός ειδικού ορμονικού οιστρογόνου από το σώμα και τονώνει το δέρμα εξαιρετικά καλά, γεγονός που τελικά δίνει αξιοσημείωτα αποτελέσματα στην αύξηση του μαστού.
 Επιπλέον, ο αιθέρας μάραθου είναι ένα ισχυρό αφροδισιακό , επομένως το στήθος σας δεν θα μείνει χωρίς προσοχή. 
   Το έλαιο μάραθου συνδυάζεται με άλλα συστατικα. Με αυτό το μείγμα κάντε μασάζ  κατά προτίμηση πριν πάτε για ύπνο. 


  •  2 στ. μάραθου + 5 στ. χυμού πορτοκαλιού + βούτυρο shea 30 ml. 
  • 2 στ. μάραθου + 1 στ. χυμού γκρέιπφρουτ + τριαντάφυλλο 30 ml + 2 στ. λάδι ylang-ylang.
  •  2 στ. μάραθου + 30 ml χυμού αβοκάντο + 1 στ. λάδι λεβάντας + 1 στ. χυμού καρότου.

0 коммент.:

Δημοσίευση σχολίου