RSS

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018

Λιβάνι: Ο «Βασιλιάς των Ελαίων» με πανίσχυρες Χρήσεις


Το λιβάνι είναι ρητίνη που παράγεται από δέντρα της οικογένειας Boswellia, της οικογένειας Burzerov. 
Το λιβάνι χρησιμοποιήθηκε σε παγανιστικές τελετές και για τον καθαρισμό του σπιτιού. Οι Αιγύπτιοι χρησιμοποίησαν ένα μέσο διαλογισμού και καθαρισμού του νου. Πιστεύεται ότι οι μαγικές ιδιότητες του θυμιάματος βοηθούν να συνδεθεί με τον άλλο κόσμο και να επικοινωνήσει με τους νεκρούς.
Για πολύ καιρό οι άνθρωποι χρησιμοποίησαν λιβάνι ως θεραπεία για ρευματισμούς, νευρικές διαταραχές. Το προϊόν έχει καταπραϋντικές και αναισθητικές ιδιότητες.

Χημική σύνθεση του ελαίου λιβανις

Η σύνθεση του ελαίου: αλφα-πινένιο, βήτα-πινένιο, βορνιοξικό άλας, βερβενόλη, λιμονένιο, μυρσένιο, κυμένιο, ίνσισιόλη, βοσπιλικό οξύ.
 Το προϊόν μπορεί να συνδυαστεί με αιθέρια έλαια από χαμομήλι, πατσουλί, φασκόμηλο, μέντα, τριαντάφυλλο, πεύκο.
Το αιθέριο έλαιο λιβάνι χρησιμοποιείται στην ιατρική, την κοσμετολογία και την αρωματοποιία.

Το αιθέριο έλαιο λιβανιού αξίζει τη φήμη του ως ο «Βασιλιάς των Ελαίων». Υπάρχουν πολλά αποδεδειγμένα οφέλη του ελαίου του λιβανιού, παρακάτω σας παραθέτουμε τις 21 δημοφιλέστερες χρήσεις του.
Έλαιο Λιβανιού: Χρήσεις για την Υγεία, την Ομορφία και την Ευεξία
Γενική Φροντίδα της Υγείας

1. Επουλωτική δράση

Το αιθέριο έλαιο από λιβάνι θεραπεύει αποτελεσματικά κοψίματα και πληγές ενώ ταυτόχρονα προστατεύει από την περαιτέρω μόλυνση χάρη στις αντισηπτικές του ιδιότητες. Αν το χρησιμοποιήσετε και αφότου επουλωθεί το τραύμα θα βοηθήσει στην εξάλειψη της ουλής.
 

2. Αντιβακτηριακό και καθαριστικό

Αυτό το έλαιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στην καθαριότητα, καθώς έχει αντιβακτηριακές ιδιότητες. Προσθέσετε μερικές σταγόνες έλαιο λιβανιού μέσα στα δικά σας φυσικά καθαριστικά.


3. Βελτιώνει την όραση
Το έλαιο από λιβάνι είναι επίσης καλό για την όραση. Ένας απλός συνδυασμός τριών σταγόνων από έλαιο λιβάνι, έλαιο ελίχρυσου και έλαιο κυπαρισσιού δημιουργεί μια φυσική θεραπεία για τη βελτίωση της όρασης.
Χρησιμοποιήστε το μείγμα γύρω από τους κροτάφους και τα φρύδια, αλλά προσέξτε να ΜΗΝ έρθει σε επαφή με τα μάτια σας. Αυτά τα έλαια υποστηρίζουν τον νευρικό ιστό, βελτιώνουν την κυκλοφορία και ως αποτέλεσμα και την όρασή σας.
Προσοχή: Χρήση μόνο υπό την επίβλεψη και συμβουλή ειδικού!!!

4. Στοματική υγιεινή

Ανακατέψτε το έλαιο λιβάνι με μαγειρική σόδα και λάδι καρύδας για να φτιάξετε τη δική σας οδοντόκρεμα. Το έλαιο λιβάνι είναι χρήσιμο για πολλά προβλήματα της στοματικής κοιλότητας, όπως η κακή αναπνοή, ο πονόδοντος, τα έλκη και άλλες λοιμώξεις.
Οπότε: Το Λάδι Καρύδας είναι Καλύτερο από οποιαδήποτε Οδοντόκρεμα 
5. Ύπνος

Το λάδι θα σας κάνει να αισθανθείτε χαλαροί και θα βελτιώσει την ποιότητα του ύπνου σας. Αρωματίστε την ατμόσφαιρα πριν πέσετε στο κρεβάτι και θα έχετε έναν ευχάριστο ύπνο.

6. Πεπτικό σύστημα

Το έλαιο λιβανιού είναι ευεργετικό για την πέψη και χρησιμοποιείται ευρέως για τη θεραπεία προβλημάτων, όπως οι στομαχικές διαταραχές και η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση.

7. Αρθρίτιδα και αρθρώσεις

Ανακουφίζει από την αρθρίτιδα και τον πόνο στις αρθρώσεις. Ανακατέψτε με ένα έλαιο βάσης και τρίψτε το στις επώδυνες περιοχές πριν πάτε για ύπνο και θα ανακουφιστείτε άμεσα.

8. Ελαττώνει φαγούρα και οιδήματα

Μειώνει τον κνησμό που προκαλείται από τσιμπήματα εντόμων. Βάλτε μερικές σταγόνες στην πληγείσα περιοχή και θα νιώσετε μια άμεση ανακούφιση. Επίσης, μειώνει και το οίδημα που δημιουργείται από το τσίμπημα.

9. Καταπολεμά γρίπη και κρυολόγημα

Χρησιμοποιήστε συσκευές καύσης για να σκορπίσετε τις θεραπευτικές ιδιότητες του ελαίου στην ατμόσφαιρα του σπιτιού σας. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει πολύ ειδικά όταν ταλαιπωρείστε από γρίπη ή από κάποιο κρυολόγημα, καθώς οι αντισηπτικές ιδιότητες του ελαίου υποστηρίζουν το ανοσοποιητικό σύστημα στην καταπολέμηση τους.

10. Κυκλοφορία αίματος

Το έλαιο λιβανιού έχει την ικανότητα να ενισχύσει την κυκλοφορία του αίματος. Κάντε μασάζ με μερικές σταγόνες του ελαίου στην πλάτη, κατά μήκος της σπονδυλικής στήλης και αυτό θα βελτιώσει την κατάσταση.

11. Ημικρανίες

Χάρη στις καταπραϋντικές του ιδιότητες, το έλαιο λιβανιού μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία ημικρανιών. Αραιώστε το με κάποιο έλαιο βάσης όπως το ελαιόλαδο ή το αμυγδαλέλαιο και στη συνέχεια τοποθετήστε δύο σταγόνες πάνω τα δάχτυλά σας και τρίψτε τους κροτάφους.

12. Ισχυρές ιδιότητες ενάντια στον καρκίνο. 

Έρευνα έχει καταδείξει ότι το λιβάνι μπορεί να φανεί χρήσιμο για την ίαση τύπων καρκίνου, όπως του μαστού, του εντέρου και του προστάτη. Κι αυτό χάρη σε μία ένωση που περιέχει (acetyl-11-keto-beta-boswellic acid – AKBA). Σύμφωνα λοιπόν με τους επιστήμονες, ειδικά η βασιλική ποικιλία λιβανιού, καταπολεμά τα καρκινογόνα κύτταρα του ανθρώπινου οργανισμού, μη αφήνοντας τα να αναπτυχθούν. Κι αυτό χωρίς να προξενεί καμία βλάβη στα υγιή κύτταρα.
Ομορφιά και περιποίηση του δέρματος

13. Ακμή

Το έλαιο λιβανιού βοηθά στον καθαρισμό της ακμής και στον έλεγχο λιπαρότητας για ένα καθαρότερο δέρμα.

14. Ρυτίδες 

Βάλτε μερικές σταγόνες από το έλαιο σε ένα κομμάτι βαμβάκι και εφαρμόστε το σε ρυτίδες και τις λεπτές γραμμές για να τις κάνετε λιγότερο ορατές.


15. Δερματικές αλλεργίες
Απλώστε το στις πληγείσες περιοχές για να ανακουφιστείτε από την φαγούρα και τον ερεθισμό που προκαλούν οι αλλεργίες του δέρματος.

16. Ραγάδες, μυρμηκιές και κρεατοελιές

Βοηθά επίσης να εξασθενίσει την εμφάνιση των ραγάδων στο δέρμα, απλώστε 1-2 σταγόνες από το λάδι δύο φορές την ημέρα. Αυτή η μέθοδος είναι επίσης χρήσιμη την αφαίρεση μυρμηγκιές και κρεατοελιές.

17. Νύχια

Τρίψτε έλαιο από λιβάνι στα νύχια σας για να τα κάνετε θρέψετε και να τα κάνετε πιο δυνατά. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσετε να έχετε πιο όμορφα και μακριά νύχια.

18. Περιποίηση και ενυδάτωση προσώπου

Αραιώστε το έλαιο λιβανιού με λάδι καρύδας για ενυδατώσετε το πρόσωπό σας. Απλώστε το μείγμα στο πρόσωπό σας, αφού το έχετε πλύνει, για να απολαύσετε τις καταπληκτικές ενυδατικές και καταπραϋντικές ιδιότητες αυτού του συνδυασμού.

19. Συναισθηματική Ευεξία

Το πετρέλαιο έχει ευεργετική επίδραση στο νευρικό σύστημα και βοηθά στην ηρεμία.
 Όταν αισθάνεστε στρεσαρισμένοι, απλά εφαρμόστε μια σταγόνα έλαιο από λιβάνι στους κροτάφους ή στον αυχένα σας και αυτό θα σας προσφέρει μια ανακούφιση και μια αίσθηση ηρεμίας. Λειτουργεί αποτελεσματικά στην καταπολέμηση του άγχους και του στρες.
 Βοηθά να καταπολεμήσουμε τα αισθήματα απελπισίας και κατάθλιψης. Εφαρμόστε μερικές σταγόνες του λαδιού στον αυχένα δύο φορές την ημέρα.
20. Διανοητική ευεξία
Το λάδι εισπνεόμενο δημιουργεί καλή διανοητική και συναισθηματική διάθεση και βελτιώνει επίσης τη δυνατότητα συγκέντρωσης στην δουλειά και στο διάβασμα.
Σημειώσεις
Όταν χρησιμοποιείτε έλαιο λιβανιού, η καλύτερη επιλογή είναι να προσθέσετε ένα έλαιο βάση όπως το ελαιόλαδο, το λάδι καρύδας ή το αμυγδαλέλαιο. Ανεξάρτητα από τη χρήση για το οποίο το προορίζετε, θα είστε πάντοτε ευχαριστημένοι από αυτό θαυμάσιο αιθέριο έλαιο.

Υπάρχουν πολλές μέθοδοι εφαρμογής αιθέριου ελαίου: προστίθεται στο λουτρό, συνεδρίες αρωματοθεραπείας, προστιθέμενα σε έλαια μασάζ, εμπλουτισμένα καλλυντικά προϊόντα και αρωματικά έλαια.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το έλαιο  λιβανι μέσα. Για να γίνει αυτό, προσθέστε 2-3 σταγόνες ελαίου σε ένα ποτήρι τσάι βοτάνων. Αυτό θα βοηθήσει στην ανακούφιση του πόνου και του στρες.


0 коммент.:

Δημοσίευση σχολίου