RSS

Πέμπτη 5 Απριλίου 2018

Έλαιο από σπόρους του αμάραντου .Αmaranth oil. Οφέλη για την υγεία και ομορφιά.

Στο προηγούμενο άρθρο σας  έχω πει για τις ιδιότητες του αμαρανθου (βλιτας). Σήμερα να σας πω πιο λεπτομερές για το λάδι από σπορους αμάρανθου  amaranth oil και οφέλη του στην υγειά και ομορφιά μας.  Μην το μπερδεύετε  με ελίχρυσο (helichrysum italicum).
  
Για ενίσχυση της ασυλίας

Μαζί με φρέσκα λαχανικά πλούσια σε ασκορβικό οξύ, αμάραντος έλαιο συμβάλλει στην αντιμετώπιση του κρυολογηματος, είναι επιθυμητό να περιλαμβάνετε στη διατροφή σας μετά από την κατάποση των αντιβιοτικών που μειώνουν και αποδυναμώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να χρησιμοποιήσετε αυτό το έλαιο το φθινόπωρο και την άνοιξη, όταν αποδυναμώνονται οι άμυνες του σώματος. Αυτό είναι το αναμφισβήτητο όφελος του αμαραντικού ελαίου για την ενίσχυση της ασυλίας μας.

Για το νευρικό σύστημα

Το αμαράνθιο είναι χρήσιμο για οποιεσδήποτε διαταραχές του νευρικού συστήματος, είναι η αϋπνία, οι πονοκέφαλοι, οι αγχώδεις καταστάσεις, η κατάθλιψη. Η υψηλή περιεκτικότητα σε μαγνήσιο, αμινοξέα, φωσφολιπίδια και αντιοξειδωτικά σε αυτό το καταπληκτικό έλαιο είναι σε θέση να αποκαταστήσει τα νευρικά ερεθίσματα, να έχει μια ηρεμιστική επίδραση στο κεντρικό νευρικό σύστημα.

Για το στομάχι και τα έντερα

Η χρήση του αμαραντικού ελαίου για το πεπτικό σύστημα με τις αντιφλεγμονώδεις, θεραπευτικές και καθαριστικές ιδιότητες του. Συνιστάται να καταναλώνετε στη γαστρίτιδα, κολίτιδα, διαβρωτικές βλάβες του βλεννογόνου του στομάχου, με χολοκυστίτιδα, με ηπατικές νόσους. Μην ξεχνάτε ότι τα φυτικά έλαια δεν μπορούν να καταναλωθούν σε απεριόριστες ποσότητες, αρκετά 2 κουταλάκια του γλυκού την ημέρα.

Με καρδιαγγειακές παθήσεις

Η παρουσία λιπαρών οξέων ωμέγα-3 και ωμέγα-6, σκουαλενίου, καλίου, μαγνησίου, βιταμινών Ε και καροτενοειδών σε αυτό το λάδι υποδεικνύει ένα εξαιρετικό όφελος για την καρδιά και τα αιμοφόρα αγγεία. Χρήσιμο για την πρόληψη της αθηροσκλήρωσης και της θρόμβωσης, μειώνει την αρτηριακή πίεση, βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος σε μικρά και μεγάλα αγγεία, ενισχύει τον αγγειακό τοίχο. Η χρήση του amaranth oil είναι επίσης στην πρόληψη των εγκεφαλικών επεισοδίων και των καρδιακών προσβολών .

Με ενδοκρινικές παθήσεις

Φυτοστερόλες, φωσφολιπίδια, σκουαλένιο  βελτιώνουν το μεταβολισμό των λιπιδίων, την πρόληψη αποθήκευση λίπους, και τα ανόργανα άλατα, τα αμινοξέα και αντιοξειδωτικά που συμμετέχουν στην ομαλοποίηση επιπέδων γλυκόζης στο αίμα, η οποία επιτρέπει τη χρήση αυτού του ελαίου σε ασθενείς με παχυσαρκία και διαβήτη.

Σε ασθένειες της στοματικής κοιλότητας

Με την στοματίτιδα, τη φλεγμονή των ούλων,  είναι επίσης χρήσιμο. Μπορείτε να λιπαίνετε τις πληγείσες περιοχές με λάδι, μειώνει τον πόνο, ανακουφίζει από τη φλεγμονή και προωθεί την επούλωση των πληγών στον βλεννογόνο του στόματος.

Με δερματικές παθήσεις

Επίδεσμοι εμποτισμένοι με λάδι αμάρανθου χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία εγκαυμάτων και τροφικών ελκών,  επιταχύνει την επούλωση και μειώνει τον πόνο. Ασθένειες του δέρματος όπως έκζεμα, δερματίτιδα, ψωρίαση, νευροδερματίτιδα και άλλες.  Αmaranth oil χρησιμοποιείται στη θεραπεία σαν αντιφλεγμονώδεις, αντιβακτηριακό .

Χρήση του αμαρανθικού ελαίου για τα μάτια

Η βιταμίνη Ε, καροτενοειδή, το μαγνήσιο είναι πολύ επωφελής για τα μάτια μας, ως εκ τούτου, αμάραντος λάδι συνιστάται να συμπεριλάβει στη διατροφή σας ως μια σάλτσα σαλάτας όταν έχετε καταρράκτη, επιπεφυκίτιδα, βλεφαρίτιδα, διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια.

Οφέλη για γυναικολογικά προβλήματα

Η παρουσία φυτοστερολών ομαλοποιεί το ορμονικό υπόβαθρο και συνιστάτε για τις γυναίκες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, καθώς και με την εμμηνόπαυση. Χρήσιμο για ασθένειες όπως  κολπίτιδα, τραχηλική διάβρωση ως πρόσθετη πηγή πολυακόρεστων λιπαρών οξέων και βιταμίνες Α και Ε.

Για τα οστά και τους μυς

Το περιεχόμενο του ελαίου σε φώσφορο, μαγνήσιο, ασβέστιο, χαλκό, βιταμίνη D, αμινοξέα, φυτοστερόλες είναι χρήσιμο για ενίσχυση των οστών και των μυών. Βαλτε  στη διατροφή σας το amaranth oil  για οστεοχονδρωσία, οστεοπόρωση, αρθρίτιδα και αρθροπάθεια, με μυϊκές κράμπες.

Πώς να πάρετε αμαράντο λάδι;

Η γεύση αυτού του ελαίου είναι σχεδόν ουδέτερη, ελαφρώς καρυδιού.
Μπορείτε να πάρετε αυτό το έλαιο για προληπτικούς και θεραπευτικούς σκοπούς. Μην τηγανίζετε τρόφιμα σε αυτό το λάδι! Μόνο  με την καθαρή του μορφή μέσα ή να προσθέσετε στο φαγητό σας.
Για προφυλακτικούς σκοπούς, το amaranth oil   λαμβάνεται 1-2 κουταλάκια του γλυκού μέσα  20-30 λεπτά πριν το φαγητό, σκέτο χωρίς να πίνετε νερό ή να το προσθέσετε σε  σαλάτες. Το χρησιμοποιειτε  δύο φορές το χρόνο, για παράδειγμα, την άνοιξη και το φθινόπωρο. Η πορεία θα απαιτήσει 150-200 ml ελαίου.
Για ασθένειες με θεραπευτικό σκοπό, το amaranth oil  λαμβάνεται από ένα κουτάλι  2-3 φορές την ημέρα για ένα μήνα.  Μπορείτε να το χρησιμοποιειτε  2-3 φορές το χρόνο.
Για να μειώσετε τη χοληστερόλη, αρκεί να παίρνετε το αμαράντο το πρωί και το βράδυ  δύο κουταλάκια του γλυκού με φαγητό.
Επίσης, στις ασθένειες των αρθρώσεων, των δερματικών παθήσεων, μπορείτε επίσης να τρίψετε αυτό έλαιο στις αρθρώσεις, χρησιμοποιώντας συμπιέσεις, κομπρέσες.

Αντενδείξεις

Το amaranth oil είναι ένα βρώσιμο φυτικό έλαιο, επομένως δεν πρέπει να υποστεί βλάβη σε μικρές δόσεις ως σάλτσα για σαλάτες. Υπάρχουν ορισμένες ασθένειες που απαιτούν περιορισμούς στη χρήση οποιωνδήποτε φυτικών ελαίων, είναι η χολολιθίαση, οι παγκρεατικές παθήσεις, η διάρροια.


Σε αυτές τις περιπτώσεις είναι καλύτερο να συμβουλευτείτε έναν γιατρό που θα σας πει τι έλαια και πόσο μπορείτε να καταναλώσετε. Αντενδείκνυται αμαράνθο λάδι για άτομα με ατομική δυσανεξία σε αυτό το προϊόν.

0 коммент.:

Δημοσίευση σχολίου