RSS

Σάββατο 14 Απριλίου 2018

Το Ginkgo Biloba - θεραπευτικές ιδιότητες και συνταγές.

Το Ginkgo Biloba είναι η τελευταία από τις αρχαίες φυλές δένδρων που έχουν επιζήσει μέχρι σήμερα.
Μετά την περίοδο των παγετώνων, πάνω από 50 από τα παλαιότερα είδη δέντρων καλλιεργήθηκαν στον πλανήτη. Ένας από αυτούς - το ginkgo biloba - ένας σύγχρονος δεινόσαυρος.
Κινέζοι μοναχοί θεωρούν αυτό το δέντρο ιερό. Το Ginkgo, μεταφρασμένο από Κινέζους και Ιαπωνέζους, σημαίνει "ασημένιο βερίκοκο", "ασημένιο καρύδι".
Αρχαία μοναχοί - Ταοϊστές - φυτευτεί αυτό το δέντρο σε ιερούς τόπους, κοντά στα μοναστήρια, πιστεύοντας ότι δίλοβο σχήμα βεντάλιας φύλλα του (biloba) αντιπροσωπεύουν το γιν και του γιανγκ,  και είναι ένα σημάδι της σοφίας και της συγκέντρωσης, τη σταθερότητα και τη μακροζωία. 

Θεραπευτικές ιδιότητες

Για ιατρικούς σκοπούς, είναι συνηθισμένο να χρησιμοποιείται το φύλλο του δέντρου. Ο χρόνος συλλογής είναι το φθινόπωρο, η περίοδος βλάστησης. Τα  φύλλα Ginkgo περιέχουν περισσότερα από 160 είδη των θρεπτικών ουσιών, συμπεριλαμβανομένων των ασυνήθιστων ενώσεις που δεν βρίσκονται πουθενά αλλού στη φύση, και σημαντικές μεταξύ των οποίων είναι δύο ειδών - flavonol και τερπενίων λακτόνες. Επίσης 
  • εστέρες του linalool.
  • παράγωγα του φαινυλοπροπανίου.
  • Ειδικά σεσκιτερπένια.
  • τρικυκλικά διτερπένια.
  • ένα μοναδικό ginkgolid
  • αναντικατάστατες γλυκοσίδες φλαβίνης
  • βιταμίνες A,B,C


  Οι επιστήμονες έχουν βρει στα  φύλλα του ginkgo hepadecenyl salicylic acid και bilobetin - ουσίες που δρουν ως ισχυροί αναστολείς του ιού Epstein-Barr. Η μπιλοβετίνη έχει ισχυρότερη ικανότητα να αναστέλλει τον καρκινογόνο παράγοντα από το ρετινοϊκό οξύ.

  Στα φύλλα του ginkgo υπάρχει μια άλλη δραστική ουσία - bioprei, η οποία είναι σε θέση να ρυθμίζει τη δραστηριότητα του ριβονουκλεϊκού οξέος. Αυτή η ουσία μπορεί να προλαμβάνει και να θεραπεύει την ινωτική δυστροφία των ιστών, το παθολογικά υψηλό επίπεδο σφαιρίνης σε ασθενείς με αυτοάνοσες ασθένειες (συμπεριλαμβανομένου του AIDS) και η λευχαιμία μειώνεται παθολογικά. Το υδατικό αφέψημα από τα φύλλα του ginkgo καταστέλλει το Staphylococcus aureus, τη σαλμονέλλα  και την Pseudommonas aerugiosa.


Τα αποτελέσματα της επιστημονικής έρευνας μας επιτρέπουν να διαιρέσουμε τις θετικές κλινικές επιδράσεις από την εφαρμογή του εκχυλίσματος ginkgo σε τρεις κύριες κατηγορίες:
  1. ρύθμιση του τόνου των αιμοφόρων αγγείων, η οποία συμβάλλει στη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος σε όλο το σώμα και ειδικά στον εγκέφαλο, παρέχοντας έτσι στον εγκέφαλο όλα όσα είναι απαραίτητα για την κανονική λειτουργία του.
  2. εξουδετέρωση της συσσωμάτωσης των αιμοπεταλίων, η οποία μειώνει τον κίνδυνο θρόμβων αίματος στις στεφανιαίες αρτηρίες.
  3. εξαιρετικά ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες, ιδιαίτερα σε σχέση με την εξουδετέρωση της ρίζας υπεροξειδίου. Λόγω των αντιοξειδωτικών ιδιοτήτων του, το ginkgo αναστέλλει τη μετατροπή της χοληστερόλης σε πλάκες και εμποδίζει το επόμενο στάδιο - στένωση και συμπύκνωση των αρτηριών. Λόγω αυτής της ιδιότητας, το τζίνγκο βοηθά στη θεραπεία ασθενειών όπως διαλείπουσα χωλότητα, πόνος και κράμπες στα πόδια.
Επί του παρόντος, οι ακόλουθες ιδιότητες του εκχυλίσματος του ginkgo biloba είναι γνωστές: 
  • εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες, μειώνουν την υπεροξείδωση λιπιδίων των κυτταρικών μεμβρανών, αποτρέποντας τη βλάβη των κυττάρων. 
  • διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος τόσο σε υγιείς όσο και σε ισχαιμικούς ιστούς της καρδιάς και του εγκεφάλου. 
  • βελτιώνει τον ενεργειακό μεταβολισμό στα ισχαιμικά κύτταρα, εκτελεί τη λειτουργία της προστασίας της καρδιάς και του εγκεφάλου. εξουδετερώνει τον παράγοντα συσσωμάτωσης αιμοπεταλίων, αποτρέποντας την απόφραξη των αιμοφόρων αγγείων. 
  • βελτιώνει τις ρεολογικές ιδιότητες του αίματος, μειώνει το ιξώδες του αίματος, μειώνει τη διαπερατότητα των τριχοειδών, ρυθμίζει τη μικροκυκλοφορία στα περιφερειακά αγγεία. 
  •  Ginkgo Biloba μειώνει τον κίνδυνο των  καρδιακών προσβολών, εγκεφαλικών επεισοδίων και των επιπλοκών τους,  ίλιγγος, ημικρανίες, ακόμη και σκλήρυνση κατά πλάκας.
  • βελτιώνει τον μεταβολισμό των εγκεφαλικών κυττάρων, τη δραστηριότητα του νευρικού συστήματος, τη λειτουργία της μνήμης,
  • βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, ρυθμίζει την αρτηριακή πίεση, 
  • επηρεάζει επιλεκτικά τη μείωση της κοίλης φλέβας και επίσης διατηρεί σταθερό αγγειακό τόνο, βελτιώνοντας την εκροή των φλεβών και συμβάλλοντας στην εξάλειψη των τοξικών μεταβολικών προϊόντων που συσσωρεύονται σε ισχαιμικούς ιστούς. εμποδίζει την πιθανή βλάβη των εγκεφαλικών κυττάρων σε συνθήκες ισχαιμίας και οιδήματος του εγκεφάλου. 
  • βελτιώνει τον μεταβολισμό του εγκεφάλου και τη λειτουργία των υποδοχέων του κεντρικού νεύρου, διευκολύνοντας την αποκατάσταση του εγκεφαλικού ιστού μετά από ισχαιμία, καθώς και την ανάκτηση της μνήμης. 
  • βελτιώνει τη δραστηριότητα του καρδιαγγειακού συστήματος. 
  • έχει αντιιικά, αντιβακτηριακά και αντιφλεγμονώδη αποτελέσματα, καθώς και αντισπαστική δράση σε λείους μυς και αντι-αναφυλακτική δράση.
  •  Ginkgo Biloba διευκολύνει την κατάσταση με αιμορροΐδες, ανικανότητα, άσθμα και αλλεργίες.

Εφαρμογή του ginkgo biloba στη λαϊκή ιατρική: συνταγές 
 Για να δείτε τις θεραπευτικές ιδιότητες ενός αρχαίου φυτού, σας προτείνω να χρησιμοποιήσετε απλές και αποτελεσματικές συνταγές:

  Να βελτιωθεί η παροχή αίματος στον εγκέφαλο.
  •     5 κουταλιές της σούπας ξηρά ή φρέσκα φύλλα του ginkgo biloba, τα ανακατεύουμε σε ένα μπολ με
  •    4 ποτήρια βότκας.

  Βάλτε  τα σε ένα βάζο και αφήστε το βάζο με το μείγμα σε σκοτεινό δροσερό μέρος για δύο εβδομάδες. Από καιρό σε καιρό, το μείγμα πρέπει να αναταράσσεται έτσι ώστε οι ευεργετικές ιδιότητες των φύλλων να κατανέμονται ομοιόμορφα στη βότκα. Μετά το καθορισμένο χρονικό διάστημα, σουρώνετε την  έγχυση. 
 1 κ. γ. της έγχυσης αραιώνεται στο νερό, πίνετε τρεις φορές την ημέρα για αρκετά λεπτά πριν από τα γεύματα για ένα μήνα. 

Φυματίωση, αναπνευστικό σύστημα. 
Ρίξτε σε ένα θερμό μια κουταλιά της σούπας φύλλα του γίνκγο και μισό λίτρο ζεστού νερού. Αφήστε  για δύο ώρες. Στη συνέχεια στραγγίστε την  έγχυση και πίνετε τρεις φορές την ημέρα πριν από τα γεύματα  μισό ποτήρι για ένα ή δύο μήνες. 

Πρόληψη καρδιακής προσβολής, αγγειακού καθαρισμού.
Αναμίξτε 500 γραμμάρια φρέσκων ψιλοκομμένων  φύλλων με μισό λίτρο φυσικού μελιού. Κρατήστε το μείγμα στο ψυγείο και πάρτε ένα κουταλάκι του γλυκού αρκετές  φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας.

 Για την ενίσχυση της δύναμης,  ανικανότητα. 
Ρίξτε μια κουταλιά ψιλοκομμένα  φύλλα με ένα ποτήρι βραστό νερό και σιγοβράστε το μίγμα σε μπεν μαρε  για δεκαπέντε λεπτά.  Ύστερα αφήστε το σκεπασμένο για  τριάντα λεπτά. Χρησιμοποιήστε το τρεις φορές την ημέρα  πριν φαγητό-  1/3 φλιτζάνι, για ένα μήνα. Η  θεραπεία αυτή  μπορείτε να την κάνετε   τέσσερις φορές το χρόνο.

Αθηροσκλήρωση εγκεφαλικών αγγείων, υπέρταση, μούδιασμα των άκρων. Αλέστε τα ξηρά φύλλα του ginkgo biloba σε ένα μύλο καφέ. Πάρτε το πρωί για ένα μήνα με άδειο στομάχι ένα κουταλάκι του γλυκού σκόνη φυτών, το μασάτε καλά και πίνετε ένα ποτήρι  νερό. Κάντε ένα διάλειμμα για δύο εβδομάδες και επαναλάβετε την πορεία της θεραπείας. Σε ένα χρόνο είναι δυνατή η διεξαγωγή τρις φορές.
 Η τακτική λήψη του ginkgo biloba δίνει καλά αποτελέσματα στη θεραπεία της υπέρτασης. 

Ενίσχυση της ανοσίας και επιβράδυνση της διαδικασίας γήρανσης. Χρησιμοποιήστε την σκόνη από τα ξηρά φύλλα του ginkgo biloba,  για τρεις μήνες. Το πρωί  τριάντα λεπτά πριν φάτε να πιείτε μισό κουταλάκι του γλυκού  με ζεστό νερό. Μετά από κάθε τριάντα ημέρες, κάντε ένα διάλειμμα για δύο εβδομάδες και συνεχίστε τη θεραπεία σύμφωνα με ένα παρόμοιο πρόγραμμα πέντε φορές το χρόνο.

***Πριν από τη χρήση φαρμάκων που βασίζονται σε φαρμακευτικό φυτό, θα πρέπει να συμβουλευτείτε έναν έμπειρο βοτανολόγο, καθώς υπάρχουν αρκετές αντενδείξεις για τη χρήση του.

  Το Ginkgo biloba δεν μπορεί να ληφθεί με γαστρικό έλκος και γαστρίτιδα, διαταραχές του κυκλοφορικού συστήματος στον εγκέφαλο, με κακή πήξη του αίματος και έμφραγμα του μυοκαρδίου. Απαγορεύεται η λήψη φαρμάκων με βάση το γκινγκ κατά τη διάρκεια της υπότασης, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και κατά τη διάρκεια του θηλασμού. Τα παιδιά ηλικίας κάτω των δώδεκα δεν μπορούν να παίρνουν φάρμακα με ginkgo. Γενικά, το φυτό συνδυάζεται καλά με άλλα φάρμακα, αν και πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή με την ταυτόχρονη κατανάλωση του ginkgo και των παρασκευασμάτων που θεραπεύουν τη θρόμβωση. Μην πάρετε το ginkgo με ασπιρίνη, μπορεί να προκαλέσει αιμορραγία στον εγκέφαλο. Η σωστή χρήση των προϊόντων ginkgo biloba με ακριβή δοσολογική συμμόρφωση θα έχει ευεργετική επίδραση στην υγεία σας.

0 коммент.:

Δημοσίευση σχολίου