RSS

Κυριακή 15 Απριλίου 2018

Η συνταγή για ένα πολύ χρήσιμο γυναικείο τσάι με ρίγανη

Γεια σας, αγαπητοί αναγνώστες μου!
Θέλω να αφιερώσω αυτό το άρθρο σε όλους εμάς, γυναίκες και κορίτσια!
 Η φύση, μας έχει δημιουργήσει πιο συναισθηματικές, πιο ευαίσθητες  και ανταποκρινόμενες σε όλες τις αλλαγές από έξω, μέσω του σώματός μας.

Μικρές και μεγάλες νευρικές κρίσεις, ανησυχίες μπορεί να γίνουν για κάθε γυναίκα η αιτία αλλαγών στο ορμονικό της υπόβαθρο.

Όμως, η φύση έλαβε όλα αυτά υπόψη και φρόντισε για εμάς, στέλνοντας μας ένα τόσο θαυμάσιο φυτό όπως η ρίγανη -"γυναικείο βότανο".


Αυτό το αρωματικό βότανο είναι σε θέση να αντιμετωπίσει γυναικείες  ασθένειες, να δημιουργήσει ένα ορμονικό υπόβαθρο, να ηρεμήσει το νευρικό σύστημα, να αυξήσει την κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή της πυέλου και να ενισχύσει το σώμα.

Θέλω να μοιραστώ μαζί σας μια συνταγή για ένα  θαυμάσιο γυναικείο τσάι, το οποίο επίσης είναι  αντικαταθλιπτικό, έχει την δυνατότητα να μας ανεβάσει  τη διάθεση και να αυξήσει το επίπεδο της θηλυκής ενέργειας μας, κάνοντάς μας πιο ελκυστικες!

Είναι από τα πιο ισχυρά φυσικά αντιοξειδωτικά αλλά και ένα αποτελεσματικό βότανο για το αδυνάτισμα. Βοηθάει στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος και αυξάνει τα επίπεδα της σεροτονίνης, της λεγόμενης ορμόνης της ευτυχίας, ώστε να έχουμε καλή διάθεση και να αποφεύγουμε την παγίδα του τσιμπολογήματος. Επιπλέον, καταπολεμά το φούσκωμα και την δυσκοιλιότητα, που επίσης ευθύνονται για την αύξηση βάρους.



  Για το αφέψημα χρησιμοποιούνται οι βλαστοί του φυτού, όταν είναι ανθισμένο, γιατί τότε περιέχει το έλαιο που έχει τη μεγαλύτερη θεραπευτική αξία.
  Το «τσάι» από ρίγανη βοηθάει επίσης στην υπέρταση και στην αρτηριοσκλήρυνση. Υπό μορφή γαργάλων, χρησιμοποιείται ενάντια σε φλεγμονές και έλκη της στοματικής κοιλότητας και των αμυγδαλών.



Η συνταγή του τσάι με γλυκιά άρωμα

συνταγή  
  Για να φτιάξετε αυτό το τσάι χρειάζεστε τα παρακάτω στοιχεία:

  •  Ρίγανη φρέσκο ​​περίπου 5-στελέχη με φύλλα ή αποξηραμένα 1 κ.σ.
  •   Θυμάρι περίπου 5 φρέσκα κλαδιά ή 1 κουταλάκι ξηρό 
  •  Σπόροι μάραθου 0, 5 κουταλιές της σούπας
  • Ρίζα τζίντζερ 2 εκ
  • Λεμόνι και μέλι για γεύση
Προετοιμασία:
  1. Τη ρίγανη και το θυμάρι τοποθετούνται σε μια τσαγιέρα και ρίχνουν ζεστό νερό, προσθέτουν τριμμένη ρίζα τζίντζερ ( μαζί με το φλούδα) και τους σπόρους του  μάραθου.
  2. Αφήνουμε το τσάι για 30 λεπτά.
  3. Το έτοιμο τσάι με ρίγανη σερβίρεται με μέλι και λεμόνι.
  4. Πολύ νόστιμο!
Το τζίντζερ σε αυτό το τσάι παίζει ρόλο τονωτικού συστατικού και το μάραθο επηρεάζει πολύ ευεργετικά το ορμονικό υπόβαθρο μιας γυναίκας βοηθώντας επίσης να αντιμετωπίσει τα προβλήματα του ουρογεννητικού συστήματος. Το θυμάρι είναι ένα καταπραϋντικό βότανο με υπέροχη μυρωδιά!Όλοι μαζί, αυτά τα συστατικά αποτελούν ένα νόστιμο και υγιεινό τσάι των γυναικών.

Είναι σημαντικό να θυμάστε! Η ρίγανη δεν συνιστάται για χρήση κατά την εγκυμοσύνη και, σε μεγάλες ποσότητες, μειώνει την αρσενική δύναμη, οπότε οι άντρες περιορίζονται στη λήψη. 


 Θα χαίρομαι αν εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο μου και μοιραστείτε αυτό το άρθρο στα κοινωνικά δίκτυα και αφήσετε τα σχόλιά σας! Και μοιραστείτε επίσης τις νόστιμες συνταγές σας με υγιεινά τσάγια !!!

0 коммент.:

Δημοσίευση σχολίου