RSS

Δευτέρα 16 Απριλίου 2018

Τα θαύματα της ρίγανης στη κοσμητολογία.

Η ρίγανη είναι γνωστή για την ικανότητά της να καταπολεμά  κρυολογήματα, λόγω των ισχυρών αντισηπτικών και βακτηριοκτόνων ιδιοτήτων της.
 Η ρίγανη  στην κοσμετολογία καταλαμβάνει μια τεράστια θέση για την περιποίηση του δέρματος. Πολλοί θα ανακαλύψουν τις εξαιρετικές ιδιότητες αυτού του αρωματικού βοτάνου, το οποίο είναι σε θέση να δράσει ευεργετικά σε διάφορες ζωτικές λειτουργίες του σώματος. Ανακαλύψτε τις χρήσιμες ιδιότητες της ρίγανης, η οποία μπορεί να δημιουργήσει θαύματα. 

 Δεν υπάρχει αμφιβολία, μπορούμε να πούμε ότι είναι η ηγέτης στο περιεχόμενο της βιταμίνης Α και C. Περιέχει επίσης πολύτιμα οξέα, μικροστοιχεία και αντιοξειδωτικά, χάρη στα οποία το δέρμα και τα μαλλιά φαίνονται άψογα. Η χρήση της ρίγανης, αποδείχθηκε απόλυτα από όλες τις πλευρές.

  • Στο μασάζ κατά της κυτταρίτιδας. Το φυτικό εκχύλισμα επιταχύνει τη λιπολυσία λίπους, διασπά τα λίπη, εξαλείφει την φλούδα πορτοκαλιού.
  • Στο σπίτι, το έλαιο ρίγανης προστίθεται σε σπιτικές κρέμες, τρίβες και μάσκες περιποίησης.
  • Ως μέρος του μαλακτικού για τα μαλλιά χρησιμεύει ως άρωμα και δίνει λάμψη, βελτιώνει τη δομή.
  • Ως πρόσθετο στο υγιεινό απολεπιστηκο, μειώνει την εφίδρωση, εξαλείφει το εξάνθημα και τη φλεγμονή.

Η ρίγανη χρησιμοποιητε σε διάφορες μορφές- αφέψημα, αιθέριο έλαιο, λάδι, βάμμα.

    Μπάνιο με ρίγανη
    Για να κάνετε μπάνιο πρέπει να πάρετε μισό ποτήρι ρίγανη  ρίξτε 1 λίτρο νερού. Σε εμαγιέ κατσαρόλα με σκεπαζμένο καπάκι βράζουμε για περίπου 10 λεπτά. Στη συνέχεια αφήστε για 2 ώρες. Ύστερα το ρίχνετε σε ένα λουτρό με νερό. Λαμβάνοντας ένα τέτοιο μπάνιο, συνιστάται να μην χρησιμοποιείτε σαπούνι και αφρόλουτρο για να ενισχύσετε την ωφέλιμη επίδραση της ρίγανης. Εάν υπάρχει ανάγκη χρήσης σαπουνιού ή αφρού, αυτό πρέπει να γίνει εκ των προτέρων. Το μπάνιο με ρίγανη το απολαμβάνετε  20-30 λεπτά. Το νερό δεν πρέπει να είναι υπερβολικά ζεστό ή κρύο, θα πρέπει να επιλέξετε μια άνετη θερμοκρασία. Η τακτική εφαρμογή λουτρών με ρίγανη είναι ευεργετική για το δέρμα του σώματος. 

    Καθαρισμός προσώπου με ρίγανη για λιπαρό και μικτό δέρμα
    Χάρη στην ρίγανη, στο σπίτι, μπορείτε να κάνετε μια πολύ χρήσιμη διαδικασία - τον καθαρισμό του προσώπου με ατμό. 
    Πρέπει να πάρετε 5 κουταλιές της σούπας τα βότανα και τα λουλούδια της ρίγανης, ρίξτε ½ λίτρο νερού. Σε εμαγιέ κατσαρόλα σε μικρή φωτιά φέρτε σε βράση, βράστε για 2-3 λεπτά. Στη συνέχεια, αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά, αφαιρέστε το καπάκι. Πρέπει να περιμένετε λίγο, ώστε να μην καεί. Κατόπιν λυγίστε πάνω από τον ατμό και κρατήστε το κεφάλι σε αυτή τη θέση για αρκετά λεπτά. Τα τακτικά ατμόλουτρα καθαρίζουν το δέρμα, προάγουν την εξαφάνιση της ακμής.

    Συμπίεση ρίγανης για ελαστικότητα μαστού
    Για να προετοιμάσετε μια συμπίεση πρέπει να πάρετε 5 κουταλιές της σούπας της ρίγανης, ρίξτε 2 φλιτζάνια βραστό νερό. Σε ένα σφραγισμένο δοχείο, επιμείνετε 2 ώρες. Στη συνέχεια, απολαύστε ένα μαλακό πανί στην έγχυση που ελήφθη, βάλτε το στο στήθος. Αφήστε το για 35-40 λεπτά. Στη συνέχεια, αφαιρέστε. Μετά την εφαρμογή της συμπίεσης, μην σκουπίζεστε, αφήστε την έγχυση να απορροφηθεί στο δέρμα. Εκτελέστε τη διαδικασία 1-2 φορές την εβδομάδα - σύνολο 15-20 διαδικασίες.
    Στη συνέχεια πρέπει να κάνετε ένα διάλειμμα για 2 μήνες, μετά από το οποίο μπορείτε να επιστρέψετε σε αυτό το απλό αλλά πολύ αποτελεσματικό μεθοδο που θα σας βοηθήσει να κάνετε τα στήθη πιο ελαστικά και το δέρμα πιο απαλό και νεανικό.

    Έγχυση για λιπαρές και μικτές επιδερμίδες
    Για να κάνετε μια παρασκευή, πρέπει να πάρετε 6 κουταλιές της σούπας ωμή ρίγανη, ρίξτε 3 φλιτζάνια βραστό νερό. Σκεπάστε το σκεύος με καπάκι η με ένα πιατάκι για 3 ώρες. Η προκύπτουσα έγχυση χρησιμοποιείται για πλύσιμο 2-3 φορές την ημέρα. Το προϊόν συνιστάται για λιπαρές και μικτές επιδερμίδες, την εμφάνιση ακμής. Το  πλύσιμο με έγχυση με ρίγανη θα κάνει το δέρμα καθαρό, ματ, φρέσκο. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιαδήποτε ηλικία.

    Μάσκα με ρίγανη

    Για πορώδες, λιπαρό και φλεγμονώδες δέρμα. Αλέστε 2 κουταλιές της σούπας φύλλα φρέσκιας ρίγανης σε χυλό,  ή 2 κουταλιές της σούπας ξηρή ρίγανη, αλλά  να την αλέσετε, αναμειγνύεται με ασπράδι αυγού και εφαρμόστε στο πρόσωπο. Μετά από μισή ώρα ξεπλύνετε με ζεστό νερό. η


    Μάσκα για λιπαρό δέρμα


     για να μειώσετε τους πόρους, να βελτιώσετε το χρώμα και να αποφύγετε τη φλεγμονή.

    Συστατικά:

    • 2 σταγόνες αιθέριου ελαίου ρίγανης.
    • 10 γρ. άργυλο
    • 25 ml αφέψημα  τριανταφυλλιάς.
    Ανακατέψτε όλα τα υλικά μέχρι να επιτευχθεί μια ομοιογενής  κρέμα. Εφαρμόζετε στο καθαρό πρόσωπο Η επιφάνεια του προσώπου  κατά μήκος των γραμμών μασάζ. Χωρίς να περιμένετε για πλήρη ξήρανση, μπορείτε να ξεπλύνετε.

    Μάσκα για τη βελτίωση της επιδερμίδας

    Ως αποτέλεσμα: για να πάρετε ένα ομοιόμορφο ματ τόνο και βελούδινο δέρμα, αξίζει να χρησιμοποιήσετε τη διαδικασία των βιταμινών.

    Συστατικά:

    • 30 ml αφέψημα ρίγανης.
    • 10 γρ. ανάλατη μυζήθρα
    • 1 γρ. τζίντζερ.
     Την μυζήθρα  ανακατεύετε με δροσερό αφέψημα και τζίντζερ. Εφαρμόζετε ομοιόμορφα για μισή ώρα. Η θεραπεία προσώπου πρέπει να επαναλαμβάνεται τρεις φορές το μήνα.
    Источник: http://jlica.ru/dushitsa-dlya-litsa

    Ρίγανη για τα πόδια

    Αν τα πόδια σας  είναι κουρασμένα, πρησμένα, δοκιμάστε ένα δροσερό μπάνιο με αφέψημα ρίγανης - 2 κουταλιές της σούπας ρίγανη ρίξτε βραστό νερό και αφήστε το για 40 λεπτά, προσθέστε νερό θερμοκρασίας δωματίου και απολαύστε το ποδόλουτρο.  Οι ιδιότητες της ρίγανης είναι φαρμακευτικές .

    Ρίγανη για τα μαλλιά

    Φτιάχνετε αφέψημα ρίγανης  με ένα μέρος μαντζουράνας και  ξεπλύνετε τα μαλλιά σας, κατάλληλο για λιπαρά μαλλιά, δυναμώνει τις ρίζες των μαλλιών και δίνει όγκο στα μαλλιά.


    Εμπλουτισμός των καλλυντικών με αιθέριο έλαιο - 3-5 στ. εως 5 μλ. της βάσης

    Οριγανέλαιο
    Χρησιμοποιώντας λάδι και ρίγανη,  μπορείτε να παρασκευάσετε ένα υπέροχο λάδι σώματος που θα κάνει την επιδερμίδα σας πιο λεία και απαλή και θα προστατέψει το δέρμα σας από την ανάπτυξη μικροοργανισμών. Επιπλέον αν έχετε μικρές γρατσουνιές, θα εκπλαγείτε βλέποντας πώς θα επωφεληθεί η επιδερμίδα σας από το συγκεκριμένο λάδι.
    Τα υλικά που θα χρειαστείτε:

     1 μέρος αποξηραμένα και ψιλοκομμένα φύλλα ρίγανης 
     5 μέρη αμυγδαλέλαιο ( ελαιόλαδο)
    Πώς θα το φτιάξετε:

     1) Συγκεντρώνετε τα υλικά σας.
     2) Ρίχνετε το αμυγδαλέλαιο σε ένα μπολ. 
     3) Προσθέτετε τη ρίγανη. 
     4) Αφήστε το για 2 εβδομάδες ανακατεύοντας συχνά.
     5) Χρησιμοποιήστε το στο μπάνιο σας ή τοπικά στο δέρμα σας.
     6) Αν το φτιάχνετε με ελαιόλαδο μπορείτε να το χρησιμοποιητε και στης σαλάτες.

    Επίσης μπορείτε να φτιάξετε μόνη σας το βάμμα με ρίγανη και άλλες μεθοδη πως να φτιάξετε το δικό σας λάδι.

    0 коммент.:

    Δημοσίευση σχολίου