RSS

Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018

Οφέλη της βρώμης για το δέρμα σας

Οι πρωτεΐνες που περιέχονται στη βρώμη υποστηρίζουν και ενισχύουν το δέρμα σας με φυσικό τρόπο, ενώ διατηρούν τα επίπεδα του pH σας ισορροπημένα.
Λόγω των λιπιδίων και των απορροφητικών ουσιών που περιέχει, η βρώμη σχηματίζει ένα καλυπτικό στρώμα που προστατεύει το δέρμα σας από τους εξωτερικούς κινδύνους και την αφυδάτωση.
Ας δούμε κάποια ακόμη αξιοσημείωτα οφέλη της βρώμης:
  • Είναι αντιφλεγμονώδης.
  • Αυτό το δημητριακό είναι ιδανικό για όλους τους τύπους δέρματος, συμπεριλαμβανομένων και των πιο ευαίσθητων.
  • Περιέχει σαπωνίνη, έναν καθαριστικό παράγοντα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ήπιο σαπούνι, το οποίο εξαλείφει τα νεκρά κύτταρα του δέρματος.
  • Η βρώμη συνιστάται για το έκζεμα, την ροδόχρουν ακμή, την ακμή και τα εξανθήματα.
  • Είναι ιδανική για τη θεραπεία των συμπτωμάτων της γήρανσης του δέρματος λόγω των τονωτικών δυνατοτήτων της.
  • Μειώνει την αίσθηση της φαγούρας, αφού είναι γνωστή και για τις αντιφλεγμονώδεις της ιδιότητες.
  • Ευνοεί την ανάπτυξη των μαλλιών, καθώς είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, όπως βιταμίνες Α και C, σίδηρο, ψευδάργυρο και μαγνήσιο, που ευνοούν την ανάπτυξη των τριχών.
  • Αποτελεί αποτελεσματική θεραπεία για την αντιμετώπιση της πιτυρίδας, όταν χρησιμοποιείται με τη μορφή ελαίου· το απλώνουμε με ελαφρύ μασάζ στα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής πριν από το λούσιμο με το κανονικό σαμπουάν.
  • Συμβάλλει στην καταπράυνση και την ανακούφιση του ερεθισμένου δέρματος των μωρών, και γι’ αυτό οι παιδίατροι συνιστούν την προσθήκη βρώμης στο καθημερινό τους μπάνιο, σε χλιαρό νερό για 15-20 λεπτά, μέχρι να υποχωρήσουν σταδιακά τα συμπτώματα του ερεθισμού.


Πώς να αναζωογονηθείτε στο σπίτι

Πριν την εφαρμογή, το δέρμα πρέπει να καθαριστεί, να γίνει ελαφρύ μασάζ. Εάν αισθάνεστε κάποια σφίξιμο του δέρματος, δεν βλάπτει- να εφαρμόσετε μια θρεπτική κρέμα.
 Αναζωογόνηση . Σε ίσα μέρη, η βρώμη, το μέλι, το γάλα, ο καλλυντικός άργιλος (πρέπει να επιλέξετε ανάλογα  για τον τύπο του δέρματός σας, καθώς υπάρχουν αρκετά είδη άργιλου ). Ο χρόνος έκθεσης είναι 20 λεπτά.

Μάσκα για τις ρυτίδες - 4 κ. σ. βρώμης ρίξτε ελαφριά μπύρα. Ανακατέψτε  μέχρι ένα παχύ μείγμα. Προσθέστε 1 κ.γ. άμυλο, πουρέ, που λαμβάνεται από 1 αβοκάντο, καθώς και 1 κ.σ. γιαούρτηΕφαρμόστε ένα παχύ στρώμα στο πρόσωπο, στη ζώνη  ντεκολτέ. Κρατήστε για 25 λεπτά.

Αναζωογονητική μάσκα από βρώμη, κρόκο, ελαιόλαδο, συμβάλλοντας στη βελτίωση της κατάστασης του ξηρού δέρματος, προστατεύοντας από εξωτερικές επιδράσεις. Αφαιρεί  διχρωμία , ενυδατώνει, αποτρέπει την εμφάνιση ρυτίδων .                                                                 1 κ.σ. βρώμης, προσθέστε 1 κρόκο αυγού, 1 κ. γ. ελαιόλαδο, 3 σταγόνες αιθέριο έλαιο δεντρολίβανου. Εφαρμόστε 3-4 φορές την εβδομάδα πριν τον ύπνο, ο χρόνος έκθεσης - 20 λεπτά. Για να αναζωογονήσετε το πρόσωπο και να μειώνετε τις  ρυτίδες χρησιμοποιηστε 2 φορές την εβδομάδα για αρκετούς μήνες, κάντε ένα διάλειμμα για 1,5 μήνα.

Αντι-γήραντικη  μάσκα για μεικτά δέρματα. Αλέστε 1 κ.σ. νιφάδες βρώμης, προσθέστε 1 κ.σ. μπλε άργιλο, 1 κ. γ. χυμό λεμονιού. Κάνετε δύο φορές την εβδομάδα πριν από τον ύπνο  για 20 λεπτά. Προκειμένου να αναζωογονηθεί η χαλάρωση του δέρματος, εφαρμόστε 1,5-2 μήνες με διάλειμμα - 1-1,5 μήνες.


Μάσκα με  νιφάδων βρώμης  για τις ρυτίδες, που διεγείρει την αποκατάσταση των κυττάρων των επιδερμικών ιστών. Βρώμη - 2κ.σ. βράστε , αφήστε μέχρι να μαλακώσει. Σε ένα λουτρό νερού, θερμαίνετε 1 κ.γ.  μέλι. Προσθέστε λινέλαιο  - 5 ml, ανακατέψτε όλα υλικά μαζί. Εφαρμόστε για 20 λεπτά. Η διαδικασία πρέπει να επαναλαμβανετε  μία φορά την εβδομάδα για 2 μήνες.

Μάσκα για το πρόσωπο με νιφάδες βρώμης για τις λεπτές ρυτίδες στο σπίτι. Θα πρέπει πρώτα να παρασκευάσετε ισχυρό μαύρο τσάι. Στο δοχείο (θα πρέπει να είναι κεραμικό), χύστε τις νιφάδες, ρίξτε το τσάι , αφήστε τη μάζα να κρυώσει. Απλώνουμε το μείγμα με κινήσεις μασάζ στο πρόσωπο για 15 λεπτά.

Κρόκο

Μάσκα  τονωτική  (ένα τέλειο φάρμακο για το κουρασμένο δέρμα)  2 κ. σ.νιφάδες βρώμης, 5 ml ελαιολάδου, 1 κρόκο αυγού, 1 κ.γ. μέλι. Μέλι ζεσταίνουμε σε ένα λουτρό νερού μέχρι να γίνει υγρό. Σε κεραμικά είδη, συνδυάστε λάδι, μέλι, κρόκο. Ανακατέψτε  καλά, ρίξτε τη βρώμη. Μετά από 10 λεπτά  εφαρμόστε ένα λεπτό στρώμα στο πρόσωπο. Ο χρόνος έκθεσης είναι 20 λεπτά.

Μια άλλη αποτελεσματική θεραπεία για τις ρυτίδες είναι μια μάσκα προσώπου φτιαγμένη από αλεύρι βρώμης (μπορεί να ληφθεί με άλεση νιφάδων βρώμης σε ένα μύλο καφέ). Χρειάζεστε 2 κ.σ. αλεύρι από νιφάδες βρώμης, κρόκο, 1 κ.γ. μέλι.  Ανακατεύετε μέχρι την παραλαβή ένα ελαφριά παχύρρευστο μείγμα , αν σε μια σύσταση η μάζα έχει γίνει πολλή πυκνή, τότε προσθέστε γάλα. Εφαρμόστε για 15 λεπτά σε ένα λεπτό  στρώμα.

Μάσκα σύσφιξης από βρώμη, μέλι, κεφίρ (επίσης για τις ρυτίδες). Πάρτε 1 κ.γ. μέλι και 1 κ.γ  βρώμης, προσθέστε μια πρέζα αλάτι, 1 κ. σ.  κεφίρ. Εφαρμόστε για 25 λεπτά.

Μάσκα με λίφτινγκ αποτέλεσμα από βρώμη, μέλι, γλυκερίνη, κρέμα γάλακτος.        1,5 κ.γ. ζελατίνη συνδυασμένη με 100 gr. κρέμα γάλακτος (γάλα), αφήστε να φουσκώσει. Προσθέστε 1 κ.σ.  μέλι, 2 κ.σ.  γλυκερίνη. Το μείγμα πρέπει να είναι ζεστό. Εφαρμόστε για 35 λεπτά στο πρόσωπο, στον ντεκολτέ.

Μάσκα  για μάτια.  1 κ.σ.  νιφάδες αναμιγνύονται με ζεστό γάλα ή κρέμα γάλακτος. Αφήστε για 5-10 λ. να φουσκώσει ,εφαρμόζεται στο δέρμα και στη περιοχή των ματιών. Μετά από 20-25 λεπτά, αφαιρέστε. 

 Για μεγαλύτερη επίδραση, ο παράγοντας αυτός εναλλάσσεται με τις κομπρέσες  έγχυσης βρώμης.
Σε 1 κ. σπλιγούρι βρώμης προσθέστε  ένα ποτήρι βραστό νερό, μετά από 3-4 λεπτά  στραγγίστε και βρέξτε  5-6 στρώσεις γάζας, εφαρμόστε στο πρόσωπο ως κομπρέσα. Ξαπλώστε για 15-20 λεπτά, πλύνετε με νερό ή φυτική έγχυση.

Μια άλλη εξαιρετική συνταγή για τις ρυτίδες:  να πλένετε το πρόσωπο σας με πλιγούρι βρώμης. Ακόμη και μετά από μία εφαρμογή παρατηρείται: το δέρμα είναι μαλακό, λείο, δεν ξεφλουδίζει, δεν υπάρχει ερυθρότητα, οι πόροι δεν είναι πρακτικά αισθητοί. Χρειάζεστε μια χούφτα πλιγούρι βρώμης. Στην παλάμη σας, υγράνετε με χλιαρό  νερό. Εφαρμόστε με τις κινήσεις μασάζ στο πρόσωπο, αφήστε το να στεγνώσει για 4-6 λεπτά. Αφαιρέστε με κρύο νερό. 

0 коммент.:

Δημοσίευση σχολίου