RSS

Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018

Τα οφέλη του ρυζιού για το δέρμα

Όλοι θέλουν να έχουν ένα καθαρό και λείο δέρμα. Κάντε το δέρμα ωραίο χρησιμοποιώντας τα προϊόντα που διατίθενται στα χέρια σας χωρίς το υψηλό κόστος αποτελεσματικών μέσων και επίσκεψη δαπανηρές διαδικασίες. Το πιο συνηθισμένο ρύζι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μέρος των προϊόντων φροντίδας του δέρματος που παρασκευάζονται ανεξάρτητα.

ΤΑ ΟΦΈΛΗ ΤΟΥ ΡΥΖΙΟΎ ΓΙΑ ΤΟ ΔΈΡΜΑ

Χρήσιμες ιδιότητες αυτού του προσιτού και οικείου προϊόντος είναι οι εξής:
  • σμίκρυνση των πόρων.
  • λεύκανση της επιφάνειας του δέρματος.
  • κορεσμός με χρήσιμες βιταμίνες.
  • εξάλειψη της περίσσειας του υγρού.
  •  Βοηθά  στην θεραπεία της ακμής και φλεγμονών του δέρματος, που προκαλούνται από βακτήρια που παράγονται στους πόρους του δέρματος. Επιτρέπει ταυτόχρονα στο δέρμα και τους πόρους να αναπνέουν, ενώ ταυτόχρονα παρέχει μαλακτική και απολεπιστική δράση.
  • Βοηθά στον έλεγχο και μείωση της λιπαρότητας.
  • Αντηλιακή προστασία
Το ρύζι μπορεί να αποτελέσει μια εξαιρετική βάση για την παρασκευή πολλών καλλυντικών που φροντίζουν το πρόσωπο (τονωτικά, μάσκες, τρίβει).

Γιατί το ρύζι είναι χρήσιμο για το πρόσωπο

Ακόμα κι αν τρώτε τακτικά ρύζι, η κατάσταση του δέρματος είναι βέβαιο ότι θα βελτιωθεί. Αυτό οφείλεται στην ικανότητα των σιτηρών να συλλέγουν τοξικά συστατικά που συσσωρεύονται στο έντερο. Δηλαδή, το ρύζι είναι φυσικό προσροφητικό. Χάρη σε έναν πλήρη καθαρισμό του πεπτικού σωλήνα στο πρόσωπο δεν θα υπάρξουν σπυράκια, εξάνθημα, και το χρώμα του θα βελτιωθεί. Γενικά, το ρύζι είναι σε θέση να βοηθήσει την εμφάνιση. 

 Τα κύρια συστατικά της.
  1. Βιταμίνες της ομάδας Β. Το δέρμα είναι απαραίτητο για τη διατήρηση της νεολαίας, την σαθρή σκιά, μια λεία επιφάνεια.
  2. ΆμυλοΚάνει το δέρμα πιο μαλακό, λεύκανση, απαλύνει τη σκιά, εξαλείφει τις μικρές ρυτίδες.
  3. Πυριτίου. Υποστηρίζει την ελαστικότητα, λόγω της οποίας η επίδραση του πυριτίου μερικές φορές συγκρίνεται με την ανύψωση.
  4. Κολίν. Ένα είδος φυσικού κατασταλτικού και αντιισταμινικού συστατικού για τοπική εφαρμογή. Εάν το δέρμα είναι ερεθισμένο, αλλεργικό, μερικά δυσάρεστα εξανθήματα, η χολίνη που περιέχεται στο ρύζι σίγουρα θα τα σώσει από αυτά.
  5. Σύμπλεγμα φυτικών λιπώνΔιεγείρει τη δημιουργία κολλαγόνου, απαραίτητη για τη διατήρηση της όμορφης κατάστασης του δέρματος, την αύξηση της ελαστικότητας, την πρόληψη των ρυτίδων.
  6. Ένα σύμπλεγμα αμινοξέων και αντιοξειδωτικώνΣτο ρύζι, βρέθηκαν συστατικά που αποκαθιστούν την ακεραιότητα του δέρματος, επιταχύνουν την επούλωση τραυμάτων, μηχανικές βλάβες.
  7. Νικοτινικό οξύ.  Το ρύζι περιέχει "νικοτίνη", το οποίο προσφέρει ένα φωτεινό, πλούσιο, υγιές τόνο δέρματος.
  8. Τα μεταλλικά ιχνοστοιχεία Ζinc, φώσφορο μαγνήσιο ποτάσσιο και μαγγάνιο.
  9.  Για ακτίνες του ήλιου.  Περιέχει μια υψηλή συγκέντρωση  PABA (παρα αμινοβενζοϊκό οξύ) δίνοντάς του πολύ καλές αντηλιακές ιδιότητες. Το ρύζι περιλαμβάνει επίσης δύο άλλους παράγοντες για την προστασία από τις ακτίνες του ήλιου – το φερουλικό οξύ που είναι αντιοξειδωτικό και την αλλαντοΐνη. Οι επιστήμονες έχουν επίσης διαπιστώσει ότι όταν στο φερουλικό οξύ προστίθεται βιταμίνη C και Ε, η προστασία από τον ήλιο διπλασιάζεται. Η Αλλαντοίνη έχει επίσης αντηλιακές προστατευτικές ιδιότητες και  αντι-φλεγμονώδης ιδιότητες. Καταπραΰνει επίσης τα ηλιακά εγκαύματα και προωθεί την ανάπλαση του δέρματος.

Ποιος μπορεί να χρησιμοποιήσει μάσκες  με ρύζι;

Η χρήση οικιακών προϊόντων από ρύζι δεν συνιστάται σε όλες τις γυναίκες.  Τα περισσότερα προϊόντα ρυζιού είναι κατάλληλα για γυναίκες με λιπαρό και μικτό  τύπο δέρματοςΤο προϊόν στεγνώνει ελαφρά το δέρμα.  Σε υψηλή ξηρότητα δεν είναι επιθυμητή η χρήση του. Διαφορετικά, η γήρανση μπορεί να επιταχυνθεί.

Μάσκες με ρύζι για το πρόσωπο

Οι περισσότερες συνταγές υποθέτουν τη χρήση του ρυζάλευρου  παρά του ίδιου του ρυζιού. Είναι εύκολο να το αγοράσεις, αλλά μπορείς να το φτιάξεις  μόνος σου. Αρκεί να τραβήξετε ένα μύλο καφέ, το συνηθισμένο ρύζι, να το γεμίσετε και στη συνέχεια να το χρησιμοποιήσετε.
Και ποιες συγκεκριμένες συνταγές είναι αποτελεσματικές και ταυτόχρονα απλές;
Μάσκα λεύκανσης.
  Πάρτε μερικά κουτάλια ρυζάλευρο αναμειγμένα με μια κουταλιά γιαούρτι,  σε μια ομοιογενή συνέπεια. Εφαρμόστε στο δέρμα για 15-20 λεπτά. Η συνέχεια  εκπλύνεται με καθαρό νερό. Μετά από αυτό, δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τρίβει ή άλλους επιθετικούς πράκτορες.

Μάσκα καθαρισμού.
  Κατάλληλο για την καταπολέμηση της ακμής, των μαύρων κηλίδων, των βαθιών μολυντών. Δεν απαιτείται σύνθετος χειρισμός. Αρκεί να ρίχνουμε το κουκούλι στο πάτωμα του γυαλιού, ρίχνουμε ζεστό νερό και αφήνουμε τη νύχτα. Το πρωί, ζυμώνουμε για να πάρουμε ένα κουκούλι. Πιέστε, βάλτε το πρόσωπο. Κρατήστε για 15 λεπτά. και ξεπλύνετε.

Μάσκα ενάντια στις ρυτίδες.
   Ανακατέψτε το ρυζάλευρο και το αλεύρι βρώμης σε αναλογία 4 προς 1. Αλέστε το σαρκώδες τμήμα της καρυδιού, προσθέστε στο αλεύρι. Το τρίτο μέρος -μιση μπανάνα. Αραιώστε τα συστατικά με μια μικρή ποσότητα νερού, πολτό, ανακατεύετε, για να κάνετε ένα μείγμα, παρόμοιο με  κρέμα. Η μάσκα εφαρμόζεται σε προ-καθαρισμένο πρόσωπο για περίπου 10 λεπτά. Η μάσκα γίνεται συστηματικά , όταν υπάρχει ανάγκη ανανέωσης της εμφάνισης πιο γρήγορα, βελτίωση της απόχρωσης, εμφάνιση νεότερου και υγιούς  δέρματος σε μια κρίσιμη στιγμή.

Κατά της λιπαρότητας.
  Ανακατέψτε 1κ.σ. ρυζάλευρου με ασπράδι αυγού. Μια απλή μάσκα, αλλά αφαιρεί λίπος αμέσως. Δεν υπάρχουν αλλεργιογόνα συστατικά που μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμό και να προκαλέσουν πρόσθετες δυσκολίες.

Αναζωογονητική μάσκα.
  Μια άλλη σύνθεση ενάντια στις ρυτίδες και τη φρεσκάδα του δέρματος, η οποία γίνεται από απλό ρύζι, μέλι και λιπαρό γάλα. Πάρτε τα συστατικά σε αναλογία 3 προς 3 προς 1. Τα συστατικά αναμιγνύονται, αφήνουν τη μάσκα για περίπου 20 λεπτά. Εφαρμόστε σε ζεστό δέρμα.( απλά πλένετε το πρόσωπο με λίγο ζεστό νερό ).

Τονωτικό με ρυζόνερο

 Για καλλυντικούς σκοπούς χρησιμοποιείται  ρύζονερο οποιο μπορειτε να φτιαξετε με διαφορους τροπους .
  1. Το ρύζι μαγειρεύεται, όπως για τη σούπα  στο νερό, το υγρό αποστραγγίζεται, ψύχεται και στη συνέχεια εφαρμόζεται στο  προσώπου.
  2. Αυτός ο παράγοντας φροντίδας μπορεί να παρασκευαστεί από  ρυζι ή ψιλοκομμένο ρύζι σε έναν μύλο καφέ. Το ρύζι γεμίζεται με νερό, παρατηρώντας μια αναλογία 1: 3. Προκειμένου το νερό να αποκτήσει χρήσιμες ιδιότητες , το μείγμα θα πρέπει να σταθεί για λίγο. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, το νερό πρέπει να γίνει θολό, και το ρύζι πρήζεται και μαλακώνει. Μετά από αυτό, το δοχείο με την έγχυση θα πρέπει να ανακατέψετε  και να το χύσετε σε ξεχωριστό βάζο.
Χωρίστε τον τονωτικό σας  σε μικρές μερίδες, επειδή μπορεί να φυλαχτεί στο ψυγείο για όχι περισσότερο από τρεις ημέρες. Κάθε φορά πριν από τη χρήση  το δοχείο με τον τονωτικό πρέπει να ταρακουνήσει

Υπάρχουν αρκετές επιλογές για τη χρήση του προϊόντος για φροντίδα προσώπου.
  1. ΠλύσιμοΗ ευκολότερη επιλογή είναι να πλύνετε το πρόσωπό σας χρησιμοποιώντας νερό από ρύζι. Ένας καλός τρόπος, αλλά για τακτική χρήση δεν είναι κατάλληλο. Από το συχνό πλύσιμο υπάρχει ερεθισμός. Αλλά κάθε 2 ημέρες (κατά προτίμηση το βράδυ πριν πάτε για ύπνο) συνιστάται - με νερό από βρασμένο ρύζι.
  2. Μάσκες με νερό ρύζι. Εφαρμόζεται στο πρόσωπο, πρώτα εμποτισμένο με νερό ρυζιού μια γάζα. Αφήστε  για 10-15 λεπτά. Παρέχεται εφέ κατά της γήρανσης. Το χρώμα του δέρματος θα βελτιωθεί επίσης.
  3. Ρύζι πάγος. Το ρυζόνερο  είναι κατάλληλο για κατάψυξη. Τα παγάκια, φτιαγμένα από αυτό, χρησιμοποιούνται για την τόνωση του δέρματος και την απαλλαγή από τις ρυτίδες. Κύβοι πάγου περνούν μέσα από τις κύριες γραμμές των ρυτίδων, μασάζ τα μάγουλά τους, το μέτωπο, το πηγούνι.

Το νερό ρυζιού προστατεύει το δέρμα από τις επιπτώσεις των υπεριωδών ακτίνων, οπότε πριν πάτε στην παραλία αξίζει να χρησιμοποιητε  αυτό το φυσικό φάρμακο - ένα πραγματικό δώρο της φύσης!

Τελος , αυτό το δημητριακό είναι μια πηγή πολύτιμου λινελαϊκού οξέος και σκουαλενίου, μιας ουσίας που διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου , μια ινώδη πρωτεΐνη που διατηρεί την υγρασία στην επιφάνεια του δέρματος.

Να είστε πάντα όμορφες και υγείες!

0 коммент.:

Δημοσίευση σχολίου