RSS

Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018

Η τροφές που προσφέρουν άμεση αποτοξίνωση.

Θα πρέπει να απαλλάξουμε το σώμα μας από τις τοξίνες και να το ενισχύσουμε με βιταμίνες, νερό και μέταλλα. Τα περισσότερα εδέσματα που βρίσκονται στο τραπέζι είναι συνήθως αλμυρά, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που έχουν την τάση να υπερφορτώνουν το γεύμα τους, με αλάτι για να γίνουν ακόμα πιο νόστιμα.
Το φούσκωμα, η κατακράτηση υγρών που προκαλείται από το αλάτι και τις περισσότερες επεξεργασμένες τροφές, η ταλαιπωρία του νεφρικού συστήματος από την έλλειψη νερού και την κατανάλωση αλκοόλ, η υπερφόρτωση του ήπατος (που είναι το βασικό όργανο της αποτοξίνωσης) ,είναι μερικές καθημερινές συνήθειες, που επιβαρύνουν τον οργανισμό μας, ο οποίος χρειάζεται»βοήθεια» για να επανέλθει γρηγορότερα και να μπορέσουν τα συστήματα του σώματος να επιτελέσουν και πάλι σωστά τις λειτουργίες τους.

Ορισμένες τροφές μπορούν βοηθήσουν τον οργανισμό μας να ανακτήσει τις δυνάμεις του χάρις στις βιταμίνες και τα αντιοξειδωτικά συστατικά που περιέχουν.

Κάρδαμο

Πλούσιο σε βιταμίνη C, γνωστή για την αποτοξινωτική της δράση, ενεργοποιεί ένζυμα στο συκώτι που καθαρίζουν μέσω της ουροδόχου κύστεως τον οργανισμό.

Τζίντζερ

Είναι μια ρίζα με πολλές θεραπευτικές ιδιότητες, χάρη στην αντιοξειδωτική και την αντιφλεγμονώδη δράση της. Ένα ποτήρι μαύρο ή πράσινο τσάι με μια μικρή ρίζα τζίντζερ και 3 σταγόνες λεμόνι βοηθούν στην ενεργοποίηση του μεταβολισμού, είναι διουρητικό και βοηθάει στην γρηγορότερη αποκατάσταση των νεφρών.

Αγκινάρα

Έχει αποτοξινωτικές ιδιότητες. Η αγκινάρα μπορεί να θεραπεύει ένα συκώτι που υπερλειτούργησε τις ημέρες των εορτών. Δρα ως φυσικό διουρητικό και περιέχει και κάποια συστατικά που διεγείρουν το λίπος στο συκώτι. Πρέπει να την τρώμε όμως αμέσως μετά το μαγείρεμα για να μην οξειδωθεί.

Ανανάς

Πρόκειται για ένα τροπικό φρούτο πλούσιο σε βιταμίνες και υπέροχη γεύση. Η βρωμελαΐνη αποτελεί ένα σύνθετο μίγμα ουσιών που απαντάται στον ανανά, με τα περισσότερο μελετημένα συστατικά της να είναι μια ομάδα πρωτεολυτικών ενζύμων που φαίνεται να συμβάλλουν καθοριστικά στη διαδικασία της πέψης. Δεν προάγει μόνο την καλή λειτουργία του πεπτικού, παρέχει ευεργετικά οφέλη στη φλεγμονή, στην πήξη του αίματος και στην αναστολή της ανάπτυξη ορισμένων όγκων. Προσφέρει αντιοξειδωτική προστασία και ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος λόγω της υψηλής περιεκτικότητας του ανανά στην αντιοξειδωτική βιταμίνη C.

Μπρόκολο

Όπως και τα άλλα σταυρανθή λαχανικά (π.χ. το κουνουπίδι), είναι αποτοξινωτικό, πλούσιο σε βιταμίνη C και φυτικές ίνες. Έχει αντικαρκινική και αντιμικροβιακή δράση. Περιέχει 91% νερό και βοηθάει στην γρήγορη ενυδάτωση του οργανισμού.





πηγή  

Απόστολος Α. Χρονόπουλος | Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

0 коммент.:

Δημοσίευση σχολίου