RSS

Σάββατο, 10 Φεβρουαρίου 2018

Λινέλαιο (λιναρόσπορο) τα οφέλη του για πρόσωπο.

Απο πολύ καιρό οι άνθρωποι έχουν ανακαλύψει λιναρόσπορο για το πρόσωπό τους, με το οποίο  μπορούν να εξαπατήσουν το χρόνο και να χάσουν πολλά χρόνια από την ηλικία τους. Το καλλυντικό του όφελος είναι πραγματικά εκπληκτικό: ίσως δεν υπάρχει τέτοιο πρόβλημα  η οποία δεν θα μπορούσε να αντιμετωπίσει.
Και όμως αυτό το "ζωντανό νερό", όπως αυτό το μοναδικό υγρό ονομάστηκε στην αρχαιότητα, πρέπει να ξέρεις να το χρησιμοποιήσεις για να είναι χρήσιμο.

 Ιδιαίτερα αποτελεσματική λινέλαιο για τις ρυτίδες γύρω από τα μάτια, ενυδατώνει και θρέφει την επιδερμίδα, πλούσιο σε βιταμίνες και ακόρεστα λιπαρά οξέα, τα οποία βοηθούν να εξομαλύνει το δέρμα να γίνει εύπλαστο και υγιή.Το πιο πολύτιμο λιναρόσπορο για το δέρμα του προσώπου είναι ακατέργαστο , το οποίο λαμβάνεται με συμπίεση εν ψυχρώ. Αυτό είναι το μοναδικό προϊόν, το οποίο συνδυάζει μερικές μοναδικές στις αναζωογονητικές ιδιότητες των λιπαρών οξέων:
  • Ωμέγα 3 (άλφα-λινολενικό) - 60%
  • Ωμέγα 6 (λινολεϊκό) - 20%
  • Ωμέγα 9 (ελαϊκό) - 10%
  Η σύνθεση του λιναρόσπορου είναι πραγματικά μοναδική και έχει μια πλήρη επίδραση στο δέρμα - τα ακόρεστα λιπαρά οξέα του συμβάλλουν στη βελτίωση της διατροφής και αναζωογόνησης των κυττάρων του δέρματος, συνθέτουν το κολλαγόνο, αποκαθιστούν τους ιστούς -  είναι ένας καταλύτης για την κυτταρική αναγέννηση.
  Χάρη σε αυτά και στις βιταμίνες που περιέχονται στο λάδι, το λιναρόσπορο προάγει την αναζωογόνηση του δέρματος και εξομαλύνει τις ρυτίδες.
  Ωμέγα 3 στη φύση βρίσκεται μόνο στο λινέλαιο και το ιχθυέλαιο. Παρεμπιπτόντως, το ποιοτικό υπόστρωμα λινών μυρίζει ελαφρώς ιχθυέλαιο. Αυτά τα οξέα δεν παράγονται από το σώμα, η ανεπάρκεια τους οδηγεί στην ανάπτυξη πολλών δερματικών παθήσεων (ψωρίαση, έκζεμα, δερματίτιδα).
Εκτός από τα μοναδικά οξέα, το λινάρι είναι η πλουσιότερη αποθήκη διαφόρων βιταμινών, μικρο- και μακροστοιχείων, ορυκτών, γλυκοσιδίων. Όλα αυτά είναι ζωτικά για νεανικό δέρμα. 
 Η θειαμίνη αποκαθιστά την υδατική ισορροπία του δέρματος, αυτή η βιταμίνη ομορφιάς κάνει την επιδερμίδα λεία και ενυδατωμένη .
 Το φολικό οξύ προστατεύει το δέρμα από το υπεριώδες φως και επιταχύνει την επούλωση  του δέρματος, αντιμετωπίζει τη φλεγμονή και επίσης προστατεύει το δέρμα από εξωτερικές ανεπιθύμητες ενέργειες. Αυτή η επίδραση του λιναρόσπορου χρησιμοποιείται συχνά μετά την ηλιοθεραπεία και κατά τη διάρκεια των πρώτων λουτρών, όταν το δέρμα μπορεί να καεί.
 Η νιασίνη τονώνει το δέρμα και και βελτιώνει τη συνολική εμφάνιση. 
 Η χολίνη αφαιρεί τον ερεθισμό. 
 Φυλλοκινόνη λευκαντικά, βελτιώνει το χρώμα και την υφή του δέρματος.
 Πολύ χρήσιμο λιναρόσπορο για το δέρμα του προσώπου κατά την αφυδάτωση, τον αερισμό (ειδικά στον κρύο χειμώνα). Η χρήση του λινέλαιο αναζωογονεί όχι μόνο το δέρμα, αλλά θεραπεύει και την επιδερμίδα από μικροτραυματισμούς (κοψίματα, πληγές, γρατσουνιές, γδαρσίματα, εκδορές). 
 Ο ευκολότερος τρόπος για να εφαρμοστεί το λινέλαιο για το πρόσωπο - για να το υγράνετε ένα μικρό κομμάτι βαμβάκι ή ένα sponzh βαμβάκι και σκουπίστε το πρόσωπο. Η διαδικασία αυτή μαλακώνει και ενυδατώνει το δέρμα, είναι κατάλληλη για πρωινή και βραδινή χρήση αντί για ενυδατική κρέμα.
  Το λιναρόσπορο χρησιμοποιείται σε συνταγές για σπιτικές μάσκες προσώπου, καθώς έχει ευρύ φάσμα αποτελεσμάτων και είναι  διαθέσιμο σε όλους, επειδή μπορείτε να το αγοράσετε σε οποιοδήποτε φαρμακείο.

Οφέλη και βλάβη στο πρόσωπο

Ένας καταπληκτικός φυσικός θεραπευτής φέρει μεγάλη αγαθότητα στο δέρμα μας. Μεταξύ του μεγάλου καταλόγου των χρήσιμων ιδιοτήτων του πετρελαίου για το πρόσωπο ξεχωριστά είναι δυνατόν να σημειωθεί όπως:

  • Αντιφλεγμονώδης
  • Επούλωση πληγών
  • Αντιγήρανση
  • Ανανέωση
  • Καταπραϋντικό
  • Θρεπτικό
  • Μαλάκυνση
Αλλά αυτή η λιπαρή ουσία μπορεί να προκαλέσει βλάβη . Το γεγονός είναι ότι η συμπίεση του λίνου (ή μάλλον στη σύνθεση λιπαρών οξέων) οξειδώνεται πολύ γρήγορα. Και ο λόγος για μια τέτοια αναμόρφωση είναι λανθασμένη αποθήκευση.
Τα οξέα αποσυντίθενται αμέσως στον αέρα, με άμεση έκθεση στο ηλιακό φως, σε αυξανόμενες θερμοκρασίες. Επομένως, είναι πολύ σημαντικό να αποθηκεύσετε το  σε ένα σφιχτά κλειστό μπουκάλι σκούρου χρώματος στο ψυγείο.



 Σε συνδυασμό με άλλα έλαια και φυτικά συστατικά, μπορείτε εύκολα να δημιουργήσετε μια φυσική μάσκα για τον τύπο του δέρματος σας με το απαραίτητο αποτέλεσμα.
  
Να ειστε παντα ομορφες!

0 коммент.:

Δημοσίευση σχολίου