RSS

Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020

Οιστρογονο. Τρόποι να εξισορροπήσουμε τις ορμόνες μας με φυσικό τρόπο.

 Η αποκατάσταση των ορμονικών διαταραχών περιλαμβάνει θεραπείες λήψης ορμονών, αντισυλληπτικά χάπια  κ.α. Δυστυχώς, οι θεραπείες αυτές ενδεχομένως να προκαλέσουν παρενέργειες, όπως:
  • Εξάρτηση από φάρμακα.
  • Ανακούφιση από συμπτώματα, όχι θεραπεία της νόσου.
  • Αύξηση κινδύνου σοβαρών παθήσεων όπως εγκεφαλικού, οστεοπόρωσης, άγχους, προβλημάτων αναπαραγωγής, καρκίνου κ.α.
Κι όμως υπάρχουν τρόποι να εξισορροπήσουμε τις ορμόνες μας με φυσικό τρόπο.


Χρησιμοποιήστε  βότανα.

Τα ανταπτογόνα βότανα ενισχύουν την ισορροπία των ορμονών και προστατεύουν από ποικιλία ασθενειών, ενισχύουν το ανοσοποιητικο και καταπολέμανε το άγχος –  όπως η ασβαγκάντα, η shatavari και ο βασιλικός κ.α.

Shatavari (εδώ- οι πιο δραστικές ουσίες στη χημική σύνθεση του :
 φυτοστερόλες - εξομαλύνουν τα ορμονικά και αναπαραγωγικά συστήματα. σαπωνίνες -  φυτικη αναλογη των ορμονών. ασπαραγίνη - βελτιώνει τη λειτουργία της καρδιάς και των αιμοφόρων αγγείων. Τα βιοφλαβονοειδή είναι ένα φυσικό αντιοξειδωτικό.

Η Ashwagandha, ιδιαίτερα, μπορεί να είναι εξαιρετικά αποτελεσματική, απομακρύνει τις ελεύθερες ρίζες, ενισχύει τη λειτουργία των επινεφριδίων και βοηθά στο άγχους, το οποίο διαταράσσει ορμόνες όπως η αδρεναλίνη, η κορτιζόλη και η προγεστερόνη. 

 Fenugreek (εδώ) το κύριο πλεονέκτημα του είναι η ικανότητά του να μειώνει το επίπεδο της ορμόνης τεστοστερόνης και να αντισταθμίζει την έλλειψη οιστρογόνων. Για το λόγο αυτό, το φυτικό φάρμακο χρησιμοποιείται ακριβώς για τη θεραπεία γυναικών ασθενειών. Το φυτό περιέχει διοσγενίνη, η οποία επηρεάζει απαλά το σώμα και ομαλοποιεί τα ορμονικά επίπεδα. Η διοσγενίνη διαφέρει από τις ορμόνες που περιέχονται στα φάρμακα στο ότι δεν έχει παρενέργειες.


Ο ιερός βασιλικός (tulsi) βοηθά στη ρύθμιση των επιπέδων κορτιζόλης, λειτουργώντας ως φυσικό φάρμακο για το άγχος, προστατεύσει τα όργανα και τους ιστούς από χημική καταπόνηση, ρύπους και βαρέα μέταλλα, που είναι οδηγούν σε ορμονικές διαταραχές.

Χρησιμοποιήστε αιθέρια έλαια.

Μια εναλλακτική λύση προσωπικής ευεξίας είναι η χρήση φυσικών προϊόντων που παρασκευάζονται με συστατικά όπως αιθέρια έλαια, λάδι καρύδας, βούτυρο shea και καστορέλαιο. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα εξής:

Φασκόμηλο: Βοηθά στην ισορροπία των επιπέδων των οιστρογόνων ρυθμίζει τον εμμηνορροϊκό κύκλο, βοηθά στη στειρότητα και φαίνεται πως μειώνει τις πιθανότητες καρκίνου της μήτρας και των ωοθηκών, ενώ βοηθά στην κατάθλιψη και το άγχος. (4)
Απελευθερώστε 3-5 σταγόνες στην ατμόσφαιρα, για ισορροπία των ορμονών και ανακούφιση από το άγχος

Λεβάντα: Το αιθέριο έλαιο λεβάντας ενισχύει τη συναισθηματική ισορροπία, βοηθά στην αντιμετώπιση του άγχους και της κατάθλιψης. Προσθέστε 5 σταγόνες αιθέριου ελαίου λεβάντας σε ζεστό λουτρό, εφαρμόστε τοπικά στους στην πλάτη, τον λαιμό, τους καρπούς.

Σανδαλόξυλο: Αυτό το αιθέριο έλαιο αυξάνει τη λίμπιντο, μειώνει το στρες, βοηθά στη χαλάρωση, ενισχύσει τη διανοητική κατάσταση. Εισπνεύστε απευθείας από το μπουκάλι, ή αλείψτε με 2-3 σταγόνες τους καρπούς.

Θυμάρι: Βελτιώνει την παραγωγή προγεστερόνης και βοηθά στη θεραπεία ή την ανακούφιση των προβλημάτων υγείας όπως στειρότητα, εμμηνόπαυση, κατάθλιψη, ινομυώματα, τριχόπτωση και η αϋπνία.
Προσθέστε 2 σταγόνες σε ένα ζεστό λουτρό ή αλείψτε 2-3 σταγόνες στην κοιλιακή χώρα με ίσα μέρη ελαίου καρύδας.


Έλαιο νυχτολούλουδου (εδώΠεριέχει ωμέγα-6 λιπαρά οξέα που ενισχύουν τη συνολική ορμονική λειτουργία. Ανακουφίζει από προεμμηνορροϊκά συμπτώματα και βοηθά στη δημιουργία υγιούς περιβάλλοντος σύλληψης.

Βιταμίνη D: Η βιταμίνη D λειτουργεί σχεδόν σαν ορμόνη και βοηθά στη διατήρηση χαμηλών επιπέδων φλεγμονής. Άνθρωποι που ζουν σε σκοτεινές περιοχές συχνά υποφέρουν από εποχική κατάθλιψη και άλλα προβλήματα υγείας. Η ηλιοφάνεια είναι πραγματικά ο καλύτερος τρόπος για να βελτιστοποιήσετε τα επίπεδα βιταμίνης.

0 коммент.:

Δημοσίευση σχολίου