RSS

Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020

Οιστρογόνο - μια ορμόνη γυναικείας νεολαίας .Προϊόντα που περιέχουν οιστρογόνα .

Γιατί οι γυναίκες χρειάζονται οιστρογόνα;
 Η ομορφιά σχεδόν πάντα έρχεται από κάπου μέσα, και σημαίνει, πρώτον, καλή υγεία.

Το επίπεδο των ορμονών στο αίμα και η αρμονική κατάσταση του ορμονικού υποβάθρου στο σύνολό του έχουν ισχυρή επίδραση στην κατάσταση του θηλυκού σώματος.


Η πιο σημαντική ορμόνη, η οποία ονομάζεται επίσης "θηλυκό", είναι οιστρογόνο. Παράγεται επίσης στο αρσενικό σώμα, αν και σε δυσανάλογα μικρότερες ποσότητες από ό, τι στη γυναίκα. Η παρουσία τους στο αρσενικό σώμα είναι αισθητή μόνο αν γίνουν πάρα πολλά (σε άνδρες, τα στήθη τους αρχίζουν να μεγαλώνουν).

Το κύριο αποτέλεσμα των οιστρογόνων είναι ότι παρέχουν την αναπαραγωγική λειτουργία των γυναικών. Η λέξη οιστρογόνο αποτελείται από δύο λατινικές λέξεις: "oistros", που σημαίνει πάθος, αχαλίνωτη επιθυμία και "γονίδια" - ο προκλητικός.

Διαφορετικά, ονομάζεται επίσης η ορμόνη της σεξουαλικότητας. Πολλά ξεχωριστά χαρακτηριστικά της γυναικείας εμφάνισης - υπέροχα στήθη, λεπτή, γοητευτική φωνή, όμορφο δέρμα - παρέχονται από την παραγωγή αυτής της συγκεκριμένης ορμόνης.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η έλλειψη οιστρογόνων μπορεί να παρατηρηθεί άμεσα από τις εκδηλώσεις του με τη μορφή:

- Κατάθλιψη και διακυμάνσεις της διάθεσης.
- αύξηση βάρους,
- παλίρροιες ·
- κόπωση.
- χαμηλή αυτοεκτίμηση και έλλειψη προσοχής στην εμφάνισή τους.
- μείωση της σεξουαλικής επιθυμίας και ευαισθησίας.

Για όλους αυτούς τους λόγους, το οιστρογόνο εξακολουθεί να ονομάζεται σωστά η ορμόνη της γυναικείας νεολαίας.

Επίσης, η ανεπάρκεια οιστρογόνων αποτελεί την κύρια αιτία οστεοπόρωσης. Πάνω από 50 τυχαιοποιημένες ελεγχόμενες μελέτες έχουν δείξει ότι τα οιστρογόνα, είτε μόνα τους είτε σε συνδυασμό με ένα παράγωγο της προγεστερόνης, είναι αποτελεσματικά στην αύξηση της BMD(οστική πυκνότητα) της σπονδυλικής στήλης και του ισχίου. 

Για να παρακολουθήσετε την εμφάνιση και την υγεία σας, είναι τόσο σημαντικό να ελέγχετε τακτικά το επίπεδο ορμονών στο αίμα, το οποίο μπορεί να προσδιοριστεί με μεγάλη ακρίβεια μόνο μετά από κατάλληλη ανάλυση.

Αν η ανάλυση δείχνει έλλειψη οιστρογόνων, ο γιατρός θα μπορεί να συνταγογραφήσει ορμονικά φάρμακα.
 Οι σωστά επιλεγμένες ορμόνες μπορούν να βελτιώσουν την εμφάνιση μιας γυναίκας, να παρατείνουν την γυναικεία υγεία και τη νεολαία.

Πώς να πάρετε τα οιστρογόνα από τα τρόφιμα;
Ωστόσο, πρέπει να αναγνωριστεί - τα συνθετικά ή τεχνητά φάρμακα συνήθως λειτουργούν πιο έντονα και επιθετικά από τα φυσικά φυτικά φάρμακα.

Οι επιστήμονες έχουν από καιρό αποδείξει ότι τα φυτοοιστρογόνα ή οι φυτικές ορμόνες είναι πολύ προτιμότερες από τις συνθετικές, ειδικά για εκείνες τις γυναίκες που νοιάζονται για τη νεολαία και την ομορφιά τους.

Το κύριο πρόβλημα με τη θεραπεία ορμονικής υποκατάστασης,είναι ότι εάν ληφθεί για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, υπάρχει πραγματικός κίνδυνος το ίδιο το σώμα να σταματήσει να τις παράγει. Επιπλέον, μια τέτοια διαδικασία δεν υπόκειται πλέον σε ανάκτηση.

Τα φυτοοιστρογόνα λειτουργούν πολύ μαλακά χωρίς να επιδεικνύουν επιθετική επίδραση στις πηγές παραγωγής οιστρογόνων. Επομένως, εάν έχετε βρει ένα χαμηλό επίπεδο αυτής της γυναικείας ορμόνης, είναι προτιμότερο να προσπαθήσετε να τα αυξήσετε στο απαιτούμενο επίπεδο με τη χρήση βοτάνων, καθώς και τρόφιμα που περιέχουν φυσικά την απαραίτητη ορμόνη σε φυτική μορφή.

Παρεμπιπτόντως, αυτό είναι επίσης ένας ευγνώμων τρόπος για τη σταθεροποίηση του επιπέδου των ορμονικών επιπέδων μετά τη γέννηση ενός μωρού. Είναι η πτώση στα επίπεδα οιστρογόνων στο σώμα μιας γυναίκας που προκαλεί κατάθλιψη μετά τον τοκετό, απώλεια μαλλιών και υπερβολικό βάρος.

Συνολικά, υπάρχουν τρεις τύποι φυτών που έχουν οιστρογονική δραστηριότητα. Αυτά είναι lignans, cumestans, και isoflavonoids.

Τρόφιμα με υψηλά οιστρογόνα


Λιναρόσπορος
Ο πρώτος στον κατάλογο είναι, φυσικά, οι σπόροι λίνου. Αυτοί οι σπόροι ανήκουν στην ομάδα των λιγνάνων. Επιπλέον, ο λιναρόσπορος περιέχει επίσης άλλες ιδιότητες ωφέλιμες για το σώμα μιας γυναίκας, που διαθέτει:
- αντικαρκινικές ιδιότητες,
- αντιοξειδωτικές ιδιότητες,
- την ικανότητα απομάκρυνσης τοξινών από το σώμα.

Για τη χρήση των σπόρων λίνου, αλέθονται και καταναλώνονται ως πίτουρο σε μεγάλη ποσότητα υγρού (κεφίρ, χυμός, ποτό φρούτων). Σπόροι εδάφους μπορούν επίσης να προστεθούν στο χυλό με μέλι. Ωστόσο, υπάρχουν περιορισμοί: η μέγιστη δόση δεν πρέπει να υπερβαίνει τις δύο κουταλιές της σούπας την ημέρα.

Επιπλέον, η λιγνάνη βρίσκεται επίσης σε σπόρους σησαμιού και ηλιόσπορους.

Όσπρια - μια πηγή οιστρογόνων

Τα ισοφλαβονοειδή εντοπίζονται περισσότερο στα όσπρια σόγια φασόλια, ρεβίθια, πράσινα μπιζέλια.

Ένας άλλος τύπος οσπρίων - φακές .Οι γυναίκες πρέπει να εκτιμήσουν τη μοναδικότητα αυτού του προϊόντος, επειδή οι φακές έχουν μια μοναδική ποσότητα πρωτεΐνης για ένα φυτικό προϊόν.
Επιπλέον, η τρυπτοφάνη περιέχεται επίσης σε φακές, οι οποίες στο μεταβολισμό του σώματος μετατρέπονται σε σεροτονίνη ή στην ορμόνη ευτυχίας. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τις γυναίκες μετά τον τοκετό, καθώς η σεροτονίνη μπορεί να ανακουφίσει την κατάθλιψη.

Ο καφές ως πηγή γυναικείας ορμόνης νεολαίας
Μελέτες έχουν δείξει ότι το 90% των γυναικών που έπιναν τουλάχιστον μισό λίτρο καφέ την ημέρα είχαν αυξημένο επίπεδο οιστρογόνου. Αυτό αξίζει να γνωρίζουμε, γιατί συχνά οι κυρίες ανησυχούν για το θέμα της απώλειας βάρους και τελικά η αυξημένη περιεκτικότητα σε οιστρογόνα είναι επίσης επιβλαβής για την γυναικεία μορφή, καθώς και η ανεπάρκεια τους.

Ένα χαρακτηριστικό της πληρότητας με αυξημένα οιστρογόνα είναι ότι το λίπος είναι συγκεντρωμένο στο κάτω μέρος του σώματος - στους γοφούς και την κοιλιά.

Βερίκοκα - μια αποθήκη οιστρογόνων
Αυτός ο καρπός είναι ο ηγέτης στο περιεχόμενο της ορμόνης λιγνάνης μεταξύ των φρούτων. Βρίσκεται τόσο στα φρέσκα βερίκοκα όσο και στα αποξηραμένα (αποξηραμένα βερίκοκα).

Παρεμπιπτόντως, για τους διάσημους ανθρώπους Hunza, γνωστούς για τη δέσμευσή τους στην ωμή τροφή, που ζει στην ινδική ζούγκλα, τα βερίκοκα είναι το κύριο φαγητό όλο το χρόνο. Οι άνθρωποι της Hunza είναι πιο γνωστοί για την υγεία και τη μακροζωία τους.

 Κρέας 
Ορισμένες μορφές οιστρογόνου υπάρχουν επίσης σε προϊόντα ζωικής προέλευσης, ωστόσο, οι επιστήμονες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι δεν είναι επιθυμητό να χρησιμοποιηθούν για την αύξηση του επιπέδου της ορμόνης των νέων.
Ο λόγος είναι ότι στα σούπερ μάρκετ και τις αγορές μας παίρνουμε κρέας και γάλα που λαμβάνονται από ζώα, για την ανάπτυξη των οποίων χρησιμοποιήθηκαν συνθετικές ορμόνες, καθώς και άλλες χημικές ουσίες που επιταχύνουν την ανάπτυξη των ζώων.

Tofu 
αναγνωρίζεται ως τροφή θαύματος. Γιατί; Έχει αυξημένη ποσότητα οιστρογόνου, η οποία είναι επίσης αυξημένη σε πρωτεΐνες συν χαμηλής περιεκτικότητας σε λίπος. 

 Βότανα με υψηλά επίπεδα οιστρογόνων
Φυτικά οιστρογόνα που βρίσκονται στα βότανα είναι επίσης παρόντα σε:
- φασκόμηλο,
- λυκίσκος, 
- ρίζα του ginseng,
- arnica,
- χαμομήλι,
- τίλιο,
- ρίζα γλυκόριζας.

συνεχίζετε...

0 коммент.:

Δημοσίευση σχολίου