RSS

Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2020

Είναι υπέροχο τι μπορεί να κάνει η μουστάρδα στο σώμα μας


Οι περισσότεροι από εμάς χρησιμοποιούμε την μουστάρδα επειδή δίνει γεύση και πικάντικη νότα στις συνταγές και στο πιάτο μας.

Λίγοι όμως γνωρίζουν ότι αυτός ο μοναδικός καρπός, είναι πηγή υγείας και ασπίδα προστασίας για τον άνθρωπο απέναντι σε ασθένειες.



 Μυοχαλαρωτική...δράση


Για να χαλαρώσετε τους μυς σας, ετοιμάστε ένα ζεστό μπάνιο και προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας σκόνη μουστάρδας, λίγες σταγόνες από το αγαπημένο σας αιθέριο έλαιο (καλό θα ήταν να προτιμήσετε δεντρολίβανο) και μερικές πρέζες αλάτι.

Μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος
Οι σπόροι της μουστάρδας είναι γεμάτοι με βιταμίνες του συμπλέγματος Β, όπως νιασίνη, θειαμίνη, ριβοφλαβίνη κ.α. Οι συγκεκριμένες ουσίες συμβάλλουν στην αύξηση του μεταβολισμού και αυτό οδηγεί σε απώλεια βάρους.

Μπορεί να επιβραδύνει τη γήρανση
Η μουστάρδα περιέχει καροτένιο, ζεαξανθίνη και λουτεΐνη (φλαβονοειδή και καροτενοειδή αντιοξειδωτικά), καθώς και βιταμίνες Α, C και Κ. Όλα αυτά τα συστατικά μαζί δημιουργούν μια "βόμβα" αντιοξειδωτικών που επιβραδύνει τη διαδικασία της γήρανσης.

Κατά των μικρών εγκαυμάτων 
Εάν κάψετε τον εαυτό σας ενώ μαγειρεύετε ή φωτίζετε ένα κερί, βάλτε πρώτα την πληγή σας κάτω από κρύο νερό. Στη συνέχεια βάλτε κάποια μουστάρδα στο τραύμα. Περιέχει ισοθειοκυανικό αλλύλιο το οποίο επιτρέπει καλύτερη επούλωση και μειώνει τις πληγές στο δέρμα. 

 Ενάντια στον πονόλαιμο 
 Για να ανακουφίσετε τον πονόλαιμο, δοκιμάστε αυτή τη συνταγή: ανακατέψτε μια κουταλιά σούπας με μουστάρδα με μισό χυμό λεμονιού, μια κουταλιά αλάτι και μια κουταλιά μελιού. Βράζουμε τα συστατικά σε 300 ml νερού και αφήνουμε να κρυώσουν. Αν καταπιείτε αυτό το μείγμα 2-3 φορές την ημέρα, ο λαιμός σας θα χαλαρώσει και θα απομακρυνθεί. Εάν τα συμπτώματα επιμείνουν για περισσότερο από 3 ημέρες, είναι πάντα καλό να κλείσετε ραντεβού με το γιατρό σας.

Μειώνει τη χοληστερόλη
Η μουστάρδα περιέχει υψηλά επίπεδα νιασίνης  (βιταμίνης Β3). Η νιασίνη έχει ιδιότητες που βοηθούν στην μείωση των επιπέδων χοληστερίνης και προστατεύει τις αρτηρίες από αθηροσκλήρωση (τη συσσώρευση πλάκας). Βοηθάει επίσης στη ρύθμιση της ροή του αίματος και προστατεύει το σώμα από την υπέρταση.

Ανακουφίζει από ρευματικούς, αρθριτικούς και μυϊκούς πόνους
Το σελήνιο και το μαγνήσιο που περιέχει η μουστάρδα της προσδίδουν την αντιφλεγμονώδη δράση  και τις θερμαντικές  ιδιότητες. Όταν εφαρμόζεται στο σώμα, η πάστα από πολτοποιημένους σπόρους μουστάρδας θερμαίνει την περιοχή και βοηθάει να χαλαρώσει τους μυς, οδηγώντας σε ανακούφιση από τον πόνο.

Αποφύγετε τις κακές μυρωδιές
 Εδώ είναι μια πολύ απλή προληπτική συμβουλή: βάλτε μια πρέζα μουστάρδας με λίγο ζεστό νερό στο δοχείο και ανακινείτε καλά. Ξεπλύνετε με νερό μέχρι το μπουκάλι να μην μυρίζει. Λειτουργεί επίσης πολύ καλά με Tupperwares, κατσαρόλες και τηγάνια.


 Ανακουφίστε τα κρυολογήματα
 Έχετε τα πρώτα συμπτώματα κρυολογήματος; Η μουστάρδα μπορεί να βοηθήσει! Βάλτε μια γάζα η ένα βαμβακερό πανί με μουστάρδα στο στήθος η πλάτη σας. Στη συνέχεια, βάλτε ένα ζεστό πλεκτό στο στήθος σας και αφήστε το μουστάρδα να λειτουργήσει για σας. Η θερμότητα  είναι ένα πλεονέκτημα για την ανακούφιση του πόνου σας.

Spa ποδιών
Μετά από μία κουραστική μέρα, ένα ποδόλουτρο είναι μαγική λύση για να χαλαρώσετε. Γεμίστε μια λεκάνη με ζεστό νερό και προσθέστε μερικές κουταλιές της σούπας σκόνη μουστάρδας. Μουλιάστε για περίπου μισή ώρα και απλά απολαύστε.

Με τέτοιες ιδιότητες, η μουστάρδα βρίσκεται στην κορυφή της λίστας αγαπημένων μας μπαχαρικών. 

0 коммент.:

Δημοσίευση σχολίου