RSS

Σάββατο 23 Μαρτίου 2019

Καλαγχοη - σπιτικός γιατρός. Θεραπευτικές ιδιότητες

Καλαγχοη Degremona
Το φυτό είναι διαφόρων τύπων, το καθένα από τα οποία είναι χρήσιμο με τον δικό του τρόπο. Τα πιο συνηθισμένα είναι η Degremona και Periste Kalanchoe - αυτά είναι κάτοχοι ρεκόρ για το περιεχόμενο των θρεπτικών ουσιών.
 Το όφελος της Καλανχόη είναι αναμφισβήτητο: θεραπεύει την ρινίτιδα και την ιγμορίτιδα, θεωρείται εξαιρετικό καλλυντικό.
Το φυτό βοηθά στην καταπολέμηση του κρυολογήματος και είναι μια καλή πρόληψη από αυτό.
 Τα φύλλα του φυτού αυτού κρύβουν μέσα τους μια θεραπευτική δύναμη. Η υψηλή βιολογική δραστηριότητα της Kalanchoe οφείλεται στη μοναδική σύνθεση των χημικών της.

  •  φλαβονοειδή (ζελίνη, κερσετίνη, kempferol) - έχουν δραστηριότητα βιταμινών Ρ, μπορούν να έχουν βακτηριοκτόνο δράση, να απομακρύνουν τοξικές και ραδιενεργές ουσίες,
  •  τανίνες - διαθέτουν στυπτικές, αντιφλεγμονώδεις, βακτηριοκτόνες ιδιότητες. 
  •  οξέα - μηλικό, οξαλικό, οξικό, κιτρικό. Καθαρίζουν το δέρμα του προσώπου, δρουν ως παράγοντα απολέπισης και λεύκανσης. 
  •  βιταμίνη Ρ (ρουτίνη) - ενισχύει τους τοίχους των αιμοφόρων αγγείων
  •   Η βιταμίνη C ρυθμίζει τις μεταβολικές διεργασίες στα κύτταρα, μειώνει την εμφάνιση λοιμώξεων στο δέρμα του προσώπου. 
  •  Επιπλέον, η σύνθεση Kalanchoe περιλαμβάνει χαλκό, σίδηρο, αλουμίνιο, μαγγάνιο, μαγνήσιο, ασβέστιο, πολυσακχαρίτες, ένζυμα, πυρίτιο.

Αυτό το φυτό ονομάζεται συχνά σπιτικός γιατρός. Καλαγχοη, όπως και η αλόη, βοηθά στη θεραπεία ορισμένων κοινών ασθενειών. 
Το Kalanchoe έχει τα ακόλουθα θεραπευτικά αποτελέσματα:

  • Αντιφλεγμονώδη
  • Αντιβακτηριακό.
  • Επούλωση τραυμάτων.
  • Βακτηριοκτόνο
  • Tonic
  • Επιταχύνει τον μεταβολισμό. 
  • Βελτιώνει την ασυλία.

Periste Kalanchoe
Στο σπίτι, για διάφορους ιατρικούς σκοπούς, το φυτό χρησιμοποιείται πολύ ευρέως. Χρησιμοποιείται με τη μορφή αλκοόλ ή νερού βάμμα, αλοιφή, χυμό, ή θρυμματισμένα φύλλα. 

Kalanchoe βάμμα  είναι αποτελεσματική στη θεραπεία: 


  • Ωτίτιδα - να θάψει 1-2 σταγόνες στο αυτί σας τη νύχτα
  • Κιρσοί - τρίψιμο το βράδυ
  • Μώλωπες και πληγές  
  •  Πονόλαιμος - γαργάρες (1 κουταλάκι του γλυκού ανά ποτήρι νερό). 

*** Για να προετοιμάσετε το βάμμα, τα φύλλα του φυτού βάζετε σε ένα γυάλινο βάζο(1/2 του βάζου), το οποίο γεμίζετε με αλκοόλη. Το μίγμα αποθηκεύεται σε θερμό σκοτεινό μέρος για 10 ημέρες, στη συνέχεια διηθείται και αποθηκεύεται στο ψυγείο.

Σπιτική αλοιφή με Καλαγχόη

βοηθά στην καταπολέμηση εγκαυμάτων, αιματοειδών, τσιμπήματα εντόμων, ρωγμές στα χείλη και πελματα, πόνο στις αρθρώσεις. 
 1. Προετοιμάστε μια αλοιφή από την Καλαγχόη είναι πολύ απλή. Για να γίνει αυτό, 1 κουταλιά της σούπας χυμό φυτών θα πρέπει να αναμιγνύεται με 2 κουταλιές της σούπας βουτύρου, χοιρινό λίπος.
 2. Η, πάρτε βαζελίνη και λανολίνη, 50 g κάθε ουσίας, αναμειγνύονται με φρέσκο χυμό Kalanchoe σε ποσότητα 30 g. Το τελικό προϊόν πρέπει να φυλάσσεται σε θερμοκρασία 5-10 ° C.

Στη λαϊκή ιατρική, η Kalanchoe χρησιμοποιείται πολύ ευρέως και έχει αποδείξει την αποτελεσματικότητά της.

 Εδώ είναι μερικές συνταγές που σας επιτρέπουν να αντιμετωπίσετε τις πολύ κοινές ασθένειες στο σπίτι.

 Ο φρέσκος χυμός Kalanchoe βοηθά στη θεραπεία της ρινίτιδας.
 Είναι απαραίτητο να ρίχνετε σε κάθε ρουθούνι 2-3 σταγόνες το πρωί και τη νύχτα. Η κατ 'οίκον θεραπεία με χυμό Kalanchoe διαρκεί 7-8 ημέρες. 


Σε περίπτωση φλεγμονής του μέσου ωτός 

Χρησιμοποιείται βάμμα αλκοόλης. Ενσταλάσσεται το πρωί, το απόγευμα και τη νύχτα 2 σταγόνες, μετά το οποίο το αυτί καλύπτεται με βαμβάκι ή γάζα.

Υψηλό σάκχαρο του αίματος

 Τρώγοντας τρεις φορές την ημέρα ένα κομμάτι του φύλλου ή 3 x 30 σταγόνες του χυμού μπορεί να μειώσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και να τα σταθεροποιηθεί.

Για  πονοκέφαλο(και ημικρανία)
 Κάνουμε  κατάπλασμα από φύλλο στο  μέρος, που άρχισε ο πόνος. Μετά από 20-30 λεπτά, αισθανόμαστε πλέον σημαντική ανακούφιση και μετά από 40-50 λεπτά, ο πόνος εξαφανίζεται εντελώς. Αν ο πόνος είναι αισθητός και στο άλλο μέρος του κεφαλιού, μετακινούμε το φύλλο σ’αυτή τη θέση.


Κατάπλασμα είναι η τοποθέτηση του  φυτού κατευθείαν πάνω στο δέρμα.Πλύνετε το  φύλλο  με καθαρό νερό. Στη συνέχεια απομακρύνετε  από το κάτω μέρος του τη  λεπτή   φλούδα. Τραυματίστε  το  απαλά, πχ. με  τη λαβή ενός  μαχαιριού για να βγει ο χυμός στην επιφάνεια και εφαρμόστε το επάνω  στο  δέρμα.



Δερματίτιδα, ακμή

Τρίψτε το φρέσκο παρασκευασμένο χυμό στο δέρμα. Με τακτική χρήση, όλα τα ίχνη τέτοιων εξανθημάτων θα εξαφανιστούν.

Στοματίτιδα

Τρεις φορές την ημέρα, ο χυμός συμπιέζεται στα ούλα και κάθε 15 λεπτά χρειάζεστε ένα ξεπλύνετε με βάμμα αλκοόλ. Προετοιμάστε ότι είναι επίσης απλό. Τα θρυμματισμένα φύλλα χύνεται με βότκα 1:10 και όλα επιμένουν 10 ημέρες σε σκοτεινό μέρος.

Στην γαστρίτιδα και στο γαστρικό έλκος

 ο χυμός Kalanchoe καταναλώνεται από 5 g  το πρωί, το απόγευμα και τη νύχτα. Το αποτέλεσμα γίνεται αισθητό μετά από 1-2 ώρες μετά τη χορήγηση - ο πόνος μειώνεται σημαντικά ή αποβάλλεται εντελώς. Για τα έλκη στομάχου, συνιστάται η χρήση Kalanchoe σε συνδυασμό με άλλα φάρμακα, όπως συνταγογραφείται από γιατρό.


Η διάβρωση του τραχήλου

Το βαμβάκι εμποτίζεται με χυμό, εισάγετε το στον κόλπο και κρατήστε το για 20 λεπτά. Αυτή η διαδικασία είναι αποτελεσματική στο αρχικό στάδιο. Η πορεία της θεραπείας είναι 15 ημέρες.

Μαστίτιδα

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, λιπαίνετε στη θηλή.

Κιρσοί

Το φυτικό βάμμα, το οποίο πρέπει να τρίβεται στα πόδια με κυκλικές κινήσεις το πρωί και το βράδυ για δύο μήνες, θα φέρει ανακούφιση. Μετά από ένα σύντομο διάλειμμα, η διαδικασία μπορεί να συνεχιστεί.

Μύκητας νυχιών

Οι λοσιόν από την Καλαγχόη αντιμετωπίζουν δυσάρεστη οσμή, καθώς και μυκητιακές ασθένειες.

Δυσάρεστη αναπνοή
ρίχνουμε λίγο νερό σε ένα κουτάλι, στο οποίο προσθέτουμε 30 σταγόνες χυμό kalanchoe. Το κρατάμε λίγο στο στόμα και το καταπίνουμε. Η δυσάρεστη αναπνοή εξαφανίζεται. Η χρήση των 2 x 30 σταγόνων χυμού για λίγες μέρες, μας βοηθά να απομακρύνουμε το πρόβλημα αυτό για πολύ καιρό.

Πιτυρίδα

Εάν πλύνετε τα μαλλιά σας με διάλυμα από ξύδι και χυμό σε ίσες αναλογίες μετά από κάθε πλύσιμο των μαλλιών σας, δεν θα υπάρχει ίχνος πιτυρίδας μετά από δύο εβδομάδες.

*** Παρά το γεγονός ότι το Kalanchoe είναι φυσικό φάρμακο και ουσιαστικά δεν έχει παρενέργειες, υπάρχουν και αντενδείξεις για τη χρήση του.
  Το κύριο είναι η ατομική μισαλλοδοξία. Τα παρασκευάσματα από το Kalanchoe προκαλούν μερικές φορές επίμονες αλλεργίες, οι οποίες πρέπει να βρουν αμέσως μια άλλη μέθοδο θεραπείας. Οι αλλεργικές αντιδράσεις μπορεί να συνοδεύονται από διάρροια, καούρα, δερματικά εξανθήματα. 
Επίσης, η χρήση το Kalanchoe αντενδείκνυται σε: 

  • Ηπατίτιδα, Κίρρωση του ήπατος. 
  • Εγκυμοσύνη; 
  • Μερικές ογκολογικές ασθένειες. 

Επομένως, πριν ξεκινήσετε τη θεραπεία, θα πρέπει να επισκεφθείτε το γιατρό σας και να συμβουλευθείτε τη δυνατότητα χρήσης αυτού του φαρμάκου.

0 коммент.:

Δημοσίευση σχολίου