RSS

Κυριακή 24 Μαρτίου 2019

Καλαγχοη - εξτρά ενυδάτωση του δέρματος.

Οι περισσότεροι από εμάς έχουν την Καλαγχόη γνωστή. Χρησιμοποιείται για τη θεραπεία κρυολογημάτων και φλεγμονών. Ωστόσο, τα οφέλη αυτού  φυτού δεν περιορίζονται σε αυτό. Στη βάση του, μπορείτε να ετοιμάσετε συνθέσεις θεραπείας για την καθημερινή φροντίδα του δέρματος. Οι μάσκες Kalanchoe όχι μόνο ανακουφίζουν την ακμή, αλλά και ανανεώνουν, τονίζουν, αναζωογονούν,ενυδατώνουν. Και είναι κατάλληλα για δέρμα οποιουδήποτε τύπου. 

Τα φύλλα αυτού του πολύτιμου φυτού περιέχουν 94% νερό. Αυτό σημαίνει ότι το Kalanchoe είναι ένα εξαιρετικό ενυδατικό προϊών. 
Επίσης, αυτό το φυτό έχει μια εκπληκτική ιδιότητα: τα φύλλα του παραμένουν πράσινα και χυμώδη ακόμη και στις συνθήκες ακραίας θερμοκρασίας και ξηρασίας.
 Τα φύλλα της είναι πάντα γεμάτα με υγρασία, χάρη σε ειδικά μόρια που είναι ικανά να συγκρατούν νερό. Υπάρχει ομοιότητα αυτών των μορίων με το υαλουρονικό οξύ, το κύριο μόριο που συγκρατεί το νερό του δέρματος, καθώς και η σχεδόν ίδια δομή του δέρματος και των φύλλων της Kalanchoe.
 Ως αποτέλεσμα της έρευνας, ανακάλυψαν την ικανότητα του εκχυλίσματος Kalanchoe να διεγείρει τη φυσική σύνθεση του υαλουρονικού οξέος στο δέρμα.
Έκτος αυτού η καλαγχοη περιέχει και άλλα συστατικά που επιβραδύνουν τη γήρανση, όπως:
   Βιταμίνη Ρ  -βοηθά στην ενίσχυση των αιμοφόρων αγγείων, παρέχει προστασία από επιθετικούς εξωτερικούς παράγοντες.

Φλαβονοειδή - αντιοξειδωτική λειτουργία.

Ασκορβικό οξύ - βελτιώνει  τοπικό μεταβολισμό, διεγείρει το κολλαγόνο.

Οργανικά οξέα - παρέχετε επιπλέον διατροφή στους ιστούς του δέρματος.

Ως αποτέλεσμα ενός τόσο περίπλοκου αποτελέσματος, το δέρμα αρχίζει να ανθίζει. Γίνεται τεντωμένο, ελαστικό, ακτινοβολεί φρεσκάδα και ομορφιά.

Αποτελεσματικές μάσκες



Ο χυμός Kalanchoe είναι ένα καθολικό συστατικό για καλλυντικά μείγματα. Και υπάρχουν πολλές μάσκες που βασίζονται σε αυτό. Προσφέρουμε μια επιλογή από αρκετές απλές επιλογές για την εξάλειψη των διαφόρων ελλείψεων.

Γρήγορη ενυδάτωση
Εάν το δέρμα είναι ξυρό, αφυδατωμένο, το βγάζετε με ένα απλό μείγμα:


  • 1 κ.σ. χυμός καλανχόη 
  • 1 κ.γλ. κρέμα γάλακτος 
  • 2 κ.σ. τριμμένο αγγούρι 


Τα προϊόντα ανακατεύουμε καλά. Η προκύπτουσα μάζα απλώνεται πάνω στο πρόσωπο και την αφήνεται για περίπου 20 λεπτά και στη συνέχεια το δέρμα πλένεται με χλιαρό νερό. Δώστε προσοχή! Η μάσκα δίνει ένα πρόσθετο αποτέλεσμα - ελαφρώς λευκενη.

Μάσκα λεύκανσης 
 Ανακατέψτε ένα κουταλάκι του γλυκού χυμό φυτών, αλεύρι σίτου και χυμό λεμονιού. Εφαρμόστε στο πρόσωπο για 20 λεπτά και ξεπλύνετε με ζεστό νερό.

Περιποίηση του ξηρού δέρματος
Μια αποτελεσματική μαλακτική μάσκα για ξηρό δέρμα λαμβάνεται από τρία προϊόντα:


  • 0,5 κ.σ. αλεύρι βρώμης 
  • 1 κ.γλ. φυτικό έλαιο 
  • 1 κ.γλ. χυμός καλανχόη

Το αλεύρι αραιώνεται με ζεστό νερό για να γίνει μια μάζα που μοιάζει με ζελέ. Χυμός και λάδι χύνεται σε αυτό, αναμειγνύεται και απλώνεται σε ένα λεπτό στρώμα στο καθαρό δέρμα. Εφαρμόζετε τη μάσκα για περίπου 20 λεπτά. Ξεπλύνετε με ζεστό νερό. Η μάσκα βοηθά να αντιμετωπίσετε την ξηρότητα και το ξεφλούδισμα. Και έχει επίσης αντιγηραντικές ιδιότητες - με τη βοήθειά της μπορείτε να νικήσετε τις λεπτές ρυτίδες.

Φυτική σύνθεση για κανονικά και ξηρά δέρματα
  • 1 κ.σ. χαμομήλι 
  • 1 κ.σ. τίλιο 
  • 1 κ.σ. δυόσμο
  • 2 κ.σ. χυμός καλανχόης 

Σε μείγμα ξηρών βότανα ρίχνουμε βραστό νερό (300 ml) και βράζουμε για μερικά λεπτά. Ο ψυχρός ζωμός φιλτράρεται και συνδυάζεται με χυμό. Το προκύπτον υγρό εμποτίζεται με γάζα και εφαρμόζεται στο πρόσωπο. Μετά από περίπου ένα τέταρτο, ξεπλύνετε το δέρμα με αφέψημα από βότανα. Εάν το δέρμα είναι πολύ ξηρό και άρχισε να ξεφλουδίζει, αντί για συλλογή βοτάνων , χρησιμοποιήστε μόνο ένα βότανο.

Καταπολέμηση λιπαρότητας
Για να βελτιώσετε την εμφάνιση του λιπαρού δέρματος, χρησιμοποιήστε αυτή τη συνταγή:

  • 1 κ.γλ.  μέλι
  • 2 κ.σ. χυμός καλανχόη
  • 1 κ.γλ. θρυμματισμένες νιφάδες βρώμης

Πρώτα ανακατεύετε  μέλι και χυμό. Στη συνέχεια, εισάγετε βρώμη, ανακατεύετε καλά πάλι. Αυτό είναι όλο!  Διατηρείται στο δέρμα για περίπου 15 λεπτά, αφαιρείται με κρύο νερό. Το αποτέλεσμα είναι απλά υπέροχο! Το δέρμα γίνεται ματ, λεπτό και καλά περιποιημένο.

Θεραπεία του προβληματικού δέρματος

Αν δεν θέλετε πλέον να βλέπετε ακμή και σπυράκια στον καθρέφτη, ετοιμάστε μια μάσκα ενός συστατικού. Πάρτε μερικά φύλλα Kalanchoe, τα πλένετε καλά και τα κόβετε καλά. Ο χρόνος έκθεσης αυτής της πράσινης μάσκας είναι 20 λεπτά. Στη συνέχεια πρέπει να πλύνετε με δροσερό νερό. 

Το Kalanchoe είναι ένα υπέροχο φυτό που ευχαριστεί το μάτι και έχει μεγάλα οφέλη. Οι μάσκες που βασίζονται σε αυτό θα δώσουν στην υγεία του δέρματος σας και την άψογη εμφάνιση!

Σας συνιστώ να διαβάσετε: Η τροφές που προσφέρουν άμεση ενυδάτωση.

Να είστε πάντα όμορφη!!!

0 коммент.:

Δημοσίευση σχολίου