RSS

Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019

Χεννα - δώρο για την νεότητα από τη Ανατολή.

Όλοι το γνωρίζουν. Ένα δώρο από τη σοφή Ανατολή, ένα εξαιρετικό υλικό για τη φροντίδα των μαλλιών. Αλλά αυτό το διάσημο βότανο μπορεί να δώσει πολλά χρήσιμα και την εμφάνισή μας. Η άχρωμη χέννα για το δέρμα του προσώπου έχει χρησιμοποιηθεί στην κοσμετολογία από το 1912. Ήρθε η ώρα να το εφαρμόσουμε στην πράξη.
Το Henna άχρωμο (Henna)  παράγεται από τον θάμνο της Λαυσονίας. Τα φύλλα του φυτού πλένονται σε όξινο περιβάλλον με τη βοήθεια εκχυλιστικών. Όλα τα υγρά με χρωστικές ουσίες απομακρύνονται, αλλά η σύνθεση και οι μοναδικές ιδιότητες αναζωογόνησης διατηρούνται πλήρως.

Τα μυστικά και τα οφέλη της χέννας 

Η άχρωμη χέννα για το πρόσωπο έχει ένα μοναδικό συνδυασμό σπάνιων χρήσιμων στοιχείων που έχουν θεραπευτικές, αναζωογονητικές ιδιότητες.

  • Η χρυσοφανόλη (κριζζοφανόλη) έχει αντιμυκητιασικές και αντιμικροβιακές ιδιότητες, θεραπεύοντας φουσκωτές φλεγμονές του δέρματος.
  •  Το Emodin κάνει τις μάσκες της χέννας αντιφλεγμονώδεις, καθώς έχει αναγεννητικές ιδιότητες.
  • Η καροτίνη παρέχει στο δέρμα ένα υγιές χρώμα, βελτιώνοντας την υφή του δέρματος. 
  • Το Betaine είναι γνωστό ως μια θαυμάσια φυσική ενυδατική κρέμα, έτσι οι μάσκες της χήνας συνιστώνται για ξηρό, ραγισμένο δέρμα. 
  • Το Ceaxanthin καθαρίζει το δέρμα από ακαθαρσίες. 
  • Η ρουτίνα ενισχύει τα αιμοφόρα αγγεία, έτσι ώστε η μάσκα προσώπου της χέννας να παρέχει επαρκή οξυγόνο στα κύτταρα του δέρματος. 
  • Το Pisalen έχει μια καταπραϋντική επίδραση στο προβληματικό δέρμα.
Τα αρχαία χειρόγραφα της Ανατολής λένε ότι ακόμη και σε εκείνους τους χρόνους όπου ο μεγάλος προφήτης Μωάμεθ έζησε στον κόσμο, καμία δερματική νόσο (ακόμη και μια μικρή γρατσουνιά) δεν αντιμετωπίστηκε χωρίς τη χεννα. Και η ομορφιά της εμφάνισης των Ανατολικών γυναικών ήταν κρυμμένη στα μυστικά των αρχαίων συνταγών θεραπευτικών μασκών.

Συνταγές Μάσκας

Η Henna για το πρόσωπο ως μάσκα είναι κατάλληλη για όλους (δεν είναι αλλεργική). Πριν τη διαδικασία, καθαρίστε προσεκτικά το πρόσωπο. Και θυμηθείτε ότι για να αναμίξετε τις μάσκες με Henna δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μεταλλικά δοχεία. Μετά το τέλος, χρησιμοποιήστε μια κατάλληλη θρεπτική κρέμα.

Για ξηρό δέρμα

Η μάσκα της άχρωμης χέννας θα ενυδατώνει βαθιά το ξηρό, ραγισμένο δέρμα. Κάθε κύτταρο της επιδερμίδας θα λάβει ένα φορτίο ζωής-δίνοντας δύναμη. Η επίδραση τέτοιων μασκών θα είναι άμεση, αισθητή μετά την πρώτη διαδικασία.
Θρεπτική μάσκα 
10 ml  Henna 
2 κ.γ. βραστό νερό 
1 κάψουλα βιταμίνη Α
Ανακατέψτε μέχρι να γίνει μια παχιά ομοιόμορφη μάζα. Όταν κρυώσει προσθέστε  μια κάψουλα βιταμίνης Α (το έλαιο του μπορεί να αγοραστεί στα φαρμακεία).
*** Μπορείτε να προσθέσετε γιαούρτι (10-15 ml) η 5 ml ελαιόλαδο. Εφαρμόστε τη μάσκα  για 15- 20 λεπτά.

Για λιπαρό δέρμα

Μάσκα με χέννα  θα βελτιώσει σημαντικά την κατάσταση της λιπαρής επιδερμίδας, θα αφαιρέσει την υπερβολική λάμψη. Η χεννα έχει τις ιδιότητες να ομαλοποιεί τη λειτουργία των δερματικών αδένων
Μάσκα με μέλι . 
15 ml  υγρό μέλι 
1 κ.σ. χεννα  
 Ανακατέψτε απαλά. Η μάσκα είναι έτοιμη. Η διάρκεια της δράσης είναι 20 λεπτά. Η μάσκα με μέλι εφαρμοζετε πριν από τον ύπνο.
Μάσκα με κεφίρ και χέννα .
 ζεστό νερό 
1 κ.σ. Henna  
45 - 50 ml κεφίρ  
Διαλύστε τη χεννα με λίγη ποσότητα ζεστού νερού και προσθέστε κεφίρ. Όλα προσεκτικά αναμειγνύονται. Χρόνος ανάπαυσης 20 λεπτά.

Για κανονικό δέρμα

Το κανονικό  δέρμα θα λάβει πολλά επιπλέον χρήσιμα στοιχεία. Η δομή του δέρματος θα βελτιωθεί σημαντικά. 
Μάσκα με χέννα και χυμό αλόης . 
1 κ.σ. χεννα
30 ml τζελ αλόη βέρα
Σε ζεστό νερό, προσθέστε τη σκόνη και αραιώστε για να γίνει ομοιόμορφη  μάζα. Προσθέστε το χυμό της Αλόης  και ανακατέψτε καλά. Αφήστε τη μάσκα στο πρόσωπο σας για  25 λεπτά.
Με κρόκο αυγού .
1,5 κ.σ. χεννα
1 κρόκο αυγού
15-20 ml γιαούρτη
0,5-1 μπανάνα
Σε ζεστό νερό, προσθέστε τη σκόνη και αραιώστε για να γίνει ομοιόμορφη  μάζα. Προσθέστε τον κρόκο ενός αυγού και τα υπόλοιπα συστατικά. Ανακατέψτε προσεκτικά και εφαρμόστε την μάσκα  για 20-25 λεπτά.

Για πρόβλημα δέρματος

Αυτό το καταπληκτικό φυτό μπορεί να σας απολαγει από πολλά προβλήματα (φλεγμονές, σπυράκια, cupids). Μπορεί να λευκάνει το πρόσωπό σας και να αφαιρέσει λεπτές ρυτίδες.
Με αιθέρια έλαια  (αντιφλεγμονώδη, κατά της ακμής). 
Σε μείγμα θρυμματισμένων φύλλων της Λαβσονίας (2 κουταλιές της σούπας) και ζεστό νερό, εισάγετε μερικές σταγόνες από διάφορα αιθέρια έλαια (δεντρολίβανο, έλατo, γεράνι). Ζεστάνετε απαλά τα πάντα και αφήνετε σε ένα κλειστό μπολ για 10-15 λεπτά. Εφαρμόζουμε ένα παχύ στρώμα και χαλαρώστε για 25-30 λεπτά.
Με καλλυντικό άργυλο  (καθαρισμός, από μαύρες κουκίδες). 
Σκόνη του φυτού (1 κουταλιά της σούπας) αναμεμειγμένο με κατάλληλο άργυλο (2 κουταλιές της σούπας):
  • Για λιπαρά δέρμα είναι κατάλληλο το πράσινο ή το λευκό.
  • Για ξηρό και ευαίσθητο, πάρτε τον κόκκινο άργυλο.
  • Για τα φλεγμονώδη χρειάζεστε μπλε χρώμα.
Προσθέστε σταδιακά ζεστό νερό μέχρι να σχηματιστεί ομοιόμορφος παχύρρευστος πολτός. Εφαρμόστε την μάσκα για 25-30 λεπτά.
Μάσκα με χέννα και ζελατίνη  (λεύκανση).
 1 κ.σ. χεννα 
 1 κ.γ. ζελατίνη
 χυμός μικρού αγγουριού 
 10 ml έγχυση χαμομηλιού 
Μουλιάστε τη ζελατίνη σε ζεστό νερό και αφήστε το να φουσκώσει. Προσθέστε υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε καλά. Εφαρμόστε την μάσκα για  15-20 λεπτά.
Έχοντας ανακαλύψει την άχρωμη χέννα ως μέρος σπιτικών μάσκων προσώπου, πολλές γυναίκες αρνούνται να συνεχίσουν την αναζήτηση άλλον υλικών για φροντίδα  του δέρμα τους.
Να είστε πάντα όμορφη!!! 

0 коммент.:

Δημοσίευση σχολίου