RSS

Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2019

Τυρόγαλα - ελιξίριο νεότητας για το πρόσωπο.

Οι γυναίκες σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιούν το τυρόγαλα για καλλυντικούς σκοπούς, δημιουργώντας στη βάση τους θρεπτικές μάσκες, λουτρά, λοσιόν και κοκτέιλ, που προάγουν την ανάπτυξη και ανανέωση των κυττάρων του σώματος, εξαλείφουν τοξίνες και δημιουργούν μεταβολικές διεργασίες.
 Αποδεδειγμένη θετική επίδραση στην απομάκρυνση των κηλίδων ηλικίας, των φακίδων και της ακμής του δέρματος.  Το μεγάλο πλεονέκτημα αυτών των καλλυντικών είναι η φυσικότητα  των πρώτων υλών, η απουσία τεχνητών συστατικών.
 Για περισσότερο από δύο χιλιετίες, η γαλακτοκομική κοσμετολογία βασίζεται στις γνωστές συνταγές των λουτρών της Κλεοπάτρας,  με βάση το τυρόγαλα και προσθήκη διαφόρων αρωματικών ελαίων. Αυτά τα λουτρά βοηθούν να απαλλαγούμε από νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας, ρυτίδες, να ενισχύουμε τα μαλλιά.

 Με τη βοήθειά του τυρόγαλου μπορείτε να απαλλαγείτε από την αυξημένη έκκριση σμήγματος σε περίπτωση προβληματικού και λιπαρού δέρματος, σκουπίζοντας το πρόσωπό σας με βαμβάκι που βυθίζεται στον τυρόγαλα. 

 Και αν κάνετε μάσκες για τα μαλλιά με τη χρήση του τυρόγαλου , τότε τα μαλλιά σας θα γίνουν πιο υγιή και λαμπερά.
 Επίσης, το τυρόγαλα θα σας βοηθήσει με τα ηλιακά εγκαύματα αν πάρετε ένα ζεστό μπάνιο με την προσθήκη 2-3 λίτρων τυρόγαλου.

Μερικές σπιτικές συνταγές

 Τέλεια λευκαντική μάσκα για λιπαρό δέρμα 

  •  1/3 φλιτζανιού τυρόγαλα 
  •  χυμό 1/2 λεμόνι

 Ανακατέψτε καλά και σκουπίστε το πρόσωπό σας 2 φορές την ημέρα. Μπορείτε να προσθέσετε αλεύρι βρώμης

 Σπιτική μάσκα για σύσφιξη πόρων.

  •  2 κ.σ. τυρόγαλα 
  •  1 κ. γ. αλεύρι 
  •  1  ασπράδι αυγού.

 Κρατήστε το μείγμα στο πρόσωπο για 15 λεπτά και ξεπλύνετε με νερό.

Τυρόγαλα κατά των ρυτίδων
 Η τακτική χρήση αποτρέπει το σχηματισμό ρυτίδων,αναζωογονεί, απελευθερωνει  το δέρμα από τις τοξίνες και τις ελεύθερες ρίζες.

  • 15 ml τυρόγαλα
  • 5 γρ. γιαούρτη
  • 10 γρ. άμυλο ρυζιού 
  • 5 ml ρετινόλης.

Ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί. Εφαρμόστε τη μάσκα στο πρόσωπο. Μετά από μισή ώρα, ξεπλύνετε με  μεταλλικό νερό και αμυγδαλέλαιο.

 Τονωτική μάσκα
 Για να βελτιωθεί η τόνωση της επιδερμίδας χρησιμοποιείται στις μάσκες τις φυτικές πρώτες ύλες με τυρόγαλα,  σε αναλογία 1: 2. 
Για κανονικό δέρμα, το μείγμα πρέπει να περιλαμβάνει σταφύλια, μήλα, γλυκές πιπεριές και αγγούρια και όταν είναι ξηρός τύπος δέρματος- πεπόνι, μπανάνα, βερίκοκα η λωτός.

Να είστε πάντα όμορφη!!!

0 коммент.:

Δημοσίευση σχολίου