RSS

Πέμπτη 18 Ιουνίου 2020

Οφέλη Του Κουρκουμά Για Το Δέρμα. Συνταγές

Ο κουρκουμάς, το μπαχαρικό που λατρεύουν στην ινδική κουζίνα, έχει αντισηπτικές και αντιβακτηριακές ιδιότητες καθώς και φυσικά αντιφλεγμονώδη, γι ‘αυτό είναι ιδανικό για χρήση στη φροντίδα του δέρματος. Μεταξύ άλλων καταπολεμά την ακμή και τα σπυράκια, δίνει λάμψη και φωτίζει την επιδερμίδα ενώ ταυτόχρονα βοηθάει στην εξάλειψη των διχρωμιών στον πρόσωπο.


Επιδερμίδα
Ο κουρκουμάς μπορεί να σας βοηθήσει να βελτιώσετε την όψη της επιδερμίδας του προσώπου σας. Ανακατέψτε λίγο κουρκουμά με αγγούρι ή χυμό λεμονιού και απλώστε το στο πρόσωπό σας. Αφήστε το για λίγη ώρα και κατόπιν ξεπλύνετε πολύ καλά. Με μία μόνο εφαρμογή θα σας βοηθήσει, ενώ με περισσότερες εφαρμογές θα δείτε μία απαλή λάμψη στο πρόσωπό σας.

Ελέγχει τη λιπαρότητα του δέρματος
 Το λιπαρό δέρμα μπορεί να γίνει ένας εφιάλτης. Η περίσσεια λιπαρότητας στην επιφάνεια του δέρματος οδηγεί συχνά σε λευκά ή μαύρα σπυράκια και άλλους ερεθισμούς του δέρματος. Για την επίλυση του προβλήματος της λιπαρής επιδερμίδας, ο κουρκουμάς είναι πολύ χρήσιμος.
 Ο κουρκουμάς έχει φυσικές ιδιότητες ρύθμισης της λιπαρότητας που μπορούν να βοηθήσουν στον έλεγχο της έκκρισης σμήγματος. Τα λιπαρά οξέα και οι φυτοστερόλες που περιέχει, συμβάλλουν στη μείωση των πλεοναζόντων ελαίων του δέρματος.

Ακμή
Αν έχετε προβλήματα ακμής ο κουρκουμάς μπορεί επίσης να σας βοηθήσει, έχει αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που είναι επωφελείς για τη μείωση των συμπτωμάτων της ακμής.
 Ο κουρκουμάς διαθέτει επίσης φυσικές ιδιότητες ελέγχου της λιπαρότητας, οι οποίες βοηθούν στη μείωση των εξάρσεων της ακμής.

  •  Αναμείξτε ίσες ποσότητες από κουρκουμά και μέλι και εφαρμόστε το μείγμα απευθείας πάνω στην περιοχή που προσβλήθηκε από ακμή. Αφήστε το για μια νύχτα. Το επόμενο πρωί, ξεπλύνετε με δροσερό νερό. Μπορείτε να ακολουθήσετε αυτή τη διαδικασία μία φορά την ημέρα.
  •  Ανακατέψτε ½ κ.γλ. κουρκουμά με 2 κ.γλ. σκόνη σανταλόξυλου, λίγο νερό η γάλα και απλώστε στο πρόσωπο. Θα σας βοηθήσει αρκετά στην αντιμετώπιση της ακμής και είναι πολύ καλή και φθηνή εναλλακτική σε όλα αυτά τα χημικά σκευάσματα του εμπορίου.


Απολέπιση
Άλλη μία πολύ καλή εφαρμογή που έχει ο κουρκουμάς είναι να τον χρησιμοποιήσετε σαν απολεπιστικό σώματος. Ανακατέψτε λίγο κουρκουμά σκόνη μαζί με λίγο αλεύρι και νερό και με αυτό τρίψτε όλο σας το σώμα πριν πλυθείτε.

Ραγάδες
Ένα συχνό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι έγκυες γυναίκες είναι η εμφάνιση ραγάδων. Για να τις αποφύγετε, ετοιμάστε ένα μείγμα με κουρκουμά και γιαούρτι, απλώστε στο στην κοιλιά σας για πέντε λεπτά και μετά ξεπλύνετε. Αν το κάνετε συχνά θα διατηρηθεί η ελαστικότητα του δέρματος και θα αποφευχθούν οι ραγάδες.

Έγκαυμα
Αν κατά λάθος κάψατε το χέρι σας στην κουζίνα, να μία εύκολη λύση για την αντιμετώπιση του εγκαύματος. Ανακατέψτε μία κουταλιά της σούπας με τζελ αλόης και τοποθετήστε στο μείγμα πάνω στο σημείο του εγκαύματος.

Ουλίτιδα
Ο κουρκουμάς βοηθάει επίσης στη μείωση της ουλίτιδας. Εφαρμόστε ένα μείγμα από κουρκουμά, φυσικό αλάτι και έλαιο σιναπιού στην περιοχή με το πρόβλημα δύο με τρεις φορές τη μέρα. Ξεπλύντε το στόμα σας μετά με χλιαρό νερό.

Αδυνάτισμα
Επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει ότι η πρόσληψη κουρκουμίνης που είναι το κύριο συστατικό του κουρκουμά, μπορεί να αντιμετωπίσει την υπερβολική συσσώρευση του λίπους στο λιπώδη ιστό, καθώς προκαλεί καλύτερο μεταβολισμό των λιπών. Κάτι τέτοιο έχει ως αποτέλεσμα την προοδευτική απώλεια βάρους.


Μαύροι κύκλοι 
Ανακατέψτε μια κουταλιά κουρκουμά με μια κουταλιά τζελ Αλόης και εφαρμόστε την κάτω από την περιοχή των ματιών για να διώξετε τους μαύρους κύκλους. 

Αντιγηραντική δράση
Μια μελέτη του 2010 που δημοσιεύθηκε στο Immunity & Aging, αναφέρει ότι η κουρκουμίνη θα μπορούσε να είναι μια χρήσιμη αντιγηραντική ουσία. Όχι μόνο μειώνει τον κίνδυνο πολλών ασθενειών που σχετίζονται με την ηλικία, αλλά βελτιώνει και την υγεία του δέρματος εξαιτίας των ισχυρών αντιφλεγμονωδών ιδιοτήτων της.


  • Προσθέστε 1/4 κουταλιού σούπας κουρκουμά σε ένα ασπράδι αυγού για να κάνετε μάσκα προσώπου. Χρησιμοποιώντας μια μπάλα από βαμβάκι, εφαρμόστε το μείγμα στο πρόσωπό σας. Αφήστε το για 30 λεπτά και ξεπλύνετε.
  • Εάν έχετε ρυτίδες ή λεπτές γραμμές, ανακατέψτε ¼ κ.σ. οργανική σκόνη κουρκουμά με 1 κ.σ. γιαούρτι και εφαρμόστε το μείγμα στην περιοχή όπου εστιάζετε το πρόβλημα. Αφήστε το για 20 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε με νερό. Χρησιμοποιήστε αυτή τη θεραπεία 2 ή 3 φορές την εβδομάδα.


 Θεραπεία για τις σκασμένες φτέρνες
Οι σκασμένες φτέρνες όχι μόνο σας υποχρεώνουν να κρατάτε τα πόδια σας καλυμμένα όλη την ώρα, προκαλούν επίσης πολύ πόνο. Για να βοηθήσετε στη θεραπεία τους, δοκιμάστε τον κουρκουμά.
Ως φυσικό αντιφλεγμονώδες, ο κουρκουμάς βοηθά στην αντιμετώπιση του πόνου. Επιπλέον, η αντιμικροβιακή του φύση διαδραματίζει βασικό ρόλο στην πρόληψη οποιασδήποτε μυκητιακής λοίμωξης.

  • Ανακατέψτε ½ κ.σ. κουρκουμά σε σκόνη και 1 κ.σ. έλαιο neem. Εφαρμόστε το μείγμα στις φτέρνες σας. Αφήστε το για 30 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε με χλιαρό νερό. Επαναλάβετε 1 ή 2 φορές την ημέρα.
  • Εναλλακτικά, ανακατέψτε 1 κ.σ. κουρκουμά σε σκόνη και λίγο λάδι καρύδας ή ελαιόλαδο για να δημιουργήσετε μια πάστα. Εφαρμόστε το μείγμα στις φτέρνες σας και φορέστε ένα παλιό ζευγάρι κάλτσες. Αφήστε το για μια νύχτα. Το επόμενο πρωί, ξεπλύνετε την πάστα με ζεστό νερό και ένα ήπιο σαπούνι. Ακολουθήστε αυτή τη διαδικασία μία φορά την ημέρα.
Συμβουλή
 επειδή ο κουρκουμάς μπορεί να αφήσει χρώμα στο πρόσωπο σας ,( μην σας τρομάζει - θα φύγει) χρησιμοποιήστε το βράδυ.

*Αυτό το άρθρο έχει μόνο πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν έχει σκοπό την παροχή ιατρικής συμβουλής.

0 коммент.:

Δημοσίευση σχολίου