RSS

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023

Αιγυπτιακο κίτρινο τσάι

 


Οι Άραβες σοφοί έλεγαν: «Αν οι άνθρωποι γνώριζαν για τα οφέλη της helba, θα την αγόραζαν στην τιμή του χρυσού».  Κάτι που κάθε σπίτι πρέπει να έχει στην κουζίνα και κουτί πρώτων βοηθειών για την πρόληψη και επίλυση πολλών προβλημάτων υγείας.

Βότανο για εκατό ασθένειες - τριγωνελλα.

Στην αρχαία Περσία, το fenugreek είναι γνωστό ως το αγαπημένο βότανο του Avicenna. Στην αρχαία Ελλάδα, ο Ιπποκράτης εκτιμούσε τις θεραπευτικές ιδιότητες της τριγωνελλας, χρησιμοποιώντας το για την ενίσχυση της δύναμης. Οι γυναίκες της Ανατολής το χρησιμοποιούσαν για να αυξήσουν τη γαλουχία.


Στην αρχαιότητα,  τριγωνελλα ήταν μέρος διαφόρων συνταγών ως φάρμακο για τη φαλάκρα, για τη θεραπεία πληγών, εγκαυμάτων, γαστρικών παθήσεων, ανικανότητας και διαταραχών της εμμήνου ρύσεως. Στις μέρες μας, η «υπέροχη helba» χρησιμοποιείται ως μέρος πολλών φαρμακευτικών σκευασμάτων της σύγχρονης ιατρικής.

Πώς να παρασκευάζετε κίτρινο τσάι για καθημερινή χρήση

Αυτό το ποτό έχει ένα πρωτότυπο ασύγκριτο άρωμα και γεύση. Έχει νότες βανίλιας, ξηρών καρπών και σοκολάτας ταυτόχρονα.  Ωστόσο, η κύρια αξία αυτού του ποτού δεν είναι καθόλου η γεύση - αλλά ένα εξαιρετικό όφελος για τον οργανισμό. Στην Αίγυπτο, αυτό το ποτό είναι γνωστό ως helba· προσφέρεται σε κάθε σπίτι σε επισκέπτες και τουρίστες.


Πριν φτιάξετε το τσάι Helba:
  • Ξεπλύνετε τους σπόρους της τριγωνέλλας και στη συνέχεια στεγνώστε (περίπου 2 ημέρες) σε καθαρό λευκό χαρτί. 
  • Ρίχνουμε 1 κ.σ τους σπόρους με κρύο νερό(1 φλιτζ) και βράζουμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το βρασιμό για 7-10 λεπτά. 
  • Ρίξτε ζεστό τσάι σε φλιτζάνια και είναι ετοίμο

    Προαιρετικά, μπορείτε να βάλετε τζίντζερ ή κανέλα, λεμόνι, μέλι, γάλα ή ζάχαρη στο έτοιμο τσάι. Το ποτό πίνεται και ζεστό και κρύο. Εκτός από το γεγονός ότι το αιγυπτιακό τσάι τονώνει  είναι επίσης απαραίτητο για οξείες αναπνευστικές παθήσεις και πνευμονία ως ισχυρό αποχρεμπτικό.

    Ένας άλλος τρόπος παρασκευής 

     Για να γίνει αυτό,

    •  οι ξηροί σπόροι τριγωνέλλας τηγανίζονται ελαφρώς σε χαμηλή φωτιά με συνεχή ανάδευση και αλέθονται σε μύλο καφέ. Τώρα μπορείτε να φτιάξετε κίτρινο τσάι στη μπρικη, σαν καφέ.
    •  Διαλύουμε ένα κουταλάκι του γλυκού αλεσμένους σπόρους σε 250 ml νερό, αφήνουμε να βράσει, μαγειρεύουμε για 10 λεπτά.

    Στην Αίγυπτο, αυτό το τσάι εξακολουθεί να παρασκευάζεται σε γάλα. Αυτό δίνει στο ποτό μια πιο πλούσια και εξωτική γεύση και, σύμφωνα με τους ντόπιους, ενισχύει τις ιδιότητές του.

    Πρωινό τονωτικό για καλή πέψη

    Μουλιάστε 1 κ.γ. σπόρους τριγωνέλλας σε ένα ποτήρι κρύο νερό όλη τη νύχτα. Βράζουμε το πρωί, σουρώνουμε και κρυώνουμε. Προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι. Πίνετε 30 λεπτά πριν το πρωινο σας. Αυτό το τονωτικό ενισχύει την πέψη και το νευρικό σύστημα.


    Τα οφέλη του τσαγιού helbα

    • Αποκαθιστά το έργο του γαστρεντερικού σωλήνα. Ένα φλιτζάνι έγχυσης shambhala τυλίγει τον γαστρικό βλεννογόνο, προστατεύοντάς τον από τις επιπτώσεις του αλκοόλ και των πικάντικων τροφίμων. Εάν πίνετε συνεχώς τσάι από το Helba, θα αποκαταστήσει την οξύτητα στο στομάχι και θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από έλκη στομάχου.
    • Αντιμετωπίζει καλά τις λοιμώξεις του ουρογεννητικού συστήματος, η τριγωνελλα βοηθά στην απομάκρυνση των λίθων και της άμμου από τα νεφρά και την ουροδόχο κύστη, ανακουφίζει από τη φλεγμονή.
    • Έχει αποδειχθεί καλά στη θεραπεία του σακχαρώδη διαβήτη, επειδή περιέχει ουσίες που μειώνουν τη γλυκόζη στο αίμα.
    • Αποτελεσματικό στη θεραπεία γυναικείων ασθενειών. Η σύνθεση του φυτού περιέχει ουσίες παρόμοιες με τις γυναικείες ορμόνες(εδώ). Οι γυναίκες συμβουλεύονται να πίνουν helba για την αποκατάσταση των ορμονικών επιπέδων και τη θεραπεία της υπογονιμότητας.
    • Αντιμετωπίζει τα κρυολογήματα. Λόγω των ιδιοτήτων της μείωσης της θερμοκρασίας και της αφαίρεσης του φλέγματος, το έγχυμα από το helba είναι σε θέση να θεραπεύσει ένα κρυολόγημα στα πρώτα του συμπτώματα.
    • Συμβάλλουν στην ομαλοποίηση της αρτηριακής πίεσης. Το Fenugreek περιέχει ουσίες που μειώνουν τη χοληστερόλη και μειώνουν την αρτηριακή πίεση, επομένως συνιστάται για υπέρταση.
    • Η λήψη κίτρινου τσαγιού συνιστάται στους ανθρώπους να αυξήσουν την όρεξή τους στη μετεγχειρητική περίοδο.
    •  Το τσάι Helba οι ευεργετικές του ιδιότητες βοηθούν τους άνδρες να αυξήσουν τη δραστικότητα.
    •  Επίσης, το κίτρινο τσάι helba, οι ιδιότητες του είναι αποτελεσματικές σε περίπτωση διαταραχών της εμμήνου ρύσεως, ανακουφίζει την κατάσταση κατά την εμμηνόπαυση. 
    • Μη ικανοποιητική κατάσταση του νευρικού συστήματος- διανοητική κόπωση, εξασθένηση της μνήμης, μειωμένη συγκέντρωση προσοχής και νοητικές ικανότητες, κατάθλιψη, χρόνια κόπωση, νευρασθένεια.

    Να ειστε πάντα καλα!

    0 коммент.:

    Δημοσίευση σχολίου