RSS

Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020

Δαφνέλαιο- ιδιότητες και πως να το φταίξουμε μονη μας


 Το Δαφνέλαιο (Laurel Oil) βγαίνει από την έγχυση σε ελαιόλαδο των καρπών και φύλλων του φυτού. Η Δάφνη  είναι γνωστή από την αρχαιότητα για τις αντισηπτικές, αντιφλεγμονώδεις και καταπραϋντικές ιδιότητες των φύλλων και των καρπών της. Χρησιμοποιήθηκε από τον Ιπποκράτη για την παρασκευή ιαματικών σκευασμάτων, ενώ τη συναντάμε και στη μεταγενέστερη λαϊκή φαρμακολογία.

 Τα φύλλα και οι καρποί της δάφνης περιέχουν αιθέρια έλαια, αλκαλοειδή, ταννίνη, είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, Ε και λιπαρά οξέα όπως λαουρικό, παλμιτικό και ελαιϊκό οξύ.

  • Στην ελληνική παράδοση συναντάμε το δαφνέλαιο ως ιδανικό για την πνευματική εργασία, καθώς βοηθά στη διαύγεια και την αυτοσυγκέντρωση. 
  • Εκτονώνει τη νευρική ένταση, τονώνει τον εξασθενημένο οργανισμό και καθυστερεί τη γήρανση. Η ευωδία του μας αφυπνίζει και φανερώνει την ευγενή όψη του εαυτού μας.
  • Eπίσης χρησιμοποιείται παραδοσιακά σαν ανακουφιστικό των κουρασμένων μυών και των ταλαιπωρημένων αρθρώσεων. 
  • Βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και αποτρέπει την αθηροσκλήρωση
  • Βελτιώνει τη λειτουργία του εγκεφάλου και διεγείρει τη μνήμη
  •  Ρυθμίζει την εμμηνόρροια
  • Διεγείρει την αποβολή υγρών και ανακουφίζει από ασθένειες που σχετίζονται με την κατακράτηση νερού, καθώς ταυτόχρονα αποτοξινώνει το σώμα
  • Το λάδι δάφνης χρησιμοποιείται ως αντιρευματικό βοήθημα για τη μείωση της φλεγμονής και την ανακούφιση του πόνου
  • Αυτό το λάδι είναι γνωστό για τις αντιβιοτικές του ιδιότητες. Αυτό σημαίνει ότι αναστέλλει την ανάπτυξη μικροβίων, βακτηρίων ή μυκήτων στο σώμα.

Είναι από τα πιο γνωστά παραδοσιακά καλλυντικά σκευάσματα που χρησιμοποιήθηκαν για την περιποίηση των μαλλιών, ειδικά στην Κρήτη. Προστατεύει και ενισχύει τη δομή της τρίχας, τρέφει, δυναμώνει και δίνει λάμψη στο μαλλιά χάρη στις μαλακτικές και ενυδατικές του ιδιότητες, προσφέρει σημαντική βοήθεια στην αντιμετώπιση της ψαλίδας, προστατεύει τα μαλλιά από το σπάσιμο είναι ιδανικό για γυναίκες και άνδρες με μόνιμο ή εποχικό πρόβλημα τριχόπτωσης. Καλό είναι να αποφεύγεται η χρήση του σε ξανθές τρίχες γιατί τις χρωματίζει.

Δαφνέλαιο χρήση για τα μαλλιά – Με τι τρόπο να το χρησιμοποιήσουμε;

Πως να φτιάξουμε δαφνέλαιο στο σπίτι μας


30 γρ. Φύλλα δάφνης 

250 ml ελαιόλαδο (μπορεί να χρησιμοποιηθεί ηλιέλαιο)

1-2 κάψουλες βιτ. Ε

Πάρτε ένα μικρό δοχείο με καπάκι. Τρίψτε τα φύλλα δάφνης και καλύψτε τα με λάδι.

Τοποθετήστε το βάζο με φύλλα και λάδι σε δροσερό, σκοτεινό μέρος. Αφήστε το για 30- 40 ημέρες, ανακινήστε το μείγμα κατά καιρούς.

Μετά στραγγίστε το μέσω  σουρωτήρι και ρίξτε  σε άλλο αποστερούμενο δοχείο. Προσθέστε βιτ. Ε για καλύτερη συντήρηση. Αποθηκεύστε το αρωματικό υγρό σε δροσερό μέρος.

0 коммент.:

Δημοσίευση σχολίου