RSS

Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020

Δαφνέλαιο χρήση για τα μαλλιά – Με τι τρόπο να το χρησιμοποιήσουμε;


Τα  έλαια έχουν ευεργετικές ιδιότητες για τα μαλλιά. Μερικά από τα πιο δημοφιλή είναι το δεντρολίβανο, το δαφνέλαιο, η τσουκνίδα και η αλόη. Εκτός από την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης, καταπολεμούν την πιτυρίδα, τη ξηροδερμία, λοιμώξεις της κεφαλής και το σπάσιμο των τριχών. Τα φυτά αυτά, βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος και δυναμώνουν τα μαλλιά και τα τριχοθυλάκια. Τα αποτελέσματα από την εφαρμογή και την χρήση τους είναι πραγματικά εντυπωσιακά!

Δαφνέλαιο

Δυναμώνει τα μαλλιά – Είναι η κύρια ιδιότητα του ελαίου δάφνης. Είναι πλούσιο σε βιταμίνη Ε και Α, τονώνει και αναζωογονεί την τρίχα. Περιέχει χρήσιμα λιπαρά οξέα, ιδανικά για ταλαιπωρημένα και ξηρά μαλλιά. Τα προστατεύει από την ψαλίδα και την τριχόπτωση. Η χρήση του είναι κατάλληλη για άντρες και γυναίκες.


Αναπτύσσει νέες τρίχες – Το δαφνέλαιο για την τριχόπτωση είναι το απόλυτο φάρμακο της φύσης όπως και το δεντρολίβανο. Ο συνδυασμός και των δύο αυτών ελαίων μαζί, μπορεί να έχει ακόμη καλύτερα αποτελέσματα κατά της τριχόπτωσης.


Χαρίζει απαλή και λαμπερή επιδερμίδα – Το ελαϊκό οξύ που περιέχει προσφέρει λαμπερή και απαλή επιδερμίδα. Από ανέκαθεν το έλαιο του, χρησιμοποιούνταν κατά των δερματικών προβλημάτων.


Εμποδίζει το σπάσιμο των τριχών – Το δαφνέλαιο έχει μαλακτικές ιδιότητες, κάνει τα μαλλιά να χτενίζονται ευκολότερα. Τα μαλακώνει δίνοντας τους την απαραίτητη λιπαρότητα. Ωστόσο, θέλει αρκετές φορές ξεβγάλσιμο με νερό, 2 με 3, κατά το λούσιμο γιατί είναι αρκετά λιπαρό. 


Καταπολεμά την πιτυρίδα και ξηροδερμία – Η ξηροδερμία προκαλεί πιτυρίδα. Το δαφνέλαιο καταπολεμώντας την ξηροδερμία, κερδίζει και την μάχη κατά της πιτυρίδας!


Σκουραίνει το χρώμα των μαλλιών – Για μερικούς ανθρώπους αυτό είναι πλεονέκτημα, για άλλους όμως που θέλουν να αφήσουν ανοιχτό το φυσικό χρώμα των μαλλιών τους είναι ένα μικρό ”κατά” μέσα στα τόσα πολλά υπέρ του.


Πως μπορεί να  χρησιμοποιηθεί

Σε σπρέι – Μπορούμε να βάλουμε το έλαιο δάφνης σε ένα μικρό μπουκαλάκι με αντλία σπρέι και να ψεκάζουμε το τριχωτό της κεφαλής 2 με 3 φορές την εβδομάδα για ένα μήνα.


Σε σταγόνες στην περιοχή που έχει τριχόπτωση. Ρίχνουμε λίγες σταγόνες ”δαφνόλαδο” στα σημεία που έχουμε αραίωση στα μαλλιά αλλά και στο υπόλοιπο κεφάλι. Κάνουμε ένα ελαφρύ μασάζ, απλώνοντας το σε όλο το κεφάλι μας. 


Χρησιμοποιείται το Δαφνέλαιο σε βρεγμένα μαλλιά πριν από το λούσιμο. Ανάλογα με το μήκος των μαλλιών σας, τοποθετήστε μια ποσότητα στο τριχωτό της κεφαλής και κάντε απαλό μασάζ με τις άκρες των δακτύλων σας απλώνοντάς το σε όλο το μήκος των μαλλιών σας. Αφήστε το προϊόν να δράσει για μερικά λεπτά και στη συνέχεια λούστε τα μαλλιά σας. 
Επαναλάβετε 3-4 φορές την εβδομάδα.


Στο σαμπουάν μας – Βάζουμε μερικές σταγόνες δαφνέλαιου μέσα στο μπουκάλι από το σαμπουάν μας. Το ανακινούμε καλά για να δέσουν μεταξύ τους και λουζόμαστε με αυτό.


Με μία ζεστή βρεγμένη πετσέτα στο κεφάλι αφού πρώτα έχουμε απλώσει το δαφνέλαιο στα μαλλιά μας. Η ζέστη βοηθάει την καλύτερη απορρόφηση του ελαίου από την επιδερμίδα μας, βοηθώντας έτσι τα τριχοθυλάκια στην καλύτερη θρέψη και ανάπτυξη τους. Αφήνουμε την πετσέτα 30 λεπτά στο κεφάλι μαζί με το έλαιο της δάφνης. Στο τέλος, ξεπλένουμε τα μαλλιά με σαμπουάν.

0 коммент.:

Δημοσίευση σχολίου