RSS

Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020

Φύλλα μουριά και μούρα για λεύκανση, ενυδάτωση, αναγέννηση του δέρματος.

Mulberry - εκπληκτικά νόστιμα και θρεπτικά μούρα που αποτιμώνται σε όλο τον κόσμο. Λευκή μουριά στην κινεζική ιατρική είναι γνωστή εδώ και χιλιάδες χρόνια.  Το εκχύλισμα φύλλων Mulberry ήταν ένα αγαπημένο καλλυντικό φάρμακο ιαπωνικής γκέισας. Είναι αποτελεσματική φυσική θεραπεία για τη διατήρηση της λείας επιδερμίδας. Ενυδατώνει το δέρμα και εξομαλύνει την επιδερμίδα, μειώνει την εμφάνιση των κηλίδων ηλικίας. Έχει αντιοξειδωτική επίδραση στο δέρμα, αποτρέποντας τις οξειδωτικές επιδράσεις των ελεύθερων ριζών. Και είναι ακριβώς αυτές οι ιδιότητες του μουριού που το καθιστούν ελκυστικό ως συστατικό των φυσικών αντιγηραντικών καλλυντικών.

Χημική σύνθεση

Τα φύλλα της λευκής μουριάς περιέχουν
 τανίνες 
φλαβονοειδή  
κουμαρίνες, 
οργανικά οξέα, ρητίνες, αιθέρια έλαια 
στερόλες (β-σιτοστερόλη, capsterin). 

Τα φρούτα περιέχουν έως και 12% σάκχαρα (μερικές φορές μέχρι 23%), που αντιπροσωπεύονται κυρίως από μονοσακχαρίτες, 
περίπου 1,5% αζωτούχες ουσίες, 
0,1% φωσφορικό οξύ, 
φλαβονοειδή, καροτένιο, πηκτίνη, οργανικά οξέα,
βιταμίνες Ρ, C, Α, ΡΡ, ομάδας Β και τανίνες. 
Επιπλέον, περιέχει ασβέστιο, κάλιο, σίδηρο, λιπαρά οξέα (λινολεϊκό, ελαϊκό, παλμιτικό κ.λπ.), αιθέριο έλαιο, ρητίνες, αμινοξέα, φλαβονοειδή, καροτίνη, κουμαρίνες, αλδεΰδες, πηκτίνη, στεροειδή και πολλά άλλα.

Χρήσιμες ιδιότητες του εκχυλίσματος 


  • Τρέφει τέλεια το δέρμα.
  • Έχει αποτέλεσμα λεύκανσης.
  • Αφαιρεί απαλά τις ακαθαρσίες και τα νεκρά κύτταρα.
  • Αναζωογονεί και αποκαθιστά τις μεταβολικές διεργασίες.
  • Βοηθά στην καταπολέμηση των επιβλαβών επιπτώσεων του ήλιου.
  • Έχει ενυδατική δράση.
  • Επιταχύνει την αναγέννηση, βοηθάει στα εγκαύματα, τραύματα και άλλους τραυματισμούς.
  • Εξαλείφει την πιτυρίδα.
  • Χρησιμοποιείται για ιατρικούς σκοπούς


Τα οφέλη της μουριάς για το δέρμα:


Αναζωογονεί. Ο μουριάς, όπως και άλλα μούρα, περιέχει μια μεγάλη ποσότητα αντιοξειδωτικών, που είναι απαραίτητα για να παραμείνει το δέρμα μας νεαρό και όμορφο.

Καθαρίζει. Λόγω της περιεκτικότητας σε διάφορα οξέα (μηλικό, κιτρικό, κλπ.), Η ουσία καθαρίζει απαλά τους πόρους και τα κύτταρα του δέρματος. Το δέρμα γίνεται λαμπερό, εύπλαστο και απαλό.

 Ρυθμίζει τη σύνθεση της μελανίνης  που βρίσκεται στο δέρμα, τα μαλλιά κλπ., Αυτό σας επιτρέπει να απαλλαγείτε από τα σημεία ηλικίας και άλλα ελαττώματα του δέρματος. Για να ανανεώσετε το δέρμα σας, οι ειδικοί συνιστούν να παίρνετε χυμό ή τσάι από αυτό το μούρο.

Ενυδατώνει.  Η παρουσία εκχυλίσματος μούρων στα καλλυντικά κάνει το δέρμα πιο μαλακό και πιο λαμπερό.

Μια άλλη λειτουργία της μουριάς στα καλλυντικά είναι αρκετά ενδιαφέρουσα: η λεγόμενη σκόνη μετάξι - ένα λιποδιαλυτό συστατικό με τη μορφή σκόνης - δρα ως συστατικό ενυδάτωσης, καθώς και ένας παράγοντας που μπλοκάρει την υπεριώδη ακτινοβολία.

Τα οφέλη από τα μαλλιά της μουριάς:

Αναζωογονεί τα τριχοθυλάκια, προάγει την ανάπτυξη. Εάν υποφέρετε από την απώλεια μαλλιών, ο μουριάς θα έρθει σε πρακτικό, θρέφει το θυλάκιο της τρίχας, προάγει την ανάπτυξη των μαλλιών και αποτρέπει την τριχόπτωση.

Διατηρεί το φυσικό χρώμα των μαλλιών. Με τη ρύθμιση της σύνθεσης της μελανίνης, ο μουριάς σας επιτρέπει να διατηρείτε το φυσικό χρώμα των μαλλιών περισσότερο, εξαλείφοντας τα πρώτα γκρίζα μαλλιά.

Τρέφει τα μαλλιά. Εάν, λόγω συχνών πειραμάτων, τα μαλλιά σας έχουν γίνει λεπτά και εύθραυστα, ο μουριάς μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εναλλακτική λύση στα φάρμακα ή τα καλλυντικά για την αποκατάστασή τους.
Αν ψάχνετε για μια φυσική θεραπεία για να αποκαταστήσετε και να διατηρήσετε τη φυσική ομορφιά των μαλλιών και του δέρματός σας, ο μουριάς θα είναι μια καλή λύση.

Σπιτικες συνταγες

Για την προετοιμασία της λοσιόν, χρησιμοποιούνται τα φύλλα, η ρίζα και το φλοιό του δέντρου.

 Φύλλα
  Χύστε τα  με  βραστό νερό και βάλτε σε αργή φωτιά. Μετά από ένα τέταρτο , μπορείτε να αφαιρέσετε και να αφήσετε στην άκρη για να κρυώσει. Σε  καθαρό δέρμα του προσώπου και του λαιμού εφαρμόζουμε  έγχυση με βαμβάκι. Επίδραση: δρα σαν λοσιόν (καθαρίζει, απολυμαίνει, ενυδατώνει).

Φλοιός
Αλέστε το φλοιό, πάρτε 2 κουταλιές της σούπας την προκύπτουσα σκόνη και ρίξτε βραστό νερό (500 ml). Αφήνουμε να κρυώσει, στέλεχος και ψυγείο. Εφαρμόστε την έγχυση ως λοσιόν. Σκουπίστε το πρόσωπό σας το πρωί και το βράδυ. Χρησιμοποιηται για ακμή,σπυράκια.


Ενυδατική μάσκα για όλους τύπους δερματος

 1 κ. σ. γιαούρτι 
 1 κ. σ. πολτοποιημένα μούρα  
 Αλεύρι  βρώμης 
Ανακατεύετε γιαούρτι με πολτοποιημενη μουριά.
Προσθέστε αλεύρι από βρώμη, ώστε να γίνει κρεμωδη μιγμα. Εφαρμόστε τη μάσκα στο πρόσωπο και λαιμό και μετά από 20 λεπτά ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

Θρεπτική μάσκα

1 κ.γ. μέλι
2 κ.γ. πολτοποιημένα μούρα
1 κ.γ. σιμιγδάλι
Ανακατέψτε όλα τα υλικά. Αν θέλετε να γίνει πιο παχύρρευστη προσθέστε αλεύρι βρώμης. Αντί για μέλι μπορείτε να χρησιμοποιητε πορτοκάλι. Απλώστε τη μάσκα για 10-20 λεπτά και βγάλτε με χλιαρό νερό.  

Να είστε πάντα όμορφες!!!

0 коммент.:

Δημοσίευση σχολίου