RSS

Τρίτη 17 Μαρτίου 2020

Η λεκιθίνη- όχι μόνο για αδυνάτισμα.

Η λεκιθίνη είναι μια οργανική ουσία που μοιάζει με λιπαρά και είναι ένα σύμπλεγμα φωσφολιπιδίων. Είναι, χωρίς υπερβολή, καύσιμο για το ανθρώπινο σώμα. Είναι ένα δομικό υλικό για κυτταρικές μεμβράνες. Ενισχύει το νευρικό σύστημα, απαραίτητο για το ήπαρ και τον εγκέφαλο. Για να διαπιστωθεί ο μεταβολισμός των λιπιδίων στο ανθρώπινο σώμα, η ομαλοποίηση του επιπέδου της χοληστερόλης στο αίμα βοηθά επίσης τη λεκιθίνη. Οι ενδείξεις για τη χρήση αυτού του φαρμάκου είναι πολύ ευρείες. Είναι απαραίτητο τόσο για την ανάπτυξη του αναπτυσσόμενου οργανισμού όσο και για τη διατήρηση της υγείας των ανθρώπων της ώριμης ηλικίας.


Λεκιθίνη για την υγεία του ήπατος
Αυτό το φάρμακο είναι ο καλύτερος φίλος του ήπατος. Η μεγαλύτερη ποσότητα λεκιθίνης στο σώμα μας βρίσκεται σε αυτό το σώμα - το 65% του συνόλου. Ως εκ τούτου, η λεκιθίνη φαρμάκου συνταγογραφείται για οποιεσδήποτε παθολογικές καταστάσεις ήπατος - ηπατίτιδα, ηπατική παχυσαρκία, δηλητηρίαση, κίρρωση.

Με τη δηλητηρίαση με οινόπνευμα, η λεκιθίνη θα υποστηρίξει επίσης την υγεία του ήπατος και θα μειώσει τα δυσάρεστα συμπτώματα των συμπτωμάτων απόσυρσης (hangover). Ενεργοποιεί την ικανότητα του σώματος να αντιστέκεται στις τοξίνες και διεγείρει την παραγωγή χολής, προκαλεί την ενεργό αναγέννηση (αποκατάσταση) των ηπατικών κυττάρων. Αν και οι πότες πρέπει να αντιμετωπίζουν όχι το συκώτι, αλλά το κεφάλι.

Επιπλέον, η λεκιθίνη είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που μπορεί να απομακρύνει τις τοξίνες από το σώμα.

Χοληστερίνη- Λεκιθίνη
Δεδομένου ότι η χοληστερόλη βρίσκεται στα ίδια τρόφιμα με τη λεκιθίνη, τα οφέλη και οι βλάβες της κατανάλωσης τέτοιων τροφών φαίνεται να εξισώνονται. Η λεκιθίνη διατηρεί τη χοληστερόλη διαλυμένη και, συνεπώς, αποτρέπει την εναπόθεσή της στους τοίχους των αιμοφόρων αγγείων. Επιπλέον, η λεκιθίνη που εισέρχεται στο σώμα βοηθά στην εξάλειψη της χοληστερόλης που έχει ήδη αρχίσει να κατατίθεται, μειώνοντας το συνολικό της επίπεδο κατά 15-20%.

Επιπλέον, η λεκιθίνη ενεργοποιεί τη δραστηριότητα των ενζύμων στην αποικοδόμηση των λιπών, σταθεροποιεί το μεταβολισμό του λίπους και προάγει την καλύτερη απορρόφηση των βιταμινών Α, D, Ε και Κ. 
Τα φωσφολιπίδια ενεργοποιούν τη μικροκυκλοφορία στο σώμα. Επομένως, η λεκιθίνη, με ουσιαστικά καμία παρενέργεια, είναι απαραίτητη για την πρόληψη των καρδιακών παθήσεων και της αθηροσκλήρωσης. Είναι επίσης συνταγογραφείται σε ασθενείς κατά την περίοδο αποκατάστασης μετά από καρδιακές προσβολές και εγκεφαλικά επεισόδια.

Για μικρές ιδιοφυΐες

Η λεκιθίνη είναι απαραίτητη για το παιδί από τις πρώτες ημέρες της ζωής - κυρίως για το σχηματισμό και την ανάπτυξη του κεντρικού νευρικού συστήματος. Όταν θηλάζει, το μωρό λαμβάνει λεκιθίνη με το μητρικό γάλα. Εάν, για κάποιο λόγο, δεν είναι δυνατή η φυσική σίτιση, η έλλειψη λεκιθίνης πρέπει να εξαλειφθεί επιπλέον.

Το σώμα των παιδιών είναι επίσης ιδιαίτερα ευάλωτο σε έλλειψη λεκιθίνης κατά τη διάρκεια του στρες. Οι πρώτες σοβαρές εμπειρίες ξεκινούν κατά τη διάρκεια της περιόδου προσαρμογής, πρώτα στο νηπιαγωγείο, στη συνέχεια στο σχολείο. Υπάρχει ξεχωριστή συζήτηση για τους πρώτους βαθμολογητές. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η λεκιθίνη είναι απλά απαραίτητη. Διεγείρει την εγκεφαλική δραστηριότητα, μειώνει την κόπωση. Βελτιώνει τη μνήμη, την προσοχή, αυξάνει την αντοχή στο στρες.


Για τους μαθητές, η λεκιθίνη με τη μορφή ενός gel είναι καλύτερο. Μια άλλη επιλογή είναι η λεκιθίνη σε διαλυτές κάψουλες. Τα παιδιά σπάνια αρνούνται ένα βιταμινούχο ποτό. Τις περισσότερες φορές, η λεκιθίνη των παιδιών περιέχει ένα σύμπλεγμα βιταμινών απαραίτητο για ένα αναπτυσσόμενο σώμα.

Η λήψη λεκιθίνης είναι αποτελεσματική σε πολλές ασθένειες, καθώς και για την πρόληψή τους. Για παράδειγμα, με φυσικό και ψυχοσυναισθηματικό στρες, συνεχές άγχος, η λήψη λεκιθίνης θα βοηθήσει στη βελτίωση της γενικής κατάστασης του σώματος και του νευρικού συστήματος.

Η λεκιθίνη είναι ικανή να προστατεύει την βλεννογόνο μεμβράνη του γαστρεντερικού σωλήνα από επιβλαβείς επιδράσεις. Ως εκ τούτου, η λήψη του ενδείκνυται για άτομα που πάσχουν από γαστρίτιδα, κολίτιδα και πεπτικό έλκος.

Με την ψωρίαση και τη δερματίτιδα, η λήψη λεκιθίνης θα μειώσει σημαντικά τα δυσάρεστα συμπτώματα. Ως εκ τούτου, χρησιμοποιείται συχνά στην περίπλοκη θεραπεία των δερματικών παθήσεων.

Η λεκιθίνη συνταγογραφείται επίσης για διάφορες γυναικείες ασθένειες, μέχρι τον καρκίνο της μήτρας. Ως εκ τούτου, η αποδοχή του είναι μια καλή πρόληψη του καρκίνου της περιοχής των γυναικείων γεννητικών οργάνων.

Μια άλλη μαγική ιδιότητα της λεκιθίνης είναι η ικανότητα ομαλοποίησης του σακχάρου στο αίμα. Ενισχύει τις κυτταρικές μεμβράνες του παγκρέατος, συγκεκριμένα τα βήτα κύτταρα, τα οποία ευθύνονται για την παραγωγή ινσουλίνης. Έτσι, στον σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1, η λεκιθίνη μειώνει την εξωτερική ζήτηση ινσουλίνης. Στον διαβήτη τύπου 2, αντισταθμίζει την έλλειψη φωσφολιπιδίων και βασικών λιπαρών οξέων.

Η λεκιθίνη είναι επίσης απαραίτητη για τον εγκέφαλο. Αποδεικνύεται ότι η κανονική πρόσληψη λεκιθίνης μπορεί να σταματήσει την πολλαπλή σκλήρυνση (διάσπαση της θήκης μυελίνης του εγκεφάλου), να βελτιώσει την εγκεφαλική δραστηριότητα στη νόσο του Πάρκινσον και στο σύνδρομο Alzheimer.

Τέτοιες ποικίλες και ευρείες ενδείξεις για τη χρήση λεκιθίνης εξηγούνται πολύ απλά - περιέχονται στα κύτταρα όλων των συστημάτων του σώματος. Ωστόσο, δεν έχει σοβαρές παρενέργειες.

Πώς το σώμα απαντά στην έλλειψη λεκιθίνης;

Ο πρώτος που υποφέρει από έλλειψη λεκιθίνης είναι το νευρικό σύστημα. Μία διαταραχή μνήμης, συνεχείς μεταβολές της διάθεσης, μειωμένη προσοχή και αϋπνία είναι τα κύρια συμπτώματα της έλλειψης λεκιθίνης στο σώμα.

Επιπλέον, αν η λεκιθίνη που τροφοδοτείται με τρόφιμα δεν είναι αρκετή για ένα άτομο, αρχίζει δυσπεψία - απόρριψη λιπαρών τροφών, συχνή διάρροια και φούσκωμα. Σταματά το έργο του ήπατος και των νεφρών.


Η αρτηριακή πίεση μπορεί να αυξηθεί, οι ασθένειες του γαστρεντερικού σωλήνα, της καρδιάς και των αιμοφόρων αγγείων, καθώς και η πρόοδος των αρθρώσεων.

Φυσικές πηγές λεκιθίνης

Το όνομα της ουσίας προέρχεται από την ελληνική "λεκίθω", που σημαίνει "κρόκος αυγού". Συνεπώς, υπάρχει επαρκής ποσότητα λεκιθίνης στα αυγά, καθώς και σε τρόφιμα που περιέχουν μεγάλη ποσότητα λίπους - βοδινού ή κοκκώδους ήπατος, σπόρων και καρπών, ψαριών, ηλιελαίου και κρέατος.


Ορισμένα φρούτα και λαχανικά περιέχουν επίσης λεκιθίνη. Έτσι, πολλά λεκιθίνη στα όσπρια, ιδίως στη σόγια. Οι πρώτες ύλες για την παραγωγή βιομηχανικής λεκιθίνης είναι συνήθως το σογιέλαιο, η σόγια και τα μεταποιημένα προϊόντα.

0 коммент.:

Δημοσίευση σχολίου