RSS

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

Η αντιστροφή του χρόνου με βιταμίνη C


Η αντιστροφή του χρόνου με βιταμίνη CΗ βιταμίνη C είναι ζωτικής σημασίας για το σώμα σας και παίζει σημαντικό ρόλο στη διατήρηση υγιούς ελαστικού δέρματος. Ενώ ένα νεανικό δέρμα είναι γεμάτο από βιταμίνη C, η γήρανση του δέρματος χάνει φυσικά τη συγκεκριμένη ουσία με την πάροδο του χρόνου. Άλλοι παράγοντες, όπως η έκθεση σε υπεριώδη ακτινοβολία, οι ρύποι και ο καπνός του τσιγάρου συνθέτουν την πτώση της βιταμίνης C συμβάλλοντας στα σημάδια της γήρανσης. Τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε να αντεπιτεθείτε στην αναπλήρωση των επιπέδων του δέρματος σας με βιταμίνη C αντιστρέφοντας την επίδραση του χρόνου.
Ρυτίδες
Μία από τις πιο ισχυρές λειτουργίες της βιταμίνης C είναι ο ρόλος της στην παραγωγή του κολλαγόνου, μια πρωτεΐνη που δίνει στο δέρμα σας την ελαστικότητά του. Καθώς μεγαλώνετε, το κολλαγόνο διασπά και τις ρυτίδες που αρχίζουν να σχηματίζονται. Σταθεροποιώντας τα επίπεδα του δέρματος σας αντιμετωπίζετε τον σχηματισμό ρυτίδων αυξάνοντας την παραγωγή κολλαγόνου.
Κηλίδες
Η αντιμετώπιση κηλίδων δεν απαιτεί χημικές φλούδες και λέιζερ. Αποδεικνύεται ότι η βιταμίνη C μπορεί να έχει σχεδόν τα ίδια αποτελέσματα! Οι κηλίδες είναι ουσιαστικά ζημιά από τον ήλιο, και η βιταμίνη C είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό, που φαίνεται να μειώνει τον αριθμό κυττάρων που εκτέθηκαν στον ήλιο καθώς και την αντίστροφη σχετιζόμενη με την ηλικία βλάβη στο δέρμα. Σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστά το αντηλιακό, απλώς προστατεύει και επισκευάζει τη UV ζημία, όπως τον αποχρωματισμό και τις λεπτές γραμμές.
Γήρανση
Η λήψη βιταμίνης C μέσω ενός συμπληρώματος ή τροφίμου είναι ευεργετική όχι μόνο για την υγεία σας, αλλά για τα συγκεκριμένα σημάδια της γήρανσης. Στην πραγματικότητα, η τοπική εφαρμογή της βιταμίνης C στο δέρμα μπορεί να είναι 20 φορές πιο αποτελεσματική από τη λήψη από το στόμα. Η βιταμίνη C πωλείται σε ένα ευρύ φάσμα προϊόντων, από ορό έως λοσιόν. Αναζητήστε προϊόντα που περιέχουν μεταξύ 3% και 10% της βιταμίνης και περιλαμβάνουν το δραστικό συστατικό ασκορβικό οξύ ή L-ασκορβικό οξύ.
Η αντιστροφή του χρόνου με βιταμίνη CΔώστε ιδιαίτερη προσοχή στη συσκευασία. Όλα τα αντιοξειδωτικά, συμπεριλαμβανομένης της βιταμίνης C, είναι ευάλωτα στην υποβάθμιση της παρουσίας του αέρα και του φωτός.
Εφαρμόστε τη βιταμίνη C μία φορά την ημέρα. Σε σπάνιες περιπτώσεις, η τοπική εφαρμογή της βιταμίνης C μπορεί να προκαλέσει κάποια ήπια ξηρότητα ή ξεφλούδισμα. Για να καταπολεμήσετε αυτή την παρενέργεια χρησιμοποιήστε μια ενυδατική κρέμα. 
Ο συνδυασμός των βιταμινών C και Ε αποτελεί το τελειωτικό χτύπημα της γήρανσης.
Το χρονικό διάστημα από τη στιγμή που θα αρχίσετε να χρησιμοποιείτε βιταμίνη C μέχρι να δείτε τα αποτελέσματα ποικίλλει ανάλογα με το κάθε άτομο. Ενώ σε μερικούς ανθρώπους οι αλλαγές είναι ορατές μέσα σε 2-4 εβδομάδες, σε άλλους χρειάζονται 6-8 εβδομάδες. Πάντως, μετά από 6 μήνες θα φθάσετε τα μέγιστα οφέλη
.

0 коммент.:

Δημοσίευση σχολίου