RSS

Παρασκευή 17 Ιουλίου 2020

Το καρπούζι στις υπηρεσίες της ομορφιάς μας.

Το καρπούζι δεν μας ξεδιψά μόνο, αλλά επίσης βοηθά το δέρμα να φωτίσει. Ένα υπέροχο καλλυντικό για την τόνωση και την ενυδάτωση του δέρματος. 

Η αποτελεσματικότητα των μασκών με το καρπούζι για το πρόσωπο
 Η χημική σύνθεση αυτού του γιγαντιαίου φρούτου  επιτρέπει στις μάσκες προσώπου με καρπούζι να κάνουν θαύματα με το δέρμα οποιουδήποτε τύπου:



  • το νερό που συνθέτει το καρπούζι κατά 90% είναι η ζωντανή υγρασία για  αφυδατωμένο δέρμα. Το καρπούζι πλούσιο σε κιτρουλλίνη, ένα αμινοξύ που δεσμεύει το νερό και το οποίο βοηθά στην ενυδάτωση και την απαλότητα του δέρματος,
  • η βιταμίνη Α ενυδατώνει, θεραπεύει τη φλεγμονή, θεραπεύει τα τραύματα.
  • το φολικό οξύ προστατεύει τα κύτταρα από κάθε είδους βλάβη και καταστροφή.
  • το ασκορβικό οξύ είναι ένα εξαιρετικό αντιοξειδωτικό που εξομαλύνει τις ρυτίδες και καθιστά το περίγραμμα του προσώπου σαφές και δίνει  την απίστευτη ελαστικότητα.
  • το κάλιο ομαλοποιεί το επίπεδο υγρασίας του δέρματος, εμποδίζοντας την ξηρή επιδερμίδα να χάσει τη ζωή που δίνει υγρασία και το λιπαρό δέρμα για να το κρατήσει.
  • επιπλέον, το καρπούζι περιέχει βιταμίνες  B1, Β2, Β6 PP, άλατα μαγνησίου, σιδήρου, μαγγανίου, νικελίου.


Μπορείτε να το φάτε  ή να το χρησιμοποιήσετε ως μάσκα προσώπου.


  • Κρατήστε τη μάσκα στο πρόσωπο όχι περισσότερο από μισή ώρα. Εάν η μάσκα περιέχει  ουσίες - λεμόνι, ξύδι - τότε κρατήστε τη μάσκα για περίπου 5 λεπτά.  
  • Η πορεία συνεχίζεται κατά βούληση, ανάλογα με την κατάσταση του δέρματος. Κατά μέσο όρο, για την ενυδάτωση του δέρματος, η μάσκα χρησιμοποιείται για μια εβδομάδα.


1. Φυσικό Toner
Ο καρπός του καρπουζιού έχει φυσικές ουσίες που μπορούν να αλλάξουν την εμφάνιση του δέρματος.
Μπορείτε να τρίψετε στο δέρμα φρέσκες φέτες καρπούζι ή να το ανακατέψετε με μέλι για καλύτερα αποτελέσματα.
Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε χυμό καρπουζιού και να απλώνετε στο πρόσωπο και το λαιμό σας.

2. Αποτρέπει την πρόωρη γήρανση
Το καρπούζι είναι μια πλούσια πηγή λυκοπένιου, βιταμίνης C και A.

Η περιεκτικότητα των αντιοξειδωτικών στο καρπούζι μειώνει επίσης την εμφάνιση των ελεύθερων ριζών στον οργανισμό και αποτρέπει όλα τα σημάδια της γήρανσης του δέρματος.


3. Ενυδατώνει το δέρμα
Το καρπούζι είναι ζουμερό φρούτο και ως εκ τούτου μπορεί να ενυδατώσει τέλεια το σώμα και το δέρμα σας.
 Ο πολτός καρπούζι και το υγρό μέλι αναμειγνύονται σε ίσες δόσεις. Το προϊόν διατηρείται στο πρόσωπο για 20 λεπτά, μετά το οποίο πλένεται με χλιαρό νερό.

4. Μειώνει τη συσσώρευση σμήγματος στο δέρμα
Το καρπούζι περιέχει πολλή βιταμίνη Α.
Αυτή η βιταμίνη μπορεί να μειώσει το μέγεθος των πόρων και λειτουργήσει αποτελεσματικά στην ελαχιστοποίηση της υπερβολικής έκκρισης σμήγματος από τους σμηγματογόνους αδένες.


Μια φέτα καρπούζι την ημέρα μπορεί να μειώσει τα επίπεδα κακής χοληστερόλης, βελτιώνοντας έτσι την υγεία της καρδιάς μας.

5. Αναζωογόνηση του δέρματος
Αυτό είναι ένα από τα καλύτερα οφέλη του καρπουζιού.
Η μάσκα καρπουζιού ανανεώνει και αναζωογονεί το δέρμα για να μην δείχνει θαμπό.

6. Το καρπούζι είναι φάρμακο για τα δέρματα με ακμή
Η καθημερινή μάσκα καρπουζιού είναι μια φυσική θεραπεία για κατά της ακμής.

7.Βοηθάει στο αδυνάτισμα Ίσως δίνει την αίσθηση ότι περιέχει πολύ ζάχαρη γιαυτό και πάντα είστε συγκρατημένοι στην κατανάλωσή του. Η αλήθεια, όμως, είναι ότι τα φαινόμενα απατούν. Το σάκχαρο που περιέχει είναι αρκετά λιγότερο από αυτό που βρίσκουμε στο μήλο και οι θερμίδες του είναι πολύ λιγότερες απ’ όσο φαντάζεστε, αφού 2 φλιτζάνια καρπούζι αποδίδουν περίπου 90 θερμίδες. Επίσης, οι φυτικές ίνες του, βοηθούν στην καλύτερη κινητικότητα του εντέρου, ενώ είναι και διουρητικό. Ακόμη η κιτρουλίνη στο καρπούζι έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τη συσσώρευση του λίπους στα λιποκύτταρά μας. Πρόκειται για ένα αμινοξύ που μετατρέπεται σε αργινίνη με τη βοήθεια των νεφρών. Η κιτρουλίνη έχει την ικανότητα (μέσω μιας σειράς βημάτων) να μειώνει τη δημιουργία λίπους από τα λιποκύτταρα. Αποτελεί, λοιπόν, μια καλή επιλογή φρούτου αν προσέχετε τη διατροφή σας και τη σιλουέτα σας.
Να είστε πάντα καλά!!!

0 коммент.:

Δημοσίευση σχολίου