RSS

Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020

Ανανά... και η φλούδα χρήσιμη.

Ο ανανάς είναι ένα εξαιρετικό τροπικό φρούτο που έχει εκτιμηθεί από την αρχαιότητα για τη χρησιμότητά του στο μαγείρεμα και την υψηλή θρεπτική του αξία.
Ανανάς είναι ένας καρπός με υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, μαγγάνιο και περιέχει μόνο 80 θερμίδες ανά εκατό γραμμάρια.

Εκτός από αυτό έχει κατ 'εξοχήν διουρητικές ιδιότητες το καθιστά ιδανικό για όσους υποστηρίζουν μια δίαιτα.

Αυτό που δεν ξέρετε είναι ότι με τη φλούδα μπορείτε επίσης να κάνετε μια ισχυρή έγχυση ωφέλιμη για το σώμα σας.


 Η φλούδα που έχετε αφαιρέσει έχει διουρητικές ιδιότητες, αντιοξειδωτικά, βοηθά στη μείωση της φλεγμονής, είναι καθαρτικό, βελτιώνει την πέψη, μειώνει τη χοληστερόλη και καίει λίπος.


Εκτός από αυτό, περιέχει μεγάλες ποσότητες bromeliad που το καθιστά ιδανικό για τη θεραπεία των αθλητικών τραυματισμών.
Αποδίδεται διουρητική, εύπεπτες και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, κλειδιά για την πρόληψη και θεραπεία μεγάλου πλήθους συνθηκών.

Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, φυτοστερόλες και βρωμελίνη, 3 βασικές ουσίες που προάγουν την καταστολή των  τοξινών από το σώμα.

Η βρωμελίνη
  •  - το ένζυμο που βοηθά στη βελτίωση της πέψης και εξοντώνει τα εντερικά παράσιτα.  
  •  - διασπά πρωτεΐνες που συσσωρεύονται στην επιφάνεια του δοντιού και οι οποίες συμβάλλουν στις κηλίδες και στον αποχρωματισμό των δοντιών. Στη συνέχεια, το σάλιο θα απομακρύνει φυσικά τα υπολείμματα, προσδίδοντας λάμψη στο χαμόγελό σας.

Είναι επίσης μια φυσική πηγή ισχυρών αντιοξειδωτικών που προστατεύουν τα κύτταρα από τις βλάβες που προκαλούνται από τις ελεύθερες ρίζες .

Εκτός αυτού, τόσο ο πολτός όσο και η φλούδα του μπορούν να παρασκευαστούν σε ένα φυσικό ποτό που σας επιτρέπει να επωφεληθείτε από τα οφέλη του.


1. Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα 
 Το νερό ανανά συγκεντρώνει υψηλές δόσεις βιταμίνης C, απαραίτητη θρεπτική ουσία για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Η κατανάλωση μειώνει τον κίνδυνο ιικών λοιμώξεων και άλλων νόσων που σχετίζονται με ιούς, βακτηρίδια και μύκητες.

2. Καθαρίζει το ήπαρ και το παχύ έντερο 

Τα πεπτικά ένζυμα και τα αντιοξειδωτικά  του ανανά διεγείρουν τη λειτουργία του ήπατος για να αποφευχθούν οι καθυστερήσεις σε όλη τη διαδικασία καταστολής τοξινών.

Οι ιδιότητές του καθαρισμού διευκολύνουν τη διήθηση του αίματος, από κοινού, που αυξάνουν την κυτταρική οξυγόνωση και διεγείρουν την αποβολή των αποβλήτων.

Επίσης ασκεί μια ελαφριά καθαρτική επίδραση στο έντερο, έτσι ώστε να βελτιώνει την κινητικότητα του και να αποτρέπει την ανάπτυξη δυσκοιλιότητας.

3. Καλό για το θυρεοειδή 
Το νερό ανανά περιέχει ιώδιο και άλλα βασικά μέταλλα που υποστηρίζουν την καλή λειτουργία του θυρεοειδούς αδένα.

Η τακτική λήψη μειώνει τον κίνδυνο θυρεοειδικών διαταραχών και, σε άρρωστους ασθενείς, βοηθά στην παρακολούθηση ορισμένων συμπτωμάτων.

Η βρωμελίνη, η δραστική της ένωση, αποτρέπει την εμφάνιση αυτοάνοσων νόσων, οι οποίες σχετίζονται με δυσλειτουργία του θυρεοειδούς.

4. Έλεγχος της φλεγμονής 
 Η βρωμελίνη, ένα εύπεπτο ένζυμο που περιέχει ανανά, έχει ένα ισχυρό αντιφλεγμονώδες αποτέλεσμα που ευνοεί τους ιστούς και τα συστήματα του σώματος.

Η συχνή πρόσληψη βελτιώνει την ποιότητα ζωής των ασθενών με φλεγμονώδεις διαταραχές όπως αρθρίτιδα και οστικές παθήσεις.

Είναι επίσης ένας καλός σύμμαχος για την ισοπέδωση της κοιλιάς, ενώ ελέγχει την εντερική φλεγμονή και την υπερβολική παραγωγή αερίου.

5. Καταπολεμά την κατακράτηση υγρών
 Η κατακράτηση υγρών είναι μια διαταραχή που αυξάνει τον κίνδυνο χρόνιων παθήσεων, όπως υψηλή αρτηριακή πίεση και αρθρίτιδα.

Παρόλο που η θεραπεία συνεπάγεται ορισμένες αλλαγές στον τρόπο ζωής, η ημερήσια πρόσληψη νερού ανανά μπορεί να υποστηρίξει την αποκατάστασή της.

Αυτό το ποτό έχει ισχυρά διουρητικά αποτελέσματα που βελτιώνουν τη νεφρική λειτουργία και τις διαδικασίες που είναι υπεύθυνες για τη ρύθμιση των υγρών των ιστών.

6. Αποτρέπει τις λοιμώξεις του ουροποιητικού

Το φυσικό ποτό ανανά είναι ένα μεγάλο αντίδοτο ενάντια στις μολύνσεις που επηρεάζουν την ουροφόρο οδό.

Δεδομένου ότι αυξάνει την παραγωγή ούρων και βελτιώνει τη νεφρική λειτουργία, η πρόσληψη του διευκολύνει την καταστροφή των παθογόνων που προκαλούν αυτό το είδος ασθένειας.

Εκτός από αυτό, ασκεί ένα ελαφρύ αλκαλικό αποτέλεσμα, τροποποιώντας έτσι το περιβάλλον που οι μικροοργανισμοί πρέπει να πολλαπλασιαστούν.

Με την τακτική πρόσληψη νερού ανανά θα είστε σε θέση να συμπληρώσετε τη συνιστώμενη κατανάλωση νερού για να ευημερήσετε την υγεία και να διατηρήσετε το σώμα ενυδατωμένο.

Στην πραγματικότητα, είναι ένας πιο υγιεινός τρόπος κατανάλωσης, καθώς εκτός από το νερό θα δώσετε στο σώμα και πολλά απαραίτητα θρεπτικά συστατικά - μικρές ποσότητες σύνθετου Β, ασβεστίου, ψευδαργύρου και λιποδιαλυτής βιταμίνης  Α.

Πώς να προετοιμάσετε το νερό του ανανά;

Συστατικά

φλούδα του ανανά
1 λίτρο νερού

  Τη φλούδα από τον ανανά πλένετε καλά. Κόψτε  σε μικρά κομμάτια.
 Τώρα, βάζετε τα κομμάτια σε μια κατσαρόλα με ένα λίτρο νερό και τα βράζετε για 10 λεπτά.
 Σβήνετε τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει.
 Το φιλτράρετε και είναι έτοιμο.

  •  Πιείτε ένα φλιτζάνι νερό ανανά με άδειο στομάχι και επαναλάβετε πριν από κάθε κύριο γεύμα.
  •  Αποφύγετε να προσθέτετε ζάχαρη ή τεχνητά γλυκαντικά, καθώς αυτά μειώνουν τις υγιεινές ιδιότητες του ροφήματος.


Εάν δεν έχετε δοκιμάσει ακόμη αυτό το υγιεινό ποτό, μη διστάζετε!
Όπως μπορείτε να δείτε, το νερό ανανά έχει πολλά φαρμακευτικά οφέλη που αξίζει να απολαύσετε.

Να είστε πάντα υγιείς!!!

0 коммент.:

Δημοσίευση σχολίου