RSS

Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019

Χρήσιμες ιδιότητες του ταγέτη στην κοσμετολογία

Τα οφέλη και οι βλάβες του ταγέτη είναι από καιρό γνωστά στους προγόνους μας. Με λουλούδια θεραπευόταν τα νεφρά και το ήπαρ, ανακουφίζουν τον πόνο στις φλεγμονώδεις διεργασίες. Οι εγχύσεις των λουλουδιών βελτιώνουν το μεταβολισμό και το ευχάριστο άρωμα του ποτού θα βελτιώσει τη διάθεση.  Στην αρχαιότητα χρησιμοποιηουσαν τον ταγέτη για κρυολογήματα. Πιο αναλυτικά μπορείτε να διαβάσετε εδώ.
  Σε αυτό άρθρο θα πούμε για τα οφέλη του ταγέτη στην κοσμετολογία.

 Χάρη στις τονικές και αναγεννητικές ιδιότητες , οι κατιφέδες χρησιμοποιούνται στην κοσμετολογία. Προάγουν την αναγέννηση του δέρματος, αναζωογονούν και  τρέφουν, έχουν μαλακτικό και αντιφλεγμονώδες αποτέλεσμα, βοηθούν στην νεανική ακμή, φλυκταινώδη εξάνθημα, κονδυλώματα,τονίζουν τους βολβούς, βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος και προάγουν την ανάπτυξη των μαλλιών.
  Ως εκ τούτου, με τη μορφή έγχυσης, ζωμό, λάδι,ο ταγέτης μπορεί να προστεθεί σε λοσιόν, μάσκες, κρέμες, λουτρά.



Αιθέριο έλαιο ταγετη χρησιμοποιείται στα αρώματα. Το άρωμα είναι πικρό και πικάντικο. Ταιριάζει καλά με γκρέιπφρουτ, λεμόνι, μανταρίνι, πορτοκάλι, ylang-ylang, λεβάντα, λιβάνι, χαμομήλι.

Το έλαιο ταγέτης λαμβάνεται βιομηχανικά από φρέσκα ανθοφόρα φυτά με απόσταξη με ατμό. Οι κύριοι παγκόσμιοι κατασκευαστές της είναι η Γαλλία, η Ινδία, η Νότια Αφρική. Πολλά διάσημα αρώματα δημιουργούνται χρησιμοποιώντας αιθέριο έλαιο ταγέτης. Βρίσκεται σε ολόκληρο  τμήμα του φυτού, αλλά είναι περισσότερο  στις  ταξιανθίες (0,45%), στα φύλλα μόνο  28%. Για να ληφθούν 100 γραμμάρια ελαίου, απαιτούνται περισσότερα από 7 κιλά ταξιανθιών. Το έλαιο του ταγέτη παράγεται επίσης από ολόκληρο τμήμα του φυτού των ειδών Tagetes minuta και Tagetes tenuifolia.

Μπορείτε όμως και μόνη σας να το φτιάξετε στο σπίτι

  

Για το σκοπό αυτό, οι ταξιανθίες του ταγέτη βάζετε σε σκούρο γυάλινο βάζο(1/2 του βαζου) και  γεμιστε το με λάδι (αμυγδαλέλαιο η ελαιόλαδο) . Διατηρούνται σε σκοτεινό μέρος για 10 ημέρες. Μετά από 10 μέρες το φιλτράρετε και αποθηκεύετε.


Μια συνταγή για να αναζωογονήσετε το πρόσωπο

 2 κουταλιές σπασμένων ταξιανθιών ρίξτε 
 1 φλιτζάνι βραστό νερό
 Αφήστε το σκεπασμένο μέχρι να κρυώσει. Έπειτα το σουρώνετε. Προσθέστε 1 κ. σ. βότκα και 1 κ.γλ. χυμό λεμονιού και φυλάξτε το στο ψυγείο. Σκουπίστε το πρόσωπό σας με αυτή τη λοσιόν μία ή δυο φορές την ημέρα.

Να είστε πάντα όμορφη!!!

0 коммент.:

Δημοσίευση σχολίου