RSS

Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018

Σησαμέλαιο Το Μαγικό Φίλτρο Για Δέρμα Και Μαλλιά

Οι ευεργετικές του ιδιότητες είναι ευρέως γνώστες από την αρχαιότητα και κυρίως στην Ινδία. Υπάρχουν Αναφορές για την παραγωγή του στην κοιλάδα του Ινδού ποταμού περίπου την 3η χιλιετία πΧ. Το χρησιμοποιούσαν στην διατροφή του αλλά και για φαρμακευτικούς λόγους. Είναι ευρέως γνωστό για τις μαλακτικές, αναπλαστικές και καταπραϋντικές του ιδιότητες.Περιέχει βιταμίνη Ε, Κ καθώς και λιπαρά οξέα μέταλλα και ιχνοστοιχεία.Ο φυσικός δεκτής προστασίας του (SPF3-4), το καθιστά κατάλληλο για χρήση σε αντηλιακό λάδι.Κατάλληλο για λιπαρές μικτές επιδερμίδες, διότι δεν βαραίνει την επιδερμίδα.Χαρίζει λάμψη και ομορφιά στις ξηρές και ώριμες επιδερμίδες.Κατάλληλο και για το τριχωτό της κεφαλής, αφού θρέφει σε βάθος την ρίζα χαρίζοντας λάμψη και υγιή όψη.Τέλος, προστατεύει τα μαλλιά και κατά την διάρκεια της ηλιοθεραπείας, χωρίς να τα βαραίνει.

 Για το Δέρμα Υπάρχουν αναρίθμητα οφέλη απο το  σησαμέλαιο για την φροντίδα του δέρματος και την ομορφιά.


 1. Αρωματισμένο με αντιβακτηριακές και επουλωτικές ιδιότητες, επιταχύνει την διαδικασία επούλωσης των κοψίματα και τις πληγές. Με εξαιρετική αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, βοηθά επίσης στη θεραπεία πολλών παθήσεων του δέρματος, όπως η ψωρίαση και το έκζεμα.


2. Περιέχει ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό, βιταμίνη Ε, η οποία βοηθά στην πρόληψη των ελευθέρων ριζών. Βοηθά την τη διαδικασία της αντιγήρανσης 


3. Το σησαμέλαιο είναι ένα φυσικό  αντηλιακό.


4. Απαραίτητα λιπαρά οξέα όπως παλμιτικό, ελαϊκό, λινολεϊκό και στεατικό οξύ καθιστούν αυτό το λάδι σαν  μια καλή ενυδατική κρέμα. Εάν εφαρμοστεί σε τακτική βάση,  κρατά το δέρμα σας λείο και απαλό. Αν απλώσετε το βράδυ πριν κοιμηθείτε, λίγες σταγόνες καροτέλαιο μαζί με σησαμέλαιο, ή σε ανάμειξη με βιταμίνη ε, εκτός από την αντιγήρανση που σας προσφέρεται,  την επόμενη μόλις ημέρα, αποκτάται κι ένα πολύ σέξι χρώμα make up στην επιδερμίδα του προσώπου σας. Η επιδερμίδα λάμπει, σφίγγει και το κυριότερο είναι φυσική και ροδαλή με ένα ακαταμάχητο τρόπο! Αν θέλετε επαναλαμβάνετε την διαδικασία και την επόμενη νύχτα για αποτέλεσμα με περισσότερη διάρκεια.


5. Το σησαμέλαιο είναι ιδιαίτερα ευεργετικό για τη θεραπεία στης φτέρνες, εξαιρετικό για τα  ξηρά γόνατα και τους αγκώνες. Θα  αποφευχθεί η υπερβολική ξηρότητα κατά τη διάρκεια του χειμώνα,  μπορεί να προστεθεί στο νερό το μπάνιο σας.


6. Το υψηλό ιξώδες του ελαίου αυτού βοηθά να διεισδύσει βαθιά αμέσα το δέρμα Μια τακτική μασάζ σησαμέλαιο βελτιώνει την κυκλοφορία και επισκευές κατεστραμμένα κύτταρα του δέρματος, καθιστώντας έτσι το δέρμα σας με μια  υγιή λάμψη.


Για τα Μαλλιά 


7. Όταν πρόκειται για την περιποίηση των μαλλιών, το σησαμέλαιο έχει και πολλά να προσφέρει. Λαμβάνοντας υπόψη μερικά βασικά πλεονεκτήματα  για τα μαλλιά:


8. Το μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής και τα μαλλιά τακτικά με σησαμέλαιο μπορεί να κάνει  τις ρίζες ποιο ισχυρές και τα μαλλιά σας ποιο λαμπερά.


9. Λειτουργεί αποτελεσματικά για την ανακούφιση από διάφορες συνθήκες στα μαλλιά, όπως ξηροδερμία, πιτυρίδα, τριχόπτωση κλπ.


10. Φυσικό μαλακτικό μαλλιών. Αφήστε το να καθίσει  για σχεδόν μία ώρα πριν το πλύσιμο. Μπορείτε να αφήσετε και όλη μέρα  για καλύτερο αποτελέσματα. Πλύνετε το επόμενο πρωί


11. Το λάδι έχει μεγάλη διεισδυτικές ιδιότητες και κάνει θαύματα για την αναζωογόνηση και  την θρέψη των μαλλιών και του τριχωτού της κεφαλής από  μέσα.


12. Μια τακτική αγωγή με ζεστο λάδι, χρησιμοποιώντας  σησαμέλαιο βελτιώνει την κυκλοφορία στο τριχωτό της κεφαλής, διεγείροντας  θύλακα της  τρίχας. Επιπλέον, ενισχύει τα  εύθραυστα μαλλιά


13. Το άγχος είναι ένα από τα κατ ‘εξοχήν ένοχο για την απώλεια μαλλιών. Το σησαμέλαιο βοηθά  στην καταπολέμηση της τριχόπτωσης.


14. Θα μαλακώσει τα ξηρά, τραχύ μαλλιά και βοηθά επίσης στην πρόληψη πρόωρων στο γκριζάρισμα των μαλλιών.


15. Ήλιος και προστασία UV είναι ένα άλλο θαυμάσιο όφελος που προσφέρει στα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής σας.

0 коммент.:

Δημοσίευση σχολίου