RSS

Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018

Πίλινγκ - τι είναι και γιατί είναι απαραίτητο?

Απολέπιση η πίλινγκ είναι μια τεχνική, με την οποία απομακρυνονται τα νεκρά κύτταρα 
από την επιδερμίδα. Είναι μία απαραίτητη διαδικασία για την επιδερμίδα του σώματος και του προσώπου μας. Για να κατανοήσουμε  είναι καλό να ξέρουμε κάποια βασικά πράγματα για το πώς είναι φτιαγμένο το δέρμα μας και πως λειτουργεί.
Το δέρμα μας λοιπόν,αποτελείται από τρεις βασικές στοιβάδες,την επιδερμίδα,το
τμήμα που εμείς βλέπουμε,αγγίζουμε και με αυτό ερχόμαστε σε επαφή με τον εξωτερικό κόσμο , το χόριο που αποτελεί το λειτουργικό κομμάτι του δέρματος και μέσα εκεί βρίσκονται τα όργανα του (ινοβλάστες , τα κύτταρα που παράγουν ίνες κολλαγόνου και ελαστίνης, θύλακες των τριχών , σμηγματογόνοι και ιδρωτοποιοί αδένες) και τον υποδόριο συνδετικό ιστό (υπόδερμα).
Στην στοιβάδα που επεμβαίνουμε με τις θεραπείες peeling είναι η επιδερμίδα , η οποία αποτελείται και αυτή από επιμέρους στοιβάδες. Η στοιβάδα που έρχεται σε επαφή με το χόριο και λέγεται μητρική , συνεχώς παράγει νέα κύτταρα , τα οποία σιγά-σιγά , αφού παραμείνουν για λίγες μέρες εκεί , αρχίζουν και ανεβαίνουν στην επιφάνεια , ενώ συγχρόνως εξελίσσονται σε κερατινοκύτταρα , ώσπου φτάνουν στην επιφάνεια και δημιουργούν την κερατίνη στοιβάδα , η οποία αποτελείται από 20-25 στρώματα νεκρών δερματικών κυττάρων, που σιγά-σιγά , αποπίπτουν και την θέση τους καταλαμβάνουν καινούργια. Η κερατίνη στοιβάδα είναι ο προστατευτικός μανδύας του δέρματος από τις εξωτερικές επιθέσεις.
 Ο χρόνος που χρειάζεται το δερματικό κύτταρο να φύγει από την μητρική στοιβάδα και να φτάσει στην κεράτινη στοιβάδα και να απολεπιστεί,στην νεαρή ηλικία διαρκεί 22-28 μέρες. Ο χρόνος αυτός αυξάνεται όσο μεγαλώνουμε, και μειώνεται η παραγωγή νέων κυττάρων. Τη περίοδο που είμαστε περισσότερο εκτεθειμένοι στον ήλιο, στον αέρα και γενικά στο εξωτερικό περιβάλλον, για προστατευτικούς λόγους αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών κυττάρων. Αυτό όμως έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργήσει ένα πιο χοντρό, πιο τραχύ και θαμπό δέρμα, κάτι που εμποδίζει την απορρόφηση προϊόντων περιποίησης ( κρέμες, μάσκες,serum κτλ. Όταν παύσουν να υπάρχουν αυτοί οι εξωτερικοί παράγοντες, τα κύτταρα αυτά αρχίζουν να πέφτουν από μόνα τους, αλλά ακανόνιστα και με αργούς ρυθμούς. Έτσι λοιπόν, γίνεται κατανοητό, πόσο σημαντική είναι η βοήθεια που προσφέρουν οι θεραπείες απολέπισης, οι οποίες εκτός ότι θα βοηθήσουν στην βελτίωση της όψης του δέρματος, κυρίως θα στείλουν ένα μήνυμα στην βασική στοιβάδα να παράγει καινούρια κύτταρα, πράγμα πολύ σημαντικό.
Ευεργετικα αποτελεσματα για το δερμα
1.Η διαδικασία της ανανεώσεις των κερατινοκυτταρων επιταχύνεται.
2.Τα νέα κύτταρα έχουν αυξημένη υγρασία και βελτιωμένες τις φυσικές τους ιδιότητες (ελαστικότητα, αντοχή).
3. Δίνει μια πιο λεία και όμορφη εμφάνιση.
4. Μειώνεται ο κίνδυνος απόφραξης των πόρων με αποτέλεσμα τα προϊόντα περιποίησης να εισχωρούν καλύτερα στο δέρμα.
5. Το βάθος των ρυτίδων μειώνεται.
Όσο πιο δραστικό είναι το απολεπιστικο προϊόν τόσο πιο έντονο είναι το αποτέλεσμα.
Τα κυριότερα προϊόντα που χρησιμοποιουνται στην αισθητική
1. Απολεπιστικα προϊόντα τριβής
2.  Γομωδη
3. Ενζυμικα
4. Με οξέα φρούτων
5. Φυτικό πίλινγκ
Εκτός από αυτά, στην αισθητική χρησιμοποιούνται και άλλες συσκευές, όπως οι υπέρηχοι, οι συσκευές εκτόξευσης κρυστάλλων κ.α. Τελος, υπάρχουν και οι ιατρικές μέθοδοι απολεπισης που φτανουν μεχρι και το χόριο, όπως χημικά πίλινγκ, laser, δερματοαπόξεση.


0 коммент.:

Δημοσίευση σχολίου