RSS

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

Πρόπολης- αντιβίωση της φύσης

Η πρόπολη είναι ρητινώδης κολλητική ουσία που συλλέγουν οι μέλισσες από διάφορα φυτά, την εμπλουτίζουν με κερί, γύρη, ένζυμα και άλλες ουσίες και τη χρησιμοποιούν για να στεγανοποιήσουν και απολυμάνουν το εσωτερικό της φωλιάς τους. 
Η πρόπολη αποτελείται από ρητίνες, κερί, αιθέρια έλαια, γύρη, οργανικές και ανόργανες ουσίες, περιέχει φλεβονοειδή, αλειφατικά αρωματικά οξέα, φαινολικά στοιχεία, αρωματικές αλδεΰδες, αμινοξέα, ζάκχαρα και
 ιχνοστοιχεία, βιοφλαβίνες, βιταμίνη Α, βιταμίνη Β1, βιταμίνη Β2, βιταμίνη Β3, ασβέστιο, μαγνήσιο, σίδηρο, ψευδάργυρο, πυρίτιο, κάλιο, φώσφορο και ένα πλήθος άλλα άγνωστα συστατικά και ενώσεις, που εργάζονται σε συνέργεια δημιουργώντας αυτό το θαύμα της φύσης και των μελισσών.


Η ποικιλία των ενεργών αυτών συστατικών της πρόπολης είναι εντυπωσιακή και καθένα από αυτά διαθέτει μεγάλη και ουσιαστική θεραπευτική αξία!


Ενδιαφέρον παρουσιάζει η παρατήρηση πως ασχέτως από τη χώρα και τη ράτσα της μέλισσας, η δράση της πρόπολης είναι πάντα ίδια,παρ’ όλο που πολλές φορές τα συστατικά της διαφέρουν. Η ρητινώδης αυτή λοιπόν ουσία είναι ένα ισχυρότατο φάρμακο παγκόσμια αναγνωρισμένο.
Η πρόπολη έχει πολλές βιολογικές και φαρμακολογικές ιδιότητες. Τα πολλά φλαβονοειδή και η συγκέντρωση της σε αρωματικά μόρια είναι η αρχή της αντιβακτηριδιακής αντιμυκητισιακής, αντιπαρασιτικής, αντιφλεγμονώδης, αναισθητικής και επουλωτικής της δράσης.(για τη θεραπεία της αμυγδαλίτιδας, φαρυγγίτιδα, κολπίτιδα, ωτίτιδα, με τραχειίτιδας, βρογχίτιδα, πνευμονία, για την εξάλειψη ιογενείς λοιμώξεις (γρίπη, έρπης), για όλες τις οδοντιατρικές παθολογίες στη γυναικολογία σε τραχήλου της διάβρωσης και ακόμη και για τη θεραπεία των γαστρικών ασθενειών.)

Βάμματα και διαλύματα με πρόπολη


Το υδατικό διάλυμα.

 Η 150ml. αποσταγμένο νερό θερμαίνεται σε περίπου 50◦ C για να διαλυθεί 10g. πρόπολη και επιμένοντας κατά τη διάρκεια της ημέρας, τα στραγγίζετε. Η διάρκεια ζωής της λύσης αυτής είναι μικρό - όχι περισσότερο από 3 εβδομάδες. Κρατήστε θα πρέπει να είναι στο ψυγείο.


Το διάλυμα ελαίου. 


10g. πρόπολη ρίξτε 100 ml. φυτικό έλαιο θερμαίνεται σε υδατόλουτρο για 15-20 λεπτά, στη συνέχεια διηθείται. Αποθηκεύστε σε δροσερό μέρος για διάστημα έως έξι μήνες.


Το διάλυμα αλκοόλης.


 Πάρτε 100 ml. 70% ή 96% αιθυλική αλκοόλη, αναμειγνύεται με 10-15 c. συνθλίβονται πρόπολη, βάλτε το υγρό σε ένα σκοτεινό βάζο από γυαλί και επιμένουν σε θερμοκρασία δωματίου για 5-7 ημέρες. Στη συνέχεια, φιλτράρετε της έγχυσης και να κρατήσει σε ένα δροσερό μέρος. χρόνος αποθήκευσης - ένα χρόνο ή και περισσότερο.

Πότε και πως χρησιμοποιούμε το βάμμα πρόπολις
  Όταν φαρυγγίτιδα και αμυγδαλίτιδα γαργάρα σε βάμμα αραιωμένο σε νερό  σε αναλογία 1: 10.
  Με την ίδια συγκέντρωση είναι απαραίτητη για την παρασκευή ενός διαλύματος για το ξέπλυμα του στόματος με οδοντικές ασθένειες .
  Όταν ιγμορίτιδα και παραρρινοκολπίτιδα : ρινική ενστάλαξη πλύσης και βάμμα πρόπολις αραιωμένο σε αναλογία που αναφέρεται πιο πάνω.
  Όταν ωτίτιδα βάζουμε  στο αυτί βρεγμένη μπατονέτα στο πλαίσιο της προετοιμασίας. Εάν η διαδικασία εκτελείται παιδί βάμμα πρέπει να αραιώνονται με ζεστό βρασμένο νερό σε αναλογία 1: 1. Στους ενήλικους - σε κάθε αυτί 2 σταγόνες βάμμα συγκέντρωση 5% μέχρι την πλήρη ανάρρωση.
  Εισπνοή με βάμμα πρόπολις (ανά 1 σταγόνα βάμματος 5 ml νερού) που χρησιμοποιούνται σε παθήσεις του αναπνευστικού Το παρασκευασμένο υγρό να χύνεται στη συσκευή εισπνοής.
  Ως μια θεραπεία αποκατάστασης 15-20 σταγόνες βάμματος διαλυμένο σε μια κουταλιά γάλα ή νερό και πιείτε 30 λεπτά πριν από τα γεύματα.
  Για τη θεραπεία του γαστρικού διαταραχών 15-20 σταγόνες βάμμα πρέπει να αραιώνεται σε 100 ml ζεστού νερού  30 λεπτά πριν από το γεύμα.
  Δερματικές βλάβες, έλκη, έρπης, λοίμωξη από μύκητες των ποδιών και των νυχιών  θεραπεία αδιάλυτο προετοιμασία από επιδέσμους, λοσιόν ή λίπανση.


Источник: http://jlica.ru/propolis-dlya-litsa

          0 коммент.:

          Δημοσίευση σχολίου