RSS

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017

Συνταγές ομορφιάς με αβοκάντο

peeling προσώπου με αβοκάντο

 Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά τα κουκούτσια. Τα βάζουμε σε μια (2-3 λέω εγώ) πολύ καθαρή και γερή πλαστική σακούλα. Με ένα σφυράκι σπάζουμε τα κουκούτσια σε μικρά κομμάτια, στο μέγεθος ενός μπιζελιού. Αφαιρούμε το εξωτερικό περίβλημα, τα βάζουμε σε ένα καθαρό πιάτο, το σκεπάζουμε με πετσέτα και τα αφήνουμε μερικές μέρες να στεγνώσουν τελείως. Κατόπιν τα αλέθουμε σε ένα δυνατό μπλέντερ ή στο μηχάνημα που αλέθει καφέ, μέχρι να πάρουμε πολύ λεπτούς κόκκους (όπως ο αλεσμενος γαλλικός καφές). Αφήνουμε μερικές μέρες το scrub να στεγνώσει πολύ καλά. Το χρησιμοποιούμε όταν πλένουμε το πρόσωπο με υγρό σαπούνι ή σαπούνι ελαιολάδου.

Μια καλή ιδέα είναι να προσθέσουμε μια ποσότητα από το scrub στην κλασσική κρέμα  και να κάνουμε απαλό μασάζ με κυκλικές κινήσεις όταν κάνουμε ντεμακιγιάζ.


~  Ο πλούσιος αυτός καρπός μπορεί να γίνει μια θρεπτική μάσκα. Ακόμα κι όταν έχουμε σκοπό να τον φάμε όλο, μπορούμε να κάνουμε απαλό κυκλικό μασάζ στο πρόσωπο με το εσωτερικό της φλούδας του. Θρεπτική φροντίδα του λεπτού!


μάσκα..χεριών με αβοκάντο


 ½ αβοκάντο λιωμένο

 1 κουταλάκι χυμό λεμονιού
 1 σταγόνα αιθέριο έλαιο λεμόνι
 λίγο corn flour

Σε ένα μπλέντερ αναμιγνύουμε όλα τα υλικά εκτός από το corn flour, αυτό το προσθέτουμε στο τέλος αν χρειαστεί. Απλώνουμε τη μάσκα στα χέρια μας για 20 λεπτά και μετά ξεπλένουμε. Εδώ, συνδυάζονται τα θρεπτικά συστατικά και τα φυσικά έλαια του αβοκάντο με τη λεκαντική ιδιότητα του λεμονιού, λόγω του κιτρικού οξέως.


μάσκα μαλλιών με αβοκάντο

 ½ ή 1 αβοκάντο, ανάλογα με το μήκος των μαλλιών

 1 κρόκος αβγού
 1 κουταλιά ελαιόλαδο ή jojoba
 2 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας

Η μάσκα αυτή είναι δημοφιλέστατη και δε λείπει από κανένα (μα κανένα) βιβλίο παρασκευής φυσικών καλλυντικών. Η προσθήκη του κρόκου δεν με ενθουσιάζει γι’αυτό και δεν την έχω δοκιμάσει. Όσες φίλες, γνωστές, συγγενείς και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις την έχουν δοκιμάσει, έχουν ενθουσιαστεί. Ο κρόκος βλέπετε, περιέχει λεκιθίνη και πρωτείνες που σε συνδυασμό με το ελαιόλαδο (βιτ. Ε) και το αβοκάντο που είναι πλούσιο σε βιταμίνη Β5, δυναμώνει και δίνει λάμψη στα μαλλιά.

Για να φτιάξουμε τη μάσκα, απλά αναμιγνύουμε στο μίξερ όλα τα υλικά. Την απλώνουμε στα μαλλιά και την αφήνουμε για μια ώρα. Εννοείται ότι ακολουθεί λούσιμο.

μάσκα προσώπου με αβοκάντο, ενυδατική & θρεπτική 


 ½ αβοκάντο καθαρισμένο

 1 κουταλιά μέλι
 1 κουταλιά γάλα ή γιαούρτι
 1 κουταλάκι τζέλ αλόης
 3 σταγόνες βάμμα καλέντουλας
 2 σταγόνες αιθέριο έλαιο γεράνιο
 λίγο corn flour

Σε ένα μπλέντερ αναμιγνύουμε όλα τα υλικά εκτός από το corn flour, μέχρι να πάρουμε μια ομοιογενή πάστα. Για να την κάνουμε εφαρμόσιμη, προσθέτουμε λίγο corn flour αν χρειάζεται. Απλώνουμε τη μάσκα στο πρόσωπο για μισή ώρα και κατόπιν ξεπλένουμε. Η μάσκα αυτή συνδυάζει τα θρεπτικά συστατικά του αβοκάντο με τις ενυδατικές ιδιότητες του μελιού και της αλόης. Το γάλα περιέχει γαλακτικό οξύ (ΑΗΑ) που απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα ενώ το γεράνιο είναι αντιγηραντικό.

 Ενυδάτωση του ευαίσθητου δέρματος κάτω από τα μάτια : 


 κόβουμε λεπτές φέτες αβοκάντο, ξαπλώνουμε, τις τοποθετούμε κάτω από τα μάτια και τις αφήνουμε για μισή ώρα. 



  Ακόμα μια συνταγή  όπου τα αποτελέσματα είναι άμεσα ορατά. Για την προετοιμασία χρειάζονται μόνο τέσσερα συστατικά: ένα αβοκάντο, σκόνη κακάο, μέλι και κανέλα.

Το Μέλι διατηρεί τα φυσικά έλαια του δέρματος, ώστε να το κρατήσει το ελαστικό και μαλακό.
Το Κακάο είναι εξαιρετικό συστατικό, διότι τα αντιοξειδωτικά που περιέχει ενισχύουν την δράση του  κολλαγόνου στην επιδερμίδα..
Το Αβοκάντο είναι ένα από τα καλύτερα αντιγηραντικά συστατικά. Προλαμβάνει τις ρυτίδες και εξαλείφει αυτές που είναι ήδη παρούσες στο πρόσωπό σας.
Η κανέλα είναι ένα άλλο καταπληκτικό συστατικό επειδή έχει πολλές χρήσιμες ουσίες, είναι αποτελεσματική, και αποτελεί φυσικό τονωτικό.
Θα χρειαστειτε  
Αβοκάντο
3 κουταλιές της σούπας σκόνη κακάο
2 κουταλάκια του γλυκού μέλι
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
Ανακατεύουμε όλα αυτά τα συστατικά και εφαρμόζουμε το μείγμα στο πρόσωπό μας. Μετά από 25 λεπτά, ξεπλένουμε τη μάσκα με χλιαρό νερό.
Για να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα από τη μάσκα, εφαρμόστε τη δύο φορές την εβδομάδα.
* Εαν είστε αλλεργικοί σε κάποιο απο τα παραπάνω συστατικά συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.

0 коммент.:

Δημοσίευση σχολίου