RSS

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

Φτιαξτε στο σπιτι ελαιο πορτοκαλιου

Αν θέλετε να φτιάξετε  έλαιο πορτοκαλιού στο σπίτι θα χρειαστείτε ψιλοκομμένη φλούδα απο μερικά πορτοκάλια. Συμπληρώστε  ένα βάζο και ρίξτε οποιοδήποτε λάδι ώστε να καλύψει τα πορτοκάλια. Στη συνέχεια βάζουμε σε ένα σκοτεινό μέρος, και μετά από 3-4 ημέρες με κρούστες βάζο τοποθετείται σε λουτρό ύδατος για 30 λεπτά, ενώ το καπάκι σε βάζο πρέπει να είναι κλειστό, όχι είναι σφιχτά. Στη συνέχεια στραγγίζουμε το προκύπτον υγρό και πιέστε τη φλούδα, το λάδι είναι έτοιμο.Αποθηκεύστε σε δροσερό μέρος.



Σύμφωνα με την ίδια συνταγή μπορεί να παρασκευάζεται από το έλαιο του λεμονιού, λάιμ και μανταρίνι .
Το φυσικό νερό εσπεριδοειδών στο σπίτι παρασκευάζεται ως εξής 
Σε ένα διπλό λέβητα ή κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο νερό, εισάγουμε ένα πλέγμα η κόσκινο και ρίχνουμε πάνω ψιλοκομμένη φλούδα ένα ή δύο εσπεριδοειδών. Σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε να πάρει βράση. Όταν έχει  βράσει - σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε σε μικρές φιάλες και  στο ψυγείο.  Να το χρησιμοποιήσετε μέσα σε 10 ημέρες. Αυτό το αρωματικό νερό χρησιμοποιείται για να καθαρίσει το δέρμα του προσώπου, του λαιμού και του αυχένα, το πρωί και το βράδυ.
Προειδοποίηση!   Πριν από τη μεταφορά τους εξαγωγείς φρούτων τα καλύψει με κερί ή παραφίνη με συντηρητικά για να αυξηθεί η διάρκεια ζωής. Ως εκ τούτου, πριν από τη χρήση   πλένετε προσεκτικά τη φλούδα χρησιμοποιώντας  ξύστρα για το πλύσιμο των πιάτων της κουζίνας, και στη συνέχεια βουτιά σε βραστό νερό για 1 λεπτό για να λιώσει το κερί. Για το πλύσιμο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το σαπούνι ή σόδα. Μια άλλη επιλογή- να αγοράσει φρούτα που καλλιεργούνται χωρίς τη χρήση φυτοφαρμάκων. 
Προειδοποίηση: λάδι γκρέιπφρουτ  στο σπίτι δεν φτιαζετε .

0 коммент.:

Δημοσίευση σχολίου