Η ελληνική μυθολογία λέει η θεά του έρωτα Αφροδίτη, μετά την εκμάθηση του θανάτου του αγαπημένου της  έτρεξε μέσα από πυκνές συστάδες. Σταγόνες αίματος της που έμειναν  στους θάμνους, μετατράπηκε σε ένα πολυτελές μπουμπούκι ανθέων άγριο τριαντάφυλλο.
Το φυτό έχει  διαφορετικές θεραπευτικές ιδιότητες.  Επουλώνει τις πληγές και κατάγματα, μειώνει τη φλεγμονή, βελτιώνει το πεπτικό και το κυκλοφορικό σύστημα, ηρεμεί και ανακουφίζει από το άγχος, είναι διουρητικό και εκκρίνουν χολή. 



Βιταμίνη C - ένα αντι-γήρανσης παράγον
  Χαρακτηριστικό είναι η υψηλή περιεκτικότητα του ασκορβικού οξέος. Το φυτό αυτό εχει  δέκα φορές περισσότερη βιταμίνη C από τα φραγκοστάφυλα. Και 50 φορές περισσότερο από λεμόνι!
  Για το σώμα μας είναι το ανοσοποιητικό σύστημα και στο δέρμα - η νεολαία.Επειδή το ασκορβικό οξύ είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που εμποδίζει την αρνητική επίδραση των βλαβερών ουσιών και οι παράγοντες που επιβραδύνουν τη διαδικασία της γήρανσης και προστατεύει την επιδερμίδα από την ασθένεια.

Πώς να βελτιωθεί το δέρμα 

Αλλα οχι μονο ασκορβικο οξη.  Χρήσιμες ιδιότητες του ελαιου  αγριοτριανταφυλλιάς για το πρόσωπο ειναι οτι περιεχει  ακόρεστα λιπαρά οξέα, μακρο-και μικροθρεπτικών συστατικών. Παρακάτω είναι τα κύρια συστατικά  που επηρεάζουν την κατάσταση του ανθρώπινου δέρματος.
  •   Τα ακόρεστα λιπαρά οξέα.
  •   Αυτες  χρήσιμες ουσίες, η έλλειψη των οποίων αντανακλάται αμέσως στην κατάσταση του δέρματος. Για παράδειγμα, η ανεπάρκεια λινολενικό και το λινολεϊκό οξύ προκαλεί την εμφάνιση της ακμής. Επίσης, λινελαϊκό οξύ και τα επίπεδα ισορροπίας του νερού διατηρεί την υγρασία στα επιδερμικά στρώματα. Λύνει το πρόβλημα της έντονης ενυδάτωσης του δέρματος. Η ουσία "αντανακλά" την υπεριώδη ακτινοβολία. Το ελαϊκό οξύ, το οποίο έχει επίσης ένα μέρος του άγριου ροδέλαιο, διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου και προκαλεί ένα αποτέλεσμα ανύψωσης. Ένα μυριστικό οξύ βοηθά να διεισδύσουν στα κύτταρα και να αποκτήσουν πρόσβαση στα  άλλα σημαντικά συστατικά.
  •   «Βιταμίνη Beauty".
  •  Εδώ και βιταμίνες του συμπλέγματος Β, που σφίγγουν και ενυδατώνουν  το δέρμα, καθιστώντας το μεταξένια, να αποτρέψει την εμφάνιση της ακμής. Επίσης αγριοτριανταφυλλιάς λάδι περιέχει βιταμίνη Ε, η οποία εμπλουτίζει το δέρμα με οξυγόνο και λειαίνει της ρυτίδες, ακόμα και γύρω από τα μάτια. Η βιταμίνη Κ - αυτό το συστατικό, μεταξύ άλλων, έχει μια επίδραση λεύκανσης και αφαιρεί μελάγχρωση. Η βιταμίνη Α προλαμβάνει τη γήρανση. Νιασίνη βελτιώνει την "αναπνοή" του δέρματος, διατηρεί την υγρασία, μειώνει  και εμποδίζει το σχηματισμό των κλιμάκων.
  •   Μακρο- και μικροθρεπτικών συστατικών. Το  λάδι άγριο τριαντάφυλλιας έχει κάλιο, το οποίο ρυθμίζει την ισορροπία του νερού της επιδερμίδας. Σίδερο  βελτιώνει τις διαδικασίες της κυκλοφορίας, τονώνει . Το ασβέστιο ομαλοποιεί την παραγωγή σμήγματος, βελτιώνει την ελαστικότητα του δέρματος. Το μαγνήσιο μειώνει το πρήξιμο και βελτιώνει την υφή. Φωσφόρου δίνει μια υγιή επιδερμίδα και σφίγγει. Ο ψευδάργυρος εμποδίζει την ακνε.  Τα κύρια καθήκοντα που πρέπει να επιλυθούν από λαδι αγριοτριανταφυλλιάς  που έρχονται σε επαφή με το δέρμα μας - είναι ενυδατωση και αναζωογόνηση. Επίσης, οι ενδείξεις για χρήση περιλαμβάνουν πρήξιμο, κάτω από τα μάτια κύκλους, σκούρες κηλίδες, ουλές και τους ερεθισμούς.
  • Απλοί τρόποι για να χρησιμοποιήσετε
   Σύμφωνα με αναφορές, λάδι αγριοτριανταφυλλιάς είναι κατάλληλη για το πρόσωπο που  ήδη εχεί ρυτίδες, μειώνοντας το βάθος τους, και επιβραδύνει την εμφάνιση νέων. Και τα αποτελέσματα είναι ορατά μετά από μερικές εβδομάδες των τακτικών διαδικασιών. Και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το άγριο τριαντάφυλλο σταθερά, καθιστώντας τις παραδοσιακές συνταγες.
Τα κορίτσια που αγωνίζονται με το πρόβλημα της ξηρότητας της επιδερμίδας, μπορουνε ακόμη να εφαρμοστουν το  λάδι αγριοτριανταφυλλιάς στο πρόσωπο αντί για κρέμα ή lip ενυδατώνουν τους. Επίσης, άγριο τριαντάφυλλο, δεν απαγορεύεται να προσθέσετε στης ετιμες κρεμες. Η δοσολογια - περίπου τέσσερις σταγόνες ανά κουταλάκι του γλυκού των τελικών καλλυντικών.
Αυτό το ελαιο  είναι επίσης κατάλληλη για μασάζ στο πρόσωπο και το σώμα. Αγνό λάδι αγριοτριανταφυλλιάς εξακολουθεί να χρησιμοποιείται για τη θεραπεία των ασθενειών του δέρματος, καθώς και για να απαλλαγούμε από τη χρώση, σημάδια ακμής. Σε αυτή την περίπτωση, κάνετε μια κομπρέσα. Για αυτό μια  γάζα με ανοίγματα για τα μάτια,  βουτιγμενει σε λαδι  εφαρμόζεται για μισή ώρα στο προσωπο. Η διαδικασία για την απόκτηση λειτουργικών αποτελεσμάτων είναι επιθυμητό να επαναληφθεί αρκετές φορές την ημέρα.

Επτά δημοφιλείς συνταγές

  1. Σούπερ Ενυδατική με κρόκους αυγών
    Σε ένα μπολ, χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι ή μπλέντερ χτυπήστε ελαφρά δύο κρόκο αυγού.
  2. Συνδυάστε ένα κουταλάκι του γλυκού λάδι άγριου τριανταφύλλου.
  3. Απλωστε για  20 λεπτά.
  4. Αφαιρέστε με χλιαρο  βρασμένο νερό, γάλα ή αφέψημα βοτάνων.
  5. Απλώστε καθημερινά ενυδατική κρέμα σας.
      Anti-Aging "κοκτέιλ" με πλιγούρι βρώμης και γάλα
  1. Μισο φλιτζανι γάλα για να πάρει μια βράση. 
  2. 2 κουτ. σουπας -αλεύρι απο βρώμη.(περνάτε στο μπλέντερ νυφάδες της βρώμης)
  3. Ρίχνουμε το πλιγούρι βρώμης με ζεστό γάλα.
  4. Το προκύπτον μίγμα ψύχεται και προσθέτετε 1κουτ.γλυκου λαδι αγριοτριανταφυλλου
  5. Βαζετε στο πρόσωπο σας για  20 λεπτά.
  6. Αφαιρέστε με χλιαρο  βρασμένο νερό, γάλα ή αφέψημα βοτάνων.
  7.  Στην συνεχεια απλώστε καθημερινη ενυδατική κρέμα σας.

Αναζωογονητικό επιλογή με λάδια και ριβοφλαβίνη

  1. Συνδυάστε δύο κουταλιές της σούπας παιδικη κρεμα και ένα κουταλάκι του γλυκού χυμό αλόης.
  2. Προσθέστε βιταμίνη Β2, (αγόραστε στο φαρμακείο). Η ποσότητα του υγρού ριβοφλαβίνης - 10 σταγόνες.
  3. Στην συνεχεια   20 σταγονες ελαιόλαδο και 10 σταγονες λαδι αγριοτριανταφυλλιάς. 
  4. Απλωστε στο προσωπο  για 20-30 λεπτά.
  5. Αφαιρέστε με χλιαρο βρασμένο νερό, γάλα ή αφέψημα βοτάνων.  

  6.  Η βιταμίνη τροφίμων κατά των "πόδι της χήνας"
  7. Συνδυάστε μια κουταλιά της σούπας λάδι αγριοτριανταφυλλιάς και υγρών φαρμακευτικών βιταμίνες Α και Ε. Η ποσότητα βιταμινών - τρεις σταγόνες από το καθένα.
  8. Χρησιμοποιήστε τα δάχτυλά σας για να βάλετε το μιγμα  κάτω από τα μάτια.
  9. Μην ξεπλύνετε,(μπορείτε να σκουπίζετε το πρόσωπο με μια χαρτοπετσέταάπλα ακουμπώντας. όχι να τρίβετε)
  10. Εφαρμόστε το βράδυ και αμέσως μετά το ξύπνημα.

Αντιρυτιδική με εστέρες

  1. Συνδυάστε μια κουταλιά της σούπας λάδι αγριοτριανταφυλλιάς με μια κουταλιά της σούπας έλαιο φύτρου σιταριού.
  2. Εμπλουτίστε με αιθέρια έλαια από γεράνι και πατσουλί. Από 2 σταγόνες.
  3. Συνιστάται για χρήση τη νύχτα χωρίς πλύσιμο.

  4. Με μέλι για την ελαστικότητα και μετάξι
  5. Σε ένα μπολ χτυπήστε ένα κουταλάκι του γλυκού υγρό μέλι και ένα  κρόκο αυγού.
  6. Προσθέστε  1 κουτ. του γλυκού λάδι αγριοτριανταφυλλιας.
  7. Ανακατέψτε και απλώστε στο πρόσωπο για 15-20 λεπτά.
  8. Αφαιρέστε με ζεστό βρασμένο νερό, γάλα ή αφέψημα βοτάνων.
  9. Απλώστε καθημερινά ενυδατική κρέμα σας.
  10. *** Στην εποχή της ωρίμανσης της άγριας τριαντάφυλλιας, στα τέλη του καλοκαιριού, μπορείτε να πλύνετε το προσωπο σας με αφέψημα των φρούτων και τα φύλλα του φυτού.