RSS

Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

22 χρήσιμες ιδιότητες του ξιδιού που δεν ξέρατε !


1 . Αφαιρέστε τους λεκέδες ιδρώτα από τα ρούχα . Πριν από το πλύσιμο για 10 λεπτά  βρέξτε τους  λεκέδες με  ιδρώτα με  λευκό ξύδι , και θα έρθει πολύ εύκολα
     
 2 . Θεραπεύσει τον πονόλαιμο . Διαλύεται σε ένα ποτήρι ζεστό νερό 1 κουταλιά της σούπας  μηλόξυδο και κάντε γαργάρες .




 3 . Για  τα μαλλιά . Μετά το πλύσιμο , ξεπλύνετε τα μαλλιά σας με ένα διάλυμα από ξύδι μήλου  ( 1/2 κουταλιά της σούπας  σε 1 ποτήρι νερό ) .

 4 . Ανακουφίστε το μυϊκό πόνο. Μετά από εντατική άσκηση μυών συσσωρεύονται γαλακτικό οξύ , η οποία προκαλεί τον πόνο.  Θα βοηθήσουν κομπρέσες με μηλοξυδο. Το αφήνετε για  20 λεπτά ( 2-3 κουταλιές της σούπας  σε 1 ποτήρι νερό ) .

 5 .Τρίψιμο με  ξύδι - βότκα βοηθά όταν αντιπυρετικά ανίσχυροι .

 6 . Για την ανακούφιση από πονοκέφαλο , αραιώνεται με νερό για να σκουπίσετε ( συνιστά 1:10 νερο με μηλοξυδο ) περιοχή  πάνω από τα φρύδια και πίσω από τα  αυτιά .

 7 . Ξεφλουδίστε το τίμημα . Ελαφρώς ζεστό λευκό ξίδι , βρέξτε  ένα σφουγγάρι  και να επισυνάψετε την ετικέτα . Έχει βγει χωρίς να αφήνει υπολείμματα κόλλας .

 8 . Αφαιρέστε τη σκουριά . Μικρά σκουριασμένα αντικείμενα ( παξιμάδια, μπουλόνια , καρφιά  κλπ.) για να βράσει με το ξύδι και στη συνέχεια ξεπλύνετε καλά με νερό .

 9 . Αφαιρέστε οσμή μούχλας . Σκουπίστε την επιφάνεια του θαλάμου ψυγείου ή δοχείο τροφίμων με ένα πανί εμποτισμένο με ξίδι .

 10 . Άλατα.  Βράζουμε το νερό με ξύδι στο βραστήρα ή να το προσθέσετε στο φύκι έκπλυσης κατά το πλύσιμο . Ξύδι αφαιρεί τέλεια τα άλατα.

 11 . Στερεώστε τη γεύση των χαλασμένα τρόφιμα . Αν  βάλατε στην σούπα σας παραπάνω πιπέρι , να εξουδετερώσει τα μπαχαρικά σε ένα τηγάνι, προσθέστε 1 κουταλάκι του γλυκού  το μηλοξυδο.

 12 .Να κρατάμε  τα χρώματα των ρούχων ζωντανά . Για να το κάνετε αυτό, προσθέστε 0,5 φλιτζάνια ξίδι στον κάδο του πλυντηρίου κατά το πλύσιμο .

 13 . Φρεσκάρετε τον αέρα . Αποσμητικά χώρου έχουν συχνά μια έντονη οσμή , το οποίο αναμιγνύεται με άλλες μορφές και γίνετε  ακόμη πιο δυσάρεστη . Σκουπίστε την επιφάνεια με ένα διάλυμα από ξίδι  , ψεκάστε  το στις γωνίες , και θα δείτε  πως  άσχημη μυρωδιά εξαφανίστηκε.

 14 . Διαλύεται το αποξηραμένο χρώμα στο πινέλο . Βράζουμε λίγο ξύδι σε μια κατσαρόλα , βυθίστε το πινέλο και τρίψτε ελαφρά το κάτω μέρος .

 15 . Απαλλαγείτε από τα μυρμήγκια .Διαλύεται  1 δια 1 ξυδι με νερό και ψεκάστε  σε ένα μέρος όπου υπάρχουν έντομα . Ξύδι θα σβήσει τα ίχνη των μυρμηγκιών .

 16 . Ανακουφίστε λόξυγγας . Βρέξτε ένα κομμάτι  ζάχαρη με ξυδι , γρήγορα ανακάλυψε και να το καταπιούν .

 17 . Πλύνετε το γυαλί, πλαστικό και χρώμιο . Αραιώστε το ξύδι με νερό στη μέση και τρίψτε τις λερωμένες επιφάνειες . Ανακατέψτε λίγο ξύδι με μαγειρική σόδα για να καθαρίσετε το ανοξείδωτο ατσάλι για να λάμψει και χρώμιο .

 18 . Επεκτείνετε τη διάρκεια ζωής της ανθοδέσμης . Προσθέτοντας 2 κουταλιές της σούπας  για  1 λίτρο νερό σε ένα βάζο , όπου υπάρχουν τα κομμένα άνθη , μπορείτε να τα απολαύσετε για πολύ περισσότερο καιρό .

 19 . Μύκητες στα πόδια . Κάθε 2-3 μέρες  για 15-20 λεπτά . κάνουν ένα ποδόλουτρο με  ξίδι και  νερό ( 1:5) .

 20 . Νόστιμο κρέας . Ποτήρι ξύδι από λευκό κρασί 2 φλιτζάνια νερό συν μπαχαρικά- μια μαρινάτα που εγγυάται ζουμερό μαλακό κρέας .

 21 . Εξαφανίζει την απόφραξη .  Βοήθεια υδραυλικού  μπορεί να μην είναι απαραίτητη , αν χύνεται στη  φραγμένη διαρροή 3/4 φλιτζανιού μαγειρική σόδα και  1/2 φλιτζάνι ξύδι . Μετά από 30 λεπ.  ρίξτε  βραστό νερό . Έτσι, ακόμη και να εξαλειφθούν επίμονη απόφραξη .

 22 . Το μηλοξυδο δεν επιτρέπει να  απορροφά  γρήγορα  τις "γρήγορες" υδατάνθρακες , θα χάσετε βάρος πιο γρήγορα .

0 коммент.:

Δημοσίευση σχολίου