RSS

Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019

Σιταροχορτο - η πράσινη υπερτροφή με μεγάλη αξία

Το σιταρόχορτο έγινε γνωστό από την Ann Wigmore περίπου 50 χρόνια πριν, στην προσπάθειά της να θεραπεύσει τον οργανισμό της από καρκίνο. Το σιταρόχορτο καθαρίζει, αποτοξινώνει και οξυγονώνει το αίμα. Περιέχει χλωροφύλλη η οποία βοηθάει στο να μεταφέρεται το οξυγόνο στον οργανισμό και να αμύνεται κατά των ασθενειών από τον καρκίνο μέχρι τη γρίπη.
   «το σιτάρι είναι ο βασιλιάς όλων των τροφών». 
                                                     Δρ. Earp Thomas


 O Δρ. Earp Thomas,  συνεργάτης της Δρ. A. Wigmore, ανακάλυψε ότι αν προστεθεί στο νερό πλύσης βοηθά στη μαλακότητα του δέρματος στο πρόσωπο και τα χέρια. 
 Στο λουτρό, βοηθά στη χαλάρωση. 
 Σταματά την αιμορραγία, καταπραΰνει τον κνησμό και βοηθά στη θεραπεία των σπυριών και των πληγών. 
 Επίσης, παρατήρησε πως ψεκασμένα τρόφιμα που πλένονται με νερό ανακατεμένο με σιταρόχορτο καθαρίζονται πολύ πιο αποτελεσματικά.  
 Εδειξε ότι 7 κιλά φρέσκου σιταρόχορτου ισοδυναμεί με 170 κιλά από τα καλύτερα φρέσκα λαχανικά όπως καρότο, μαρούλι, σέλινο κ.λ.π.


Ο χυμός του σιταρόχορτου συμβάλλει πολύ στη θεραπεία διαφόρων παθογενειών, καθώς περιέχει όλα τα μεταλλικά στοιχεία που είναι γνωστά στον άνθρωπο και βιταμίνες (όπως η A, C, E, l και η K). Είναι πλούσιος σε πρωτεΐνες και περιέχει 17 αμινοξέα, τα δομικά στοιχεία των πρωτεϊνών.

  Ο χυμός σιταρόχορτου περιέχει ως και 70% χλωροφύλλη, που βοηθά πολύ στη δόμηση του αίματος. 

 Ο σύμμαχος του καπνιστή! Λόγω της αντικαρκινικής δράσης του, το σιταρόχορτο αποτελεί την ιδανική επιλογή, για όσους καπνίζουν!

 Μια μικρή μελέτη του 2002, έδειξε κάποια στοιχεία ότι το σιταρόχορτο μπορεί να βοηθήσει με τα συμπτώματα της ελκώδους κολίτιδας, αλλά χωρίς περαιτέρω μελέτες για τη σημασία της εργασίας αυτής, δεν μπορεί να προσδιοριστεί. Μια άλλη μικρή μελέτη του 2002, πρότεινε ότι το σιτόχορτο, μπορεί να βοηθήσει με τις παρενέργειες της χημειοθεραπείας, στον καρκίνο του μαστού.


Πως το πίνουμε:

2 έως 4 κουταλιές της σούπας 3 έως 4 φορές την ημέρα (σύμφωνα με τις συστάσεις της Ann Wigmore), περισσότερο δεν χρειάζεται, το υπόλοιπο το φυλάμε στο ψυγείο. 
Το πίνουμε αργά και με άδειο στομάχι. Επίσης τρώμε μισή ώρα μετά αφού έχουμε πιει το χυμό.
 Εάν δεν μπορείτε να τον πιείτε σκέτο λόγω του ότι έχει μια ασυνήθιστη γεύση και μυρωδιά μπορείτε να τον προσθέσετε σε χυμό από πράσινα λαχανικά.
Εάν ο χυμός σας βγει πικρός σημαίνει ότι ο σπόρος ήταν πολυκαιρισμένος ή δεν ποτίστηκε αρκετά.
Χρησιμοποιείται επίσης για καλλυντική χρήση και υποστηρίζεται ότι βοηθά στην επανέκφυση νέων μαλλιών με τοπική χρήση.

0 коммент.:

Δημοσίευση σχολίου